Πρωτιά και… καλή χρονιά! (video)

Με όμορφα γκολ των Μάριν, Ανσαριφάρντ, Τζούρτζεβιτς, ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό με το "δεξί" στο 2018, περνώντας με 3-0 από τη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Πολύ καλοί ανά διαστήματα οι ερυθρόλευκοι, πέρασαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας υπό το βλέμμα του Όσκαρ Γκαρθία που παρακολουθούσε από τα επίσημα του AEL FC Arena. 

Σπουδαία δουλειά από Μάριν-Ανσαριφάρντ με την τριάδα που συνέθεσαν μαζί με τον Φορτούνη, να κάνει τη διαφορά για τους πρωταθλητές. 

Στους 35 πόντους ο Ολυμπιακός, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να ακολουθούν στους 34, έμεινε στους 20 βαθμούς η ΑΕΛ και στη μέση της βαθμολογίας (8η). 

Τα προπονητικά πλάνα

Με 4-3-3 κατέβασε την ΑΕΛ ο -τιμωρημένος- Ηλίας Φυντάνης, έχοντας τον Μπόζοβιτς στο τέρμα και τους Γουάλας, Ζίζιτς, Γκόλια και Ρέντζα στην άμυνα. Αγκάνοβιτς, Λαγός και Ντέλετιτς  ήταν η τριάδα του κέντρου, με τους Κρίζμαν και Μασούρα, να πλαισιώνουν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα τον Ναζλίδη.

Το 4-2-3-1 ήταν το σύστημα που επέλεξε ο Χρήστος Κόντης για τον Ολυμπιακό, με τους Προτό, Κούτρη, Ένγκελς, Σισέ και Ελαμπντελαουί να είναι η γραμμή άμυνας. Ρομαό και Ταχτσίδης έπαιξαν στα χαφ, ενώ πίσω από τον προωθημένο Ανσαριφάρντ, κινήθηκαν οι Μάριν, Φορτούνης και Πάρντο.

Το ματς

Όλο το πρώτο ημίχρονο παίχτηκε σε πολύ καλό ρυθμό, χωρίς πάντως να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. 

Ο Σισέ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 5′, πιάνοντας ολομόναχος το σουτ μετά από γέμισμα στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Η ΑΕΛ καραδοκούσε σε όλο το πρώτο μέρος, προκειμένου να κλέψει την μπάλα και να βγει στην κόντρα, βρίσκοντας τη μοναδική καλή της στιγμή στο 25′.

Ο Ναζλίδης πέρασε πανέμορφα την κάθετη για τον Μασούρα, ο Προτό βγήκε γρήγορα με την μπάλα να κοντράρει πάνω του, παίρνοντας όμως πορεία προς τα δίχτυα. Ο Βέλγος πρόλαβε με γρήγορη αντίδραση και αποσώβησε τελευταία στιγμή το 1-0, διώχνοντας σε κόρνερ. 

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο “κατασκηνώνοντας” έξω από την περιοχή του Μπόζοβιτς, επιτιθέμενος κυρίως από δεξιά με Πάρντο και Ελαμπντελαουί. Μεγάλη στιγμή δεν προέκυψε πάραυτα για τους Πειραιώτες με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ (0-0).

Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στο β’ μέρος αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε “κεφάλι” στο σκορ. Ο Ταχτσίδης εκτέλεσε έξυπνα και γρήγορα το κερδισμένο φάουλ, έβγαλε τον Μάριν τετ α τετ με τον Γερμανό να κάνει ιδανικό πλασέ για το 0-1 στο 54′. 

Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά. Ο Ανσαριφάρντ γύρισε ωραία την μπάλα από δεξιά με εξουδετερωμένο τον Μπόζοβιτς, ωστόσο κανείς συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας. 

Η ΑΕΛ αντέδρασε, αλλά η ωραία προσπάθεια και σουτ του Ντέλετιτς στο 60′, δεν βρήκε στόχο για πολύ λίγο. 

Ο Ανσαριφάρντ νικήθηκε από τον Μπόζοβιτς στο 65′ ωστόσο τρία λεπτά αργότερα, έγραψε το 0-2. Οι Πειραιώτες ξεδίπλωσαν την τέλεια αντεπίθεση, με τον Μάριν να βλέπει ιδανικά τον Φορτούνη, ο τελευταίος έπαιξε με μία για τον Ιρανό που αφού προσποιήθηκε σε δύο αμυντικούς, πλάσαρε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της ΑΕΛ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος αντικαταστάθηκε στο 78′ από τον Τζούρτζεβιτς, αφού πονούσε κάτω από το γόνατο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έριξε ρυθμό. Μετά από ακόμα μία όμορφη σειρά συνεργασιών, Μάριν και Φορτούνης συνδυάστηκαν, για να στρωθεί η μπάλα ιδανικά στον Σέρβο φορ, που έγραψε από κοντά το 0-3 στο 89ο λεπτό. 

Σαν να… ζήλεψε τη δόξα των επιθετικών, ο Προτό ήταν πρωταγωνιστής στην τελευταία φάση του ματς, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Αρχικά, έβγαλε το δυνατό σουτ του Ναζλίδη, νικώντας στην εξέλιξη της φάσης και τον Κρίζμαν, που πήρε το “ριμπάουντ” και πλάσαρε από κοντά. 


ΑΕΛ (Φυντάνης):
Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (81’ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς (64’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντέλετιτς, Μασούρας (66’ Περόνε), Ναζλίδης, Κρίζμαν. 

Ολυμπιακός (Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (61’ Σεμπά), Φορτούνης (90’ Ζιλέ), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78’ Τζούρτζεβιτς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.