Φονέας των γιγάντων! (video)

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας σταμάτησε στην Τρίπολη και το σερί του ΠΑΟΚ κερδίζοντάς τον 3-2 με γκολ του Ιγκλέσιας στις ...καθυστερήσεις των καθυστερήσεων!

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας σταμάτησε στην Τρίπολη και το σερί του ΠΑΟΚ κερδίζοντάς τον 3-2 με γκολ του Ιγκλέσιας στις …καθυστερήσεις των καθυστερήσεων!

Όποιος πήγε σήμερα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» θα κάνει πολύ καιρό να ξεχάσει ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς όλης της σεζόν!

Ένας πολύ καλός Αστέρας, προηγήθηκε στο 18′ με τον Κυριακόπουλο, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει πριν τη ληξη του α’ μέρους με τον Κάμπος.

Στο β’ έγινε…χαμός, με τους Αρκάδες να παίρνουν και πάλι προβάδισμα με τον Τόνσο, τον ΠΑΟΚ να έχει γκολ που ακυρώθηκε στο 78′ με τον Βαρέλα, πριν ισοφαρίσει με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ιγκλέσιας όμως, που είχε χρεωθεί την παράβαση εναντίον του Σέρβου δευτερόλεπτα νωρίτερα, ήταν αυτός που εκτέλεσε τον Πασχαλάκη, βάζοντας φωτιά στην μάχη του τίτλου!

Τα αρχικά πλάνα

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Γιαννούλης, αριστερό ο Μπέρτος, σέντερ μπακ οι Τριανταφυλλόπουλος και Πασαλίδης. Αμυντικά χαφ οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας, στα άκρα οι Τσιλιανίδης και Κυριακόπουλος, ο Τόνσο πίσω από τον Μανιά.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, δεξί μπακ ο Μάτος, αριστερό ο Βιεϊρίνια, σέντερ μπακ οι Βαρέλα και Κρέσπο. Αμυντικά χαφ οι Μαουρίσιο και Σάκχοφ, στα άκρα Κάμπος και Μακ, ο Πέλκας πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Θαρραλέος Αστέρας, «καλλιτέχνης» Μακ

Συναρπαστικό το ματς στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή, αλλά τον Αστέρα να απειλεί στις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλεύεται μία από αυτές, πριν ισοφαριστεί χάρη σε μία σπουδαία έμπνευση του Μακ.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε την μπάλα στα πόδια και προσπάθησε να βρει διαδρόμους έχοντας μπροστά του μία καλά οργανωμένη ομάδα, που είχε σαν σχέδιο να κλέψει μπάλες στο κέντρο και να βγει μπροστά με ταχύτητα.

Οι γηπεδούχοι ήταν μάλιστα αυτοί που έκαναν την πρώτη φάση του ματς μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν ο φοβερός σήμερα Τσιλιανίδης έκανε μία σέντρα – σουτ σε μακρινή εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να διώξει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 4′ μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Πέλκα που έδιωξε σε κόρνερ ο Τριανταφυλλόπουλος, ενώ στο 11′ ο Μάτος από δεξιά σέντραρε για τον Μακ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του Σλοβάκου κατέληξε αρκετά άουτ.

Οι γηπεδούχοι παραμόνευαν για τα λάθη του ΠΑΟΚ και όταν έβρισκαν την ευκαιρία έβγαιναν μπροστά με πολύ γρήγορη αλλά και σίγουρη ανάπτυξη. Έτσι στο 14′ ο Τόνσο βρήκε τον Μανιά έξω από την περιοχή, αυτός σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με σέντρα από δεξιά που βρήκε τον Μανιά ολομόναχο στην περιοχή ανάμεσα στα σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, όμως η εκτέλεσή του με το κεφάλι ήταν απογοητευτική.

Στο 18′ όμως οι Αρκάδες έκαναν υποδειγματικά αυτό που είχαν σχεδιάσει, με τον Τσιλιανίδη να βγαίνει γρήγορα από δεξιά και να γυρίζει στο ημικύκλιο για τον Τόνσο. Αυτός άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει για τον ολομόναχο Κυριακόπουλο, που από το ύψος της περιοχής νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Πασχαλάκη για το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μερικά λεπτά για να συνέλθει από το σοκ και να κάνει τελική στο 23′ με σουτ του Κάμπος που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με την εικόνα του αγώνα ενδεικτική μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, μια και ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή 67% αλλά μόλις δύο τελικές, έναντι 4 των γηπεδούχων.

Με την άμυνα του Αστέρα να υπερασπίζεται καλά την περιοχή, ο Πέλκας στο 32′ αναγκάστηκε να σουτάρει από μακριά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση οι Αρκάδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Όλα ξεκίνησαν από αριστοτεχνική κάθετη μπαλιά του Μουνάφο στον Μανιά στον αριστερό διάδρομο, ο Έλληνας φορ εκμεταλλεύτηκε γλίστρημα του Μάτος και απέφυγε στην συνέχεια και τον Πασχαλάκη, όμως ήταν σε πολύ πλάγια θέση και προτίμησε να πλασάρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ την ώρα που ο Τσιλιανίδης ερχόταν με καλές προϋποθέσεις από τον άξονα.

Αφού ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το 0-2, στο 37′ κατάφερε να ισοφαρίσει, στην πρώτη φορά που έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα, μετά από ωραία ανάπτυξη από αριστερά, ο Μακ βρέθηκε μπροστά στον Πασαλίδη και τον πέρασε υπέροχα, δίνοντας έτοιμο γκολ στην γραμμή για τον Τζάλμα Κάμπος.

Ο Αστέρας πάντως προσπάθησε για το 2-1 πριν από το τέλος του α’ μέρους και ίσως το πετύχαινε αν ο Βαρέλα δεν έβαζε καθοριστικό τάκλιν στην περιοχή  προ του Τόνσο, μετά από άλλη μία ωραία πάσα του Μουνάφο.

Το θρίλερ των θρίλερ!

Το β’ ξεκίνησε με τον Σάββα Παντελίδη να προβαίνει σε αλλαγή αμυντικά, καθώς ο Κώτσιρας πήρε την θέση του Μπέρτου.

Οι γηπεδούχοι έκαναν όμως πολύ καλό ξεκίνημα στο β’ μέρος και στο 47′ ο Τσιλιανίδης με ωραία ενέργεια απέφυγε τον Βιεϊρίνια και έκανε την σέντρα από δεξιά για τον Μανιά, με τον Βαρέλα να τον κόβει στην περιοχή καθοριστικά.

Οι Αρκάδες είχαν προειδοποιήσει, όμως ο ΠΑΟΚ δεν έλαβε το μήνυμα και στο 53′ ο Κυριακόπουλος έκανε σέντρα από αριστερά, ο Κρέσπο δεν κατάφερε να διώξει και ο επερχόμενος Τόνσο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-1 με προβολή, την ώρα που ο Τσιλιανίδης με ωραία κίνηση είχε απενεργοποιήσει από το δεξί άκρο τον Βιεϊρίνια!

Ο Λουτσέσκου αντέδρασε άμεσα κάνοντας την πρώτη αλλαγή, με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει την θέση του Μακ.

Ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεση και στο 65′ πλησίασε το γκολ, όταν ο Πρίγιοβιτς βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Πέλκα, αυτός όμως σούταρε χλιαρά και άουτ.

Ο Παντελίδης αντέδρασε τακτικά ενισχύοντας το κέντρο με τον Ντουντού αντί του Κυριακόπουλου και τον Τόνσο να περνάει στο άκρο, με τον Λουτσέσκου να συνεχίζει τις κινήσεις του με Αζεβέντο αντί Σάκχοφ και μετάθεση του Βιεϊρίνια πιο μπροστά.

Οι Αρκάδες παρά την πίεση έδειχναν μεγάλη ψυχραιμία στην κυκλοφορία και στο 71′ έφτασαν κοντά στο 3-1 με τον Μουνάφο να κάνει ωραία σέντρα από αριστερά και τον Τσιλιανίδη να αστοχεί με κεφαλιά από κοντά.

Στα επόμενα λεπτά όμως, το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ με τους δύο τερματοφύλακες να παίρνουν ρόλους πρωταγωνιστών.

Αρχικά στο 75′ ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Τσιλιανίδη να γυρίζει όμορφα από δεξιά στον άξονα για τον Ντουντού, όμως ο Πασχαλάκης με έξοχη επέμβαση έσωσε την εστία του στο δυνατό σουτ του νεοεισελθόντος.

Στην αμέσως επόμενη φάση πήρε σειρά ο Αθανασιάδης και μάλιστα δύο φορές. Αρχικά μετά από σέντρα του Αζεβέντο, ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα απόκρουσε εξ’ επαφής την κεφαλιά του Σέρβου. Στο κόρνερ που προέκυψε, ο Βαρέλα πήρε νέα κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των Αρκάδων αντέδρασε και πάλι σωστά.

Στο 78′ το θρίλερ συνεχίστηκε με φάση που σίγουρα θα συζητηθεί, με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί φάουλ από αριστερά, τον Βαρέλα να σκοράρει με προβολή από κοντά, όμως το γκολ να ακυρώνεται καθώς ο διαιτητής έκρινε ότι ο Μαουρίσιο που δεν καλυπτόταν επηρέαζε την φάση!

Όταν καταλάγιασαν οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, οι δύο προπονητές έκαναν τις τελευταίες τους κινήσεις με Καλτσά αντί Μανιά για τον Αστέρα και Κουλούρη αντί Κάμπος για τον ΠΑΟΚ. 

Πλέον οι φιλοξενούμενοι τα έδιναν όλα για το 2-2 και στο 86′ παραλίγο να την πατήσουν στην κόντρα, όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Καλτσά. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Αθανασιάδης μπλόκαρε το σουτ του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 88′ το ρεσιτάλ φάσεων συνεχίστηκε με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί φάουλ από αριστερά και τον Κρέσπο να αστοχεί από ιδανική θέση με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι!

Οι πολλές διαμαρτυρίες στην φάση του 78′ έφεραν επτά λεπτά καθυστερήσεις και στο τέταρτο απ’ αυτά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε κεφαλιά του Κουλούρη. 

Όλα έδειχναν ότι ο Αστέρας θα πανηγύριζε τη νίκη και ναι μεν τελικά το έκανε, αλλά με τρόπο που λίγοι θα περίμεναν, καθώς στα τελευταία τρία λεπτά των καθυστερήσεων σημειώθηκαν δύο γκολ!

Αρχικά στο 90+5′, ο Πρίγιοβιτς κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας και ισοφάρισε παρά την προσπάθεια του Αθανασιάδη που έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία.

Με την σέντρα, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά για το νικητήριο γκολ, όμως οι γηπεδούχοι έκλεψαν, ο Κώτσιρας έδωσε στην περιοχή για τον Ιγκλέσιας και αυτός «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-2!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ 3-2
Σούπερ Λιγκ 2017-18, 24η Αγωνιστική, «Θ. Κολοκοτρώνης»
Γκολ:
18′ Κυριακόπουλος, 53′ Τόνσο, 90+8′ Ιγκλέσιας – 37′ Κάμπος, 90+7′ πεν. Πρίγιοβιτς
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Κίτρινες:  Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Ντουντού, Καλτσάς – Αζεβέντο, Μαλεζάς, Πρίγιοβιτς, Πέλκας
Κόκκινες: –
AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παντελίδης, 4-2-3-1):
Αθανασιάδης – Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπέρτος (46′ Κώτσιρας) – Ιγκλέσιας, Μουνάφο – Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (67′ Ντουντού) – Τόνσο, Μανιάς (84′ Καλτσάς).
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης –  Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Μαουρίτσιο, Σάκχοφ (69′ Αζεβέντο) – Κάμπος (83′ Κουλούρης), Μακ (57′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας – Πρίγιοβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.