Κωνσταντίνου: «Εξωπραγματικό το πόδι του Πούσκας» (video)

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Φέρεντς Πούσκας ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην κάμερα του novasports.gr με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ούγγρου θρύλου.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Φέρεντς Πούσκας ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην κάμερα του novasports.gr με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ούγγρου θρύλου. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των «πρασίνων» θυμήθηκε ιστορίες από τον άθλο του Γουέμπλεϊ, ανέλυσε τη συνταγή της επιτυχίας και δήλωσε σίγουρος για τον φετινό Παναθηναϊκό.

«Μπορεί να είμαστε φορτισμένοι από την προτομή αυτή, την οποία η Ουγγρική πρεσβεία και ο πρωθυπουργός ήθελαν να κάνουν στην Ελλάδα για να τιμήσουν τον Πούσκας, ο οποίος είναι θαυμαστής του αλλά είναι πολύ μεγάλη τιμή και για εμάς. Εμείς το ξέραμε αλλά θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι εκείνη η χρυσή εποχή που αποτελείτο από 22 έλληνες ποδοσφαιριστές κάναμε αυτό τον πολύ μεγάλο θρίαμβο. Το να φέρουμε τον Παναθηναϊκό και τον ελληνικό αθλητισμό στη μεγαλύτερη διάκριση που έχει γίνει μέχρι τώρα σε συλλογικό επίπεδο, να παίξουμε στο Κύπελλο πρωταθλητριών και να χάσουμε από μία πολύ μεγάλη ομάδα, όπως ήταν ο Άγιαξ. Οι αναμνήσεις είναι πολλές και καλές και για το παρόν και για το μέλλον του Παναθηναϊκού, γιατί νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ακολουθεί αυτά τα χνάρια με την ανανέωση που έχει κάνει και θα κάνει του χρόνου. Έτσι και εμείς εκείνη την εποχή κάναμε μία ανανέωση μεγάλη από το 1968-69 και μετά από τρία χρόνια παίξαμε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών. Νομίζω ότι μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπερνάει τα δύσκολα, να παλεύει και να βγαίνει νικητής. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά τον Παναθηναϊκό όλοι, διοίκηση, κόσμος και προπονητές», δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Για τον Φέρεντς Πούσκας, είπε: «Είχαμε πάει στη Μαδρίτη για να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι που έκανε η Ρεάλ για τον Θόκο. Είχε 120.000 κόσμο και όταν βγήκαμε για να κάνουμε ζέσταμα μας χειροκροτούσαν. Ο Πούσκας όμως δεν έβγαινε στο γήπεδο και μας έκανε τρομερή εντύπωση. Όταν αποσυρθήκαμε για να αλλάξουμε φανέλες, βγήκε ο Πούσκας και εκεί είδαμε 120.000 κόσμο πως αποθέωνε ένα πολύ μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ερχόταν στο ξενοδοχείο κόσμος για να τον δει και να πάρει αυτόγραφο όταν πια ο Φέρεντς Πούσκας είχε σταματήσει την καριέρα του. Αυτός ήταν ο Πούσκας. Ήταν άνθρωπος, προπονητής, ποδοσφαιριστής που έπαιζε μαζί μας στις προπονήσεις, μα πάνω από όλα ήταν φίλος. Το «έντεκα αυτοί, έντεκα και εμείς» ήταν το πιστεύω του όταν αυτός έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Εθνική Ουγγαρίας».

Για το αν είχε αποκρούσει κάποιον… κεραυνό του Πούσκας στην προπόνηση: «Δεν είναι μόνο σε εμένα. Μας έβαζε με τον Τάκη τον Οικονομόπουλο για να μας κάνει προπόνηση και όχι μόνο προπόνηση δεν μας έκανε αλλά μας έδειχνε σε ποια γωνία θα στείλει το σουτ και μας έλεγε φύγετε γρήγορα γιατί όσο πιο γρήγορα και να φύγετε πάλι γκολ θα φάτε. Εμείς πέφταμε πολύ γρήγορα όμως η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα γιατί το πόδι του Πούσκας ήταν εκπληκτικό. Ήταν κάτι το εξωπραγματικό».

Για το πώς έφτασε εκείνη η ομάδα στον άθλο: «Φτάσαμε γιατί ήμασταν μια οικογένεια, όλοι μαζί. Όταν μπαίναμε μέσα στο γήπεδο δεν ενδιέφερε κανέναν ποιος θα παίξει στην αρχική ενδεκάδα. Όταν πετυχαίναμε κάποιο γκολ πανηγυρίζαμε σαν μικρά παιδιά. Ήμασταν μια οικογένεια. Ήμασταν έλληνες ποδοσφαιριστές που είχαμε έρθει από μικρές ομάδες. Βέβαια είχαμε πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές δίπλα μας όπως ο Δομάζος, ο Καμάρας και ο Σούρπης και μας βοηθούσαν με την εμπειρία τους. Μέρα με την μέρα χτίσαμε αυτή τη μεγάλη ομάδα και κάναμε αυτή την πορεία ώστε να φτάσουμε στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Όταν μπήκαμε στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά πάθαμε δέος και ίσως η αρχή αυτού του ματς να ήταν το ήμισυ του  παντός όπως λένε στο ποδόσφαιρο, αφού μπήκαμε τρακαρισμένο».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Εμείς περιμένουμε από την τωρινή ομάδα, γιατί θα είναι σχεδόν η ίδια με κάποιες προσθήκες που χρειαζόντουσαν, να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι κάναμε επτά ποδοσφαιριστές επαγγελματίες από την Κ17. Επενδύουμε στις ακαδημίες μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πιστέυω ότι αν πέρυσι πήραμε το Κύπελλο, φέτος πιστεύω ότι θα κάνουμε μία πολύ καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα ώστε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Με αυτά τα παιδιά και τις προσθήκες που θα κάνουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού να περιμένει ότι είδε και φέτος και ίσως και καλύτερα γιατί αυτό είναι σκεπτικό του Παναθηναϊκού. Να παίρνει καλύτερους για να βελτιώνεται».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.