Αναστασίου: “Είναι το …γαμώτο” (video)

Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι "αιωνίων", ο Γιάννης Αναστασίου μιλάει στο novasports.gr και τον Νίκο Τζουάννη για την ήττα στο φινάλε του αγώνα, τη συζήτηση του με τον Τριανταφυλλόπουλο, την επόμενη ημέρα στο Τριφύλλι και την δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Άρη.

Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι “αιωνίων”, ο Γιάννης Αναστασίου μιλάει στο novasports.gr και τον Νίκο Τζουάννη για την ήττα στο φινάλε του αγώνα, τη συζήτηση του με τον Τριανταφυλλόπουλο, την επόμενη ημέρα στο Τριφύλλι και την δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Άρη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Αναστασίου στο novasports.gr:

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν είχατε τώρα τη δυνατότητα να αλλάξετε κάτι, τι θα διαφορετικό θα κάνατε;

Τώρα όχι. Δεν νομίζω ότι θα άλλαζα τίποτα. Όπως είπα και μετά το παιχνίδι, η τακτική μας προσέγγιση ήταν αυτή που έπρεπε και νομίζω ότι φάνηκε στον αγώνα. Απλά τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, δεν τις αξιοποιήσαμε. Και σε αυτό το επίπεδο- το έχω πει πολλές φορές- όταν έχεις ευκαιρίες και δεν σημειώνεις γκολ, το καλό θα είναι να μην χάνεις. Εμείς χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας στο τελευταίο λεπτό και μας κόστισε το παιχνίδι, κάτι που ήταν οδυνηρό εκείνη τη στιγμή για εμάς. Αλλά συνεχίζουμε και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε και καλύτεροι. Ξέρουμε ότι έχουμε αδυναμίες, το γνωρίζουν και τα παιδιά και προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι.

Αυτή η ήττα επηρέασε ψυχολογικά την ομάδα;

Ψυχολογικά δεν θα έλεγα. Πιο πολύ είναι αυτό που είπα και στη συνέντευξη τύπου. Ήταν το …γαμώτο. Ενώ ξέρεις ότι είσαι καλύτερος και το δείχνεις μέσα στο γήπεδο…Και ήταν το γαμώτο να μην κερδίσεις το παιχνίδι. Πιο πολύ θα έπαιζε σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία. Για τους οπαδούς μας, για την ομάδα, για τον πρόεδρο, για τη διοίκηση, γιατί κάνουν τρομερή προσπάθεια αυτή τη σεζόν.

Έγινε αρκετός λόγος αναφορικά με την αντίδραση που είχατε στο τέλος του αγώνα και τη συζήτηση σας με τον Τριανταφυλλόπουλο. Θα θέλατε να το ξεκαθαρίσετε, για να μπει και ένα τέλος;

Το θεωρώ χαζό να συζητάμε για κάτι τέτοιο, γιατί τα παιδιά τα εκτιμώ πάρα πολύ και πάνω απ’ όλα τα σέβομαι. Όχι μόνο τα παιδιά, αλλά κάθε άνθρωπο και δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να προσβάλλω ή να μειώσω κάποιον και ειδικά μπροστά σε κόσμο. Ήταν απλά μια αντίδραση του Κώστα… Νομίζω ότι να ρίχνει κάποιος ευθύνες στον εαυτό του ή να θεωρεί ότι έκανε λάθος… Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο γίνονται λάθη. Η αντίδραση μου ήταν για να πάει στον κόσμο, να τον χαιρετίσει και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την προσπάθεια που γίνεται. Του ζήτησα να πάει με τους υπόλοιπους παίκτες, τελείωσε, αυτό ήταν. Συζητήσαμε με τον Κώστα, δεν υπάρχει θέμα και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα και να συζητάμε γι΄αυτά τα θέματα. Γιατί το θεωρώ χαζό.

Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον Άρη, ο οποίος χρειάζεται βαθμούς. Το “Κλεάνθης Βικελίδης” είναι μια δύσκολη έδρα. Πόσο διαφορετική μπορεί να παρουσιαστεί η ομάδα σας στο θέμα της αυτοσυγκέντρωσης, γιατί ήταν κάτι που έλειψε στο τελευταίο λεπτό του ντέρμπι και τι περιμένετε από τους παίκτες σας;

Βασικά δείξαμε την εβδομάδα που μας πέρασε, παρόλο που είχαμε τρία δύσκολα παιχνίδια- δύο εκτός με τον Εργοτέλη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- ότι όταν έχουμε την αυτοσυγκέντρωση, πετυχαίνουμε αυτό που μπορούμε. Αυτό φάνηκε και στα δύο παιχνίδια με τον Εργοτέλη. Στο ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν η αδράνεια της τελευταίας στιγμής και ίσως η ποιότητα του Ολυμπιακού, που σημείωσε το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Γιατί ίσως με κάποια άλλη ομάδα, να μην μας κόστιζε. To παιχνίδι με τον Άρη είναι διαφορετικό, υπάρχει εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Και για τις δύο ομάδες αυτό το ματς είναι “φωτιά”. Αλλά για εμάς μετράει η νίκη και θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι μια δύσκολη έδρα, ο Άρης έχει μια νεανική ομάδα και θα μπουν σίγουρα με τρομερό ενθουσιασμό και πάθος στο παιχνίδι. Αλλά αν εμείς διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση και την ηρεμία μας και κάνουμε τα πράγματα που πρέπει, τότε νομίζω ότι θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε.

Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, όπως και ο Παναθηναϊκός. Έχετε σχηματίσει εικόνα για το σύνολο του αντιπάλου σας;
 
Ναι, έχω σχηματίσει εικόνα. Τους έχουμε δει στο βίντεο σε αρκετά παιχνίδια. Είναι μια ομάδα που όπως είπατε έχει αρκετά προβλήματα, αλλά θα έλεγα ότι έχει και κάποιους παίκτες, οι οποίοι ήταν και πέρυσι στην ομάδα και έπαιζαν όπως ο Αγκάνθο, ο Πουλίδο, ο Τάτος, ο Διούδης, ο Νταμαρλής, ο Μαργαρίτης, ο Ψυχογιός. Είναι παιδιά που ήταν και πέρυσι στην ομάδα του Άρη και έχουν παραστάσεις. Για εμάς το διαφορετικό είναι ότι έχουμε τελείως καινούργια ομάδα. Πλην των Ζέκα, Λαγού, Καπίνο και Τριανταφυλλόπουλου, δεν υπάρχουν άλλα παιδιά. Ο Άρης μεταμορφώνεται στην έδρα του και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ξέρουμε, το περιμένουμε και νομίζω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει.

Η ομάδα σας έχει ήδη αγωνιστεί σε μια δύσκολη έδρα, όπως είναι η Τούμπα. Περιμένετε πλέον οι παίκτες σας να διαχειριστούν καλύτερα και την έδρα, εκτός από τον αντίπαλο;

Σίγουρα το περιμένω. Σημαντικό για εμάς είναι η διάρκεια και η ανοδική πορεία και θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι και να κοιτάζουμε ψηλά. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα, εναντίον μιας δύσκολης ομάδας, αλλά νομίζω ότι μέσα από τα δύσκολα διαμορφώνεις το χαρακτήρα και γενικότερα την προσωπικότητα σου ως ομάδα. Εμείς θέλουμε να ανέβουμε ψηλά, να κοιτάμε ψηλά και μας ενδιαφέρει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Αν το κάνουμε, τότε πιστεύω ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα.

Το σχήμα με τους δύο επιθετικούς έχει λειτουργήσει αρκετά καλά. Σκέφτεστε να το διατηρήσετε ή ενδεχομένως θα δούμε και πάλι στην ενδεκάδα έναν επιθετικό;

Ναι μεν λειτούργησε πολύ καλά, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο ματς με τον Ολυμπιακό. Οπότε από τη στιγμή που δεν βάλαμε γκολ… Το κάθε παιχνίδι έχει μια ιδιομορφία και τακτικά θέλαμε να έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Είναι και οι δύο παίκτες ποιοτικοί και πάρα πολύ καλοί… Είναι κάτι, που όπως έχω πει μας “προβληματίζει”, από την άλλη μας λύνει και τα χέρια πολλές φορές. Ανάλογα με την περίσταση του παιχνιδιού, που θα παίξουμε και πως θα το χρησιμοποιήσουμε.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.