Μαλέκκος: «Ο Παναθηναϊκός δίνει ελπίδα» (video)

Ο - προπονητής πλέον- Κώστας Μαλέκκος βρέθηκε στη χώρα μας για να παρακολουθήσει προπονήσεις των Πράσινων και μίλησε με κολακευτικά λόγια στο novasports.gr για την δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό και την ελπίδα που δίνει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό ήταν σύντομο, ωστόσο οι φίλοι του Τριφυλλιού δεν τον έχουν λησμονήσει. Ο – προπονητής πλέον- Κώστας Μαλέκκος βρέθηκε στη χώρα μας για να παρακολουθήσει προπονήσεις των Πράσινων και μίλησε με κολακευτικά λόγια στο novasports.gr για την δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό και την ελπίδα που δίνει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μαλέκκου στο novasports.gr:

Μετά από δεκαεπτά χρόνια περνάς και πάλι το κατώφλι του προπονητικού κέντρου του Παναθηναϊκού. Ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψης σου στην Ελλάδα;

Μέσα στο πρόγραμμα για το δίπλωμα UEFA Pro, είναι και η παρακολούθηση των προπονήσεων μιας επαγγελματικής ομάδας. Είδαμε μια αγωνιστική εβδομάδα του Παναθηναϊκού και η επιστροφή σίγουρα μου θυμίζει κάποιες στιγμές, οι οποίες φυσικά δεν μπορούν να ξεχαστούν. Εντάξει ήταν διαφορετικά στην Παιανία, όμως δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός.

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για την ομάδα, απ’ όσο την έχεις παρακολουθήσει;

Τα τελευταία χρόνια- και με τα νέα οικονομικά δεδομένα- σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που έχουν ταλαιπωρηθεί. Όμως είναι αυτό που λέμε: “κάθε εμπόδιο για καλό”. Η δουλειά που είδαμε εδώ αυτή την εβδομάδα και με τα νέα παιδιά να είναι κοντά στην πρώτη ομάδα, σίγουρα θα βοηθήσει, φτάνει να υπάρχει υπομονή. Και απ’ ότι βλέπω και ο κόσμος άρχισε να το καταλαβαίνει αυτό και φαίνεται και μέσα από τα αποτελέσματα. Στην αρχή δεν περίμενε ο κόσμος να είναι ο Παναθηναϊκός εκεί που είναι αυτή τη στιγμή. Με υπομονή, νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια ανήκουν σε αυτή την ομάδα.

Αυτό το πρότζεκτ με τα νέα παιδιά, δίνει ελπίδα για το μέλλον;

Ελπίδα δίνει για όλους. Και για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλό. Έχουμε … ξεφύγει. Και στην Κύπρο και εδώ. Έχουμε ξεφύγει όλοι και είναι καιρός να στραφούμε στα δικά μας παιδιά και ο κόσμος να το ευχαριστιέται ακόμα περισσότερο.

Έπρεπε να έρθει η κρίση για να το καταλάβουμε;

Δυστυχώς. Σε όλες τις δουλειές, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, κάτι πρέπει να πάθουμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Θα το περάσουμε και αυτό.

Έπαιξες λίγο στον Παναθηναϊκό, ωστόσο αγαπήθηκες πολύ από τον κόσμο της ομάδας…

Αυτό που λες είναι πραγματικότητα και διερωτώμαι κι εγώ καμιά φορά. Μέχρι και στο ταξί που μπήκαμε για να έρθουμε εδώ, με θυμήθηκε ο οδηγός και με ρωτούσε. Αυτό δείχνει ότι ο ποδοσφαιρόφιλος αγαπάει πραγματικά το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η δουλειά μας. Την υπηρετούμε χρόνια και δεν μπορούμε να φύγουμε από αυτή. Τώρα είμαι στην άλλη πλευρά, ακολουθώντας την προπονητική. Είναι κάτι που με γεμίζει, θέλω να βγουν οι παίκτες που θα βοηθήσουν όλους. Είναι η δουλειά μας, το αγαπάμε, με αυτό ασχολούμαστε 24 ώρες το 24ωρο και είναι η ζωή μας.

Σε έχει εντυπωσιάσει κάποιο από τα νέα παιδιά του Παναθηναϊκού;

Δεν θα μιλήσω ατομικά. Σίγουρα υπάρχουν κάποια ταλέντα που ξεχωρίζουν. Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο και δεν σημαίνει ότι όσοι ξεκινούν να παίξουν ποδόσφαιρο πως θα είναι συνάμα και τα αστέρια. Όμως αυτό που με εντυπωσίασε αυτή την εβδομάδα που παρακολούθησα τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, είναι πόσο κοντά είναι όλοι μαζί. Δουλεύουν όλοι για ένα σκοπό. Έχω μιλήσει με αρκετούς. Και με τον Δημήτρη Σαραβάκο. Όλοι ασχολούνται για το καλό της πρώτης ομάδας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι μια οικογένεια και τα αποτελέσματα είμαι σίγουρος ότι θα φανούν τα επόμενα χρόνια.

Στο ποδόσφαιρο της Κύπρου, μπορεί να υπάρξει νέα “άνοιξη”;

Έχει ανέβει το Κυπριακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Και με τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το ταρακούνημα τα τελευταία 1-2 χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης υπάρχει και στην Κύπρο. Όμως εκεί είμαστε τόσο μικρή χώρα, κι όμως όλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Το αγαπούν το ποδόσφαιρο, υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να ενσωματωθούν και στον Παναθηναϊκό και είναι καλό να υπάρχει μια συνεργασία, γιατί υπάρχει ταλέντο. Υπάρχει πολύ ταλέντο. Το θέμα είναι ο τρόπος δουλειάς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.