Ανεπανάληπτο πάρτι τίτλου (video)

Ο ΠΑΟΚ έστησε το απόλυτο πάρτι τίτλου στην Τούμπα, συνέτριψε με 5-0 τον Λεβαδειακό και επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια! Απίστευτη στιγμή με τον τραυματία Βιεϊρίνια να περνά στο ματς στο 90’.

Ο ΠΑΟΚ έστησε το απόλυτο πάρτι τίτλου στην Τούμπα, συνέτριψε με 5-0 τον Λεβαδειακό και επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια! Απίστευτη στιγμή με τον τραυματία Βιεϊρίνια να περνά στο ματς στο 90’.

Οι φίλοι του «Δικεφάλου» είχαν ξεκινήσει από χθες το τα προεόρτια στη Θεσσαλονίκη και οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου επισφράγισαν στο γήπεδο την φοβερή φετινή σεζόν με την κατάκτηση του τίτλου. 

Με εξαιρετική εμφάνιση, έκαναν «σάκο του μποξ» τους Βοιωτούς, δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης και πανηγύρισαν με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή τους στην κορυφή της Ελλάδας. Σάκχοφ (3’, 60’), Μπίσεσβαρ (8’), Βαρέλα (53’) και Σφιντέρσκι (81’) οι σκόρερ του ΠΑΟΚ, με την πιο δυνατή στιγμή να ανήκει στον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος αν και τραυματίας πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 90’, ο κόσμος τον αποθέωσε και εκείνος «λύγισε» από τη συγκίνηση.

Στο πάρτι τίτλου έδωσε το παρόν και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. 

Τα πλάνα των προπονητών

Σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη στο τέρμα επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μάτος, στο αριστερό ο Γιαννούλης αντί του τραυματία Βιεϊρίνια και στόπερ ο Κρέσπο με τον Βαρέλα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Σάκχοφ με τον Ολιβέιρα, στα άκρα κινούνταν ο Λημνιός (δεξιά) με τον Μπίσεσβαρ (αριστερά), ενώ πίσω από τον προωθημένο Σφιντέρσκι ήταν ο Πέλκας.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Νίκος Καραγεωργίου για τον Λεβαδειακό, με τον Μπάγιτς να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του. Δεξί μπακ ήταν ο Τσαμπούρης, αριστερό ο Ανγκουά και κεντρικό δίδυμο ο Λιάγκας με τον Αντιλέχου. Τα δύο αμυντικά χαφ ο Καραχάλιος με τον Μητρόπουλο, δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Σαβαντογκό, αριστερό ο Χατζηλάμπρος και πίσω από τον προωθημένο Νανγκίς κινούνταν ο Νίκας. 

Με την ώθηση του κόσμου

Σε επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο. Ο κόσμος έφτιαξε από νωρίς εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην Τούμπα και οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι, ασκώντας ασφυκτική πίεση στον Λεβαδειακό και μόλις στο 3ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σφιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Τσαμπούρη, «έσπασε» τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Σάκχοφ την έσπρωξε στα δίχτυα. 

Η Τούμπα πήρε «φωτιά», όμως το γκολ του Ουκρανού χαφ ήταν απλά το «ορεκτικό». Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το… γκάζι και πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Γιαννούλης (8’) κέρδισε πέναλτι και ο Μπίσεσβαρ με εκτέλεση αλά Πανένκα νίκησε τον Μπάγιτς για το 2-0. Στο μεταξύ ο Λεβαδειακός είχε βγάλει αντίδραση και θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Νίκα (6’) και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 16’ ήταν η σειρά του Σφιντέρσκι να φτάσει μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Πέλκας τον έβγαλε τετ α τετ με τον Μπάγιτς, αλλά ο Πολωνός πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα των Βοιωτών. Ακολούθησαν ακόμη δύο καλές στιγμές για τον «Δικέφαλο» πριν το ημίωρο με Σφιντέρσκι (23’) και Βαρέλα (25’), ενώ στο 29’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας, όμως ο Μπάγιτς είχε ζεσταθεί για τα καλά και του είπε «όχι». 

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ πάντως να συντηρεί σε υψηλά ποσοστά την κατοχή της μπάλας και να έχει «κατασκηνώσει» έξω από την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού. Στο 36’ το σουτ του Μπίσεσβαρ από δύσκολη γωνία ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο. 

Το πάρτυ συνεχίστηκε…

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στην επανάληψη. Πάρτι στις εξέδρες, πάρτι και στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Στο 50’ ο Πέλκας απείλησε με σουτ στην κίνηση, όμως ο Μπάγιτς φώναξε ξανά «παρών», κάτι όμως που δεν συνέβη τρία λεπτά αργότερα. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» έστειλε συστημένη τη μπάλα στο κεφάλι του Βαρέλα και ο Πορτογάλος δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Την ίδια στιγμή οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν ξέχασαν τα θύματα των Τεμπών και μετά το τρίτο γκολ σήκωσαν πανό με τις φωτογραφίες τους. Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο, συνέχισαν το έργο τους στο γήπεδο, προσφέροντας κι άλλα γκολ στον κόσμο τους. Στο 60’ ο Βαρέλα έδωσε την ασίστ στον Σάκχοφ και εκείνος με κεφαλιά από κοντινή απόσταση έγραψε το 4-0, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. 

Στο 65’ ο Μάτος βρέθηκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Μπάγιτς, ενώ στο 74’ ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να δημιουργήσει τη δεύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Στανόγεβιτς. Λίγο πριν το 80ο λεπτό ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Μαλεζά, θέλοντας να τον τιμήσει για την προσφορά του στον σύλλογο και η αποθέωση ήταν καθολική. 

Το πάρτι των γκολ, όμως, δεν είχε τελειώσει. Στο 81’ ο ΠΑΟΚ βρήκε για πέμπτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σφιντέρσκι, ενώ το τελευταίο πεντάλεπτο κύλισε στον… ρυθμό του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος πήρε εντολή από τον Λουτσέσκου να περάσει στο ματς και η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι. Το όνομα του έγινε σύνθημα από τους φίλους του «Δικεφάλου», εκείνος «λύγισε» από τη συγκίνηση και κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος στο πάρτι τίτλου που έστησαν οι γηπεδούχοι κόντρα στον Λεβαδειακό. 

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 5-0
Σούπερ Λιγκ 2018-19, 29η Αγωνιστική, Γήπεδο Τούμπας

Γκολ: Σάκχοφ (3’, 60’), Μπίσεσβαρ (8’), Βαρέλα (53’), Σφιντέρσκι (81’)
Κίτρινες: –
Κόκκινη: –

Διαιτητής: Α. Τζήλος 
Βοηθοί: Δ. Γκάγκας, Σ. Σίπκας
Τέταρτος: Κ. Κοτσάνης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος (70’ Ζαμπά), Βαρέλα (79’ Μαλεζάς), Σφιντέρσκι, Πέλκας, Κρέσπο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Γιαννούλης, Ολιβέιρα, Σάκχοφ. 
Στον πάγκο: Ρέι, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Άκπομ.

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Λιάγκας, Ανγκουά, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος (67’ Ζησόπουλος) , Νίκας, Νανγκίς, Σαβαντογκό, Χατζηλάμπρος (66’ Στανόγεβιτς), Καραχάλιος (86’ Όμο).
Στον πάγκο: Μπαλαουρού, Μέλεγκ, Γιακουμάκης, Ρεκβιασβίλι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.