Κρητική… σάμπα (video)

Με σκόρερ τους Βραζιλιάνους Ζε Εντουάρντο (57') και Ντουντού (67'), ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στην Κρήτη για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και ανέβηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

Με σκόρερ τους Βραζιλιάνους Ζε Εντουάρντο (57′) και Ντουντού (67′), ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στην Κρήτη για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και ανέβηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

Πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πάρα πολλά λάθη. Στο δεύτερο μισό ο ΟΦΗ βελτίωσε την εικόνα του και μέσα σε δέκα λεπτά κατάφερε να πετύχει δύο γκολ με τους Ζε Εντουάρντο (57′) και Ντουντού (67′) και να υποχρεώσει τον Ατρόμητο στην πρώτη του φετινή ήττα με διαφορά δύο τερμάτων.

Με αυτό το «τρίποντο» ο ΟΦΗ «σκαρφάλωσε» στην 6η θέση φτάνοντας τους 41 βαθμούς. Αντίθετα, ο Ατρόμητος έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στη δεύτερη θέση καθώς πλέον ο ΠΑΟΚ αν δεν χάσει στη Ριζούπολη θα τον προσπεράσει.

Τα πλάνα των προπονητών…

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Φερνάντες, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Μπούρμπος, στο αριστερό ο Μιλιάζες και κεντρικό δίδυμο οι Τριποτσέρης και Ζόρο. Στα χαφ ο Πορτογάλος τεχνικός τοποθέτησε τους Μακρή και Κάλαϊτζιτς, δεξιά τον Ζε Εντουάρντο, αριστερά τον Ροβίθη και πίσω από τον προωθημένο Παπάζογλου τον Ντουντού.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος λόγω των αρκετών απουσιών παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-3-3 και όχι με 4-4-2 όπως συνήθιζε στα προηγούμενα ματς. Κάτω από την εστία επανήλθε ο Σηφάκης, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Φυντανίδης, αριστερά ο Γιαννούλης και στο κέντρο οι Ταυλαρίδης και Λαζαρίδης. Στη μεσαία γραμμή ο Έλληνας προπονητής επέλεξε τους Δημούτσο, Μπάλα και Ουμπίδες και στην επίθεση τους Γεωργίου (δεξιά), Φάμπιο και Καραμάνο (αριστερά).

Λάθη, μηδαμινές ευκαιρίες και… 0-0

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι, αναλώθηκαν σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις κυρίως στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, όμως παρότι είχε την κατοχή δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει με αξιώσεις τη μπάλα για να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι αν και είχαν πιο παθητικό ρόλο, στο 24′ έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Ζόρο για να ανοίξουν το σκορ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνέχισε να έχει ανούσια, όπως αποδείχτηκε, κατοχή μιας και δεν είχε δημιουργήσει κάποια αξιοσημείωτη φάση, ούτε πιεζόταν από τον ΟΦΗ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Βραζιλιάνικη υπόθεση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο ορεξάτος, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον Ατρόμητο και στο 56′ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ροβίθης βρήκε εξαιρετικά με κάθετη πάσα τον Ζε Εντουάρντο και εκείνος αφού πάτησε περιοχή, με δυνατό σουτ νίκησε τον Σηφάκη και έκανε το 1-0 για τους Κρητικούς.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, όμως Φάμπιο (59′) και Φυτανίδης (60′) δεν σημάδεψαν σωστά. Οι Κρητικοί δεν παρασύρθηκαν από τον ρυθμό του ματς και στο 67′ εκμεταλλευόμενοι μια αδράνεια της άμυνας κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Μιλιάζες σέντραρε από αριστερά και ο Ντουντού με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το 2-0.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ατρόμητος πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους, στην προσπάθεια του να πετύχει κάποιο γκολ για να μπει ξανά στο ματς και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή το δοκάρι του Μπρίτο στο 78′. Ο ΟΦΗ πάντως άντεξε στην πίεση και κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού, Ροβίθης (65′ Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς (90′ Φραγκουλάκης), Ζε Εντουάρντο (75′ Στάθης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης (77’΄Ναπολεόνι), Φυτανίδης, Γεωργίου (65′ Μπρίτο), Μπάλλας (71′ Φωτάκης), Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος, Ουμπίδες, Λαζαρίδης, Φάμπιο.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης
Βοηθοί: Μαγιάνης, Καμπούρης

Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.