Ήθελε τη νίκη και την πήρε (video)

Νίκη-ανάσα πέτυχε η Βέροια η οποία επικράτησε της Ξάνθης με 3-2 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ λιγκ και ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Νίκη -ανάσα πέτυχε η Βέροια η οποία επικράτησε της Ξάνθης με 3-2 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.
Η ομάδα της Ημαθίας έφτασε τους 31 βαθμούς όσους και ο Πλατανιάς και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη αφήνοντας πίσω τον Απόλλωνα με 29 και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Κομβικό σημείο για την εξέλιξη του παιχνιδιού η αποβολή του Βασιλακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (αυστηρή) που άφησε την Ξάνθη με παίκτη λιγότερο και άλλαξε τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια και τους Γεωργιάδη, Αμαραντίδη, Βέρτζο και Όστοϊτς τετράδα στην αμυντική γραμμή. Παυλίδης, Ζεζίνιο και Βεργώνης στα χαφ με τους Μπαρκάν, Καλτσά και Γκονζάλβες να αποτελούν την επιθετική τριάδα.

Για την Ξάνθη ο Νίκος Κεχαγιάς επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 , με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Παϊτο, Μπέρτο, Γούτα και Χοσέμι τετράδα στην αμυντική γραμμή. Σε ρόλο αμυντικών χαφ στη μεσαία γραμμή οι Ντε Γκουζμάν με τον  Βασιλακάκη, μπροστά τους ο Μάνταλος σε ρόλο επιτελικού, Τριάδης και Σολτάνι στα άκρα και ο Σολάρι στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυναμικά με την Βέροια να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη της στην εστία της Ξάνθης. Ο Βασιλακάκης υπέπεσε σε φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή και ο Όστοϊτς με έναν κεραυνό από τα 25 μέτρα την έστειλε στα δίχτυα και αφού πρώτα είχε χτυπήσει και στο δοκάρι.
Το γκολ αυτό έδειξε να αιφνιδιάζει τους παίκτες των φιλοξενούμενων οι οποίοι πριν καλά καλά ζεσταθούν βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ. Από το 20ο λεπτό και μετά οι Ξανθιώτες ισορρόπησαν το ματς και έψαξαν την ισοφάριση. 

Το γκολ για την Ξάνθη ήρθε στο 33ο λεπτό με το Βασιλακάκη να βγαίνει από πίσω και να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια υποδειγματική αντεπίθεση και μια πολύ όμορφη επιθετική ανάπτυξη.
Η χαρά για τους ακρίτες δεν κράτησε πάρα πολύ καθώς στο 42ο λεπτό ο Βασιλακάκης αντίκρισε (λανθασμένα) την 2η κίτρινη κάρτα από το Σπάθα για ένα όχι και τόσο δυνατό φάουλ στο χώρο του κέντρου.
Η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες, όχι μόνο τις αριθμητικές αλλά και τις αγωνιστικές καθώς η Ξάνθη έδειχνε να ελέγχει το ματς και να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, ενώ και ο Βασιλακάκης εκτός από το γκολ που είχε πετύχει έκανε πολύ σημαντική δουλειά τόσο ανασταλτικά όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. 

Η διαφορά φάνηκε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με την Βέροια να πιέζει να εκμεταλλευτεί την αριθμητική διαφορά. Στο 58ο λεπτό η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα στο σκορ
Ο Μπαργκάν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και αφού πρώτα κέρδισε τις κόντρες νίκησε τον Κυριακίδη και έγραψε το 2-1, λυτρώνοντας τους φίλους της Βέροιας.
Τη νίκη των Ημαθών σφράγισε στο 70ο λεπτό ο Παυλίδης.
Ο Γκονσάλβες έβγαλε την μπάλα για το Ζεζίνιο, ο Κυριακίδης βγήκε να τον κόψει, ο παίκτης της Βέροιας όμως ωραία έστρωσε στον Παυλίδη και αυτός με πλασέ στην κενή εστία έγραψε το 3-1.

Η Ξάνθη έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και ουσιαστικά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με την κεφαλιά του Νάκα.
Το 3-2 ήταν το τελικό σκορ του παιχνιδιού με την Βέροια να τελειώνει και αυτή με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Όστοϊτς στις καθυστερήσεις, (επεδίωξε την 2η κίτρινη κάρτα) , ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού δεύτερη κίτρινη κάρτα επεδίωξε και πήρε ο Αμαραντίδης.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κόκκινες κάρτες: Όστοιτς (90+3` με 2η κίτρινη), Αμαραντίδης (μετά τη λήξη με 2η κίτρινη – Βασιλακάκης (42` με 2η κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: Βεργώνης, Αμαραντίδης – Τριάδης, Μαρέν

Οι συνθέσεις:
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (84` Τραπ), Όστοϊτς, Παυλίδης, Βεργώνης, Καλτσάς (66` Σισόκο), Μπαργκάν, Γκονσάλβες (79` Κομόλοφ)
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Σολάρι (75` Νάκας), Παΐτο, Μάνταλος (75` Μαρέν), Χοσέμι, Τριάδης (61` Κάλβο), Σολτάνι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.