Με τέτοια ψυχή αξίζει παραμονή… (video)

Η Καλλονή νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο άδειο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Λεοζίνιο στο 69ο λεπτό και εξασφάλισε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Καλλονή νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο άδειο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Λεοζίνιο στο 69ο λεπτό και εξασφάλισε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παραμονή της στην κατηγορία.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη με αυτή τη νίκη έφτασε τους 36 βαθμούς, «έπιασε» στην ένατη θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον είναι πολύ κοντά στην παραμονή της στην κατηγορία. Μάλιστα, το γεγονός αυτό αποτελεί έναν μικρό θρίαμβο για την ομάδα της Μυτιλήνης καθώς αναγκάστηκε στην πρώτη της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία να αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας ουσιαστικά αφού το γήπεδο στη Μυτιλήνη είχε πολλά προβλήματα και δεν ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει τους αγώνες της ομάδας, η οποία χρησιμοποίησε σχεδόν όλη τη σεζόν το ΟΑΚΑ ως έδρα.

Απ’ την άλλη, ο ΟΦΗ φαίνεται πως έμεινε στη νίκη του Κυπέλλου επί του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα. Έτσι, η ομάδα του Σα Πίντο έμεινε στους 38 βαθμούς και την έβδομη θέση.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Γιάννης Μαντζουράκης επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Ποντάνι, Ζακουανί, Αναστασιάδη και Χωριανόπουλο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μαρσέλο και Φαρία, δεξιά ο Μανούσος, αριστερά ο Γκαρσία, στην κορυφή ο Περόνε και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού, ο Λεοζίνιο.

Ο Σα Πίντο επέλεξε με τη σειρά του ένα 4-4-2 με τους Στάθη, Ζόρο, Μπαρέιρο και Μιλιάζες στην άμυνα, στο κέντρο οι Ντουντού και Κάλαϊτζιτς, δεξιά ο Ζε Εντουάρντο, αριστερά ο Μπανούσης και επιθετικό δίδυμο οι Κουτσιανικούλης και Περογαμβράκης.

Τους επηρέασαν οι άδειες εξέδρες…

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους.

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τις πτέρυγες με τους Στάθη και Μιλιάζες να κάνουν πολλές κούρσες, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου ο Γιάννης Μαντζουράκης είδε τον Αναστασιάδη να τραυματίζεται στον προσαγωγό και να μην μπορεί να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Βαλιό.

Η πρώτη καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Στάθης πραγματοποίησε εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά, σέντραρε αλλά ο Κουτσιανικούλης στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.

Το πρώτο 45λεπτο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας καθώς τα λάθη των δύο ομάδων ήταν αρκετά στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι λιγοστές και για τις δύο ομάδες. Η Καλλονή ωστόσο φαινόταν πιο απειλητική καθώς σε κάθε στημένο οι αμυντικοί του ΟΦΗ δεν αντιδρούσαν σωστά.

Στο 33ο λεπτό η Καλλονή έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Μανούσος βγήκε τετ α τετ αλλά ήταν πολύ πλάγια και έτσι γύρισε έξυπνα στον επερχόμενο Περόνε από τα αριστερά αλλά ο Αργεντινός επιθετικός δεν μπόρεσε να σκοράρει σχεδόν από το ένα μέτρο.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετά χαμηλό ρυθμό.

Με Λεοζίνιο για παραμονή!

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες μπήκαν και πάλι νωθρά στον αγωνιστικό χώρο πραγματοποιώντας πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου.

Έπρεπε να περάσει ένα εικοσάλεπτο για να σημειωθεί η πρώτη καλή στιγμή και αυτή ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Περόνε μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε στον
Μανούσο αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή ουσιαστικά εστία. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φάση ήταν όμοια με αυτή που έχασε ο Περόνε στο πρώτο μέρος .

Ό,τι δεν κατάφερε στο 65ο λεπτό ο Μανούσος το κατάφερε ο Λεοζίνιο τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο επιθετικός της Καλλονής συνεργάστηκε άψογα με τον αρχηγό της ομάδας της Μυτιλήνης και το σουτ που επεχείρησε από τον άξονα κατέληξε στα δίχτυα του Φερνάντες.

Από κει και έπειτα η Καλλονή έκλεισε τα μετόπισθέν της και δεν άφησε κενούς χώρους στον ΟΦΗ για να απειλήσει, διότι γνώριζε ότι με αυτή τη νίκη θα είχε επιτευχθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο στόχος της παραμονής.

Η μοναδική φάση στην οποία ο ΟΦΗ έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν στο 84ο λεπτό. Ο Μιλιάζες σέντραρε από τα αριστερά, ο Ροβίθης στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Έτσι, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Καλλονή πανηγύρισε ένα σπουδαίο «τρίποντο», το οποίο της χαρίζει την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλλονή (Γ. Μαντζουράκης): Χογκ, Ζακουανί, Αναστασιάδης (6′ Βαλιός), Χωριανόπουλος, Φαρία, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν Γκαρσιά (75′ Καλτσάς), Περόνε

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Ζόρο, Μπανούσης (46′ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης, Ντουντού (72′ Ροβίθης), Κάλαιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (66′ Σίσιτς), Μπαρέιρο, Μιλιάζες, Στάθης

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.