Οι σταθμοί του τίτλου!

Για να φτάσει στο μαγικό νούμερο 41, ο Ολυμπιακός έπρεπε να προσπεράσει τους υφάλους της φετινής σεζόν. Έστω και λίγα τα εμπόδια ήταν απαιτητικά και το Novasports.gr θυμίζει τα δυσκολότερα παιχνίδια μέχρι τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Για να φτάσει στο μαγικό νούμερο 41, ο Ολυμπιακός έπρεπε να προσπεράσει τους υφάλους της φετινής σεζόν. Έστω και λίγα τα εμπόδια ήταν απαιτητικά και το Novasports.gr θυμίζει τα δυσκολότερα παιχνίδια μέχρι τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Η αρχή, το ήμισυ του παντός
Το ματς της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στη νεοφώτιστη Καλλονή δεν φάνταζε φυσικά μεγάλο πρόβλημα για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ομάδα του έμπειρου Γιάννη Μαντζουράκη με δημιουργικά αμυντικογενές παιχνίδι, δυσκόλεψε πολύ το σύνολο του Μίτσελ. Μάλιστα οι Μυτιληνιοί είχαν σπουδαία ευκαιρία με τον Λεοζίνιο. Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Γιάννης Μανιάτης στο 61ο λεπτό με απευθείας σουτ ύστερα από εκτέλεση στημένης μπάλας απ’ τον Ντομίνγκεζ.

Επιστροφή στο σπίτι
Ο Ατρόμητος είναι αποδεδειγμένα ένα απ’ τα πιο σκληρά καρύδια για τον Ολυμπιακό. Ήταν η μοναδική ομάδα που τον κέρδισε στο περσινό πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Στις 25 Αυγούστου ο Ατρόμητος έμελλε να είναι ο πρώτος αντίπαλος για φέτος στο Φάληρο. Ο Ναπολεόνι άνοιξε το σκορ και στο 47′ έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες και το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον. Τελικά τη λύση έδωσαν μέσα σε ένα τρίλεπτο-φωτιά οι Φουστέρ και Σαβιόλα, για το τελικό 2-1. Με την ομάδα του Περιστερίου ο Ολυμπιακός συναντήθηκε ακόμα τρεις φορές για πρωτάθλημα και κύπελλο με αποτέλεσμα ισάριθμες ισοπαλίες.

Το στραβοπάτημα
Αμέσως μετά τη μεγάλη ήττα απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Αγρίνιο για μια μονομαχία με τον αήττητο εντός έδρας Παναιτωλικό. Ήταν η Πέμπτη αγωνιστική και ο Ολυμπιακός άφησε τους πρώτους πόντους στις 22 Σεπτέμβρη, ενώ άφησε τραυματία και τον Μασάντο στο χορτάρι. Αυτή ήταν ίσως η μεγαλύτερη απώλεια, καθώς ο Πορτογάλος μέσος είχε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν. Οι Πειραιώτες έχασαν ξανά πόντους για το πρωτάθλημα το Γενάρη του 2014 με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Μητρογκόλ!
Ο Ολυμπιακός προερχόταν απ’ την ισοπαλία με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία και το άνετο 5-1 επί του ΟΦΗ στο Φάληρο. Επόμενος αντίπαλος ο νεανικός Παναθηναϊκός. Ένα μεγάλο και κλασικό ντέρμπι σε μια νέα εποχή. Στην καυτή Λεωφόρο ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη χάρη στο γκολ του φορμαρισμένου Κώστα Μήτρογλου στο 88ο λεπτό. Ήταν ο απόλυτος θρίαμβος επί του αιωνίου αντιπάλου και μάλιστα μέσα στο σπίτι του.

Αναζητείται ντέρμπι
Το δεκαήμερο φωτιά για τον Ολυμπιακό με συνεχή ματς με Μπενφίκα, Παναθηναϊκό, Μπενφίκα (ξανά) και ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά με τη μεγάλη νίκη με 4-0 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Μίτσελ σε ένα ιστορικό limit-up δεν έχασε σε κανένα απ’ αυτά τα παιχνίδια και μάλιστα άφησε μόλις έναν πόντο στην Πορτογαλία και στο «Da Luz”. Με τον ΠΑΟΚ η διαδικασία δεν θύμισε ντέρμπι με τους Μήτρογλου, Σαβιόλα, Φουστέρ και Κάμπελ να καθαρίζουν το ντέρμπι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.