Με τέτοιο Μπεν μένει Σούπερ Λίγκα! (video)

Η Βέροια πέρασε νικηφόρα από το άδειο ΟΑΚΑ καθώς επικράτησε 3-0 της Καλλονής με τον Μπεν να κάνει πράγματα και θαύματα σκοράροντας και τα τρία γκολ της ομάδας του.

Η Βέροια πέρασε νικηφόρα από το άδειο ΟΑΚΑ καθώς επικράτησε 3-0 της Καλλονής με τον Μπεν να κάνει πράγματα και θαύματα σκοράροντας και τα τρία γκολ της ομάδας του.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς βρήκε στο πρόσωπο του Μοχάμεντ Μπεν τον ηγέτη της και πλέον κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία έπειτα και τη νίκη κόντρα στην Καλλονή. Πλέον, η ομάδα της Ημαθίας έχει 27 βαθμούς και προσπέρασε τον Πλατανιά στη 16η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της τον Πλατανιά.

Ο Μπεν έφτασε τα 13 γκολ και φιγουράρει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με τους Μπεργκ και Σολάρι, έχοντας ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ, Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος πλέον δεν αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Απ’ την άλλη, η Καλλονή δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις και παρέμεινε στους 33 βαθμούς και τη δέκατη θέση.

Τα πλανα των δύο τεχνικών:

Ο Γιάννης Ματζουράκης επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Ποντάνι, Ζακουανί, Αναστασιάδη και Γιορέντε στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μαρσέλο και Κεϊτά, δεξιά ο Μανούσος, αριστερά ο Γκαρσία, στην κορυφή ο Περόνε και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Λεοζίνιο.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Ράτκο Ντόστανιτς τοποθετώντας τους Σιόντη, Βέρτζο, Σισοκό και Αμαραντίδη στην άμυνα, μπροστά τους στο χώρο του κέντρου οι Όστοιτς και Βεργώνης, δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Μπαργκάν, στην κορυφή ο Μπεν και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Γκονσάλβες.

Η αποτελεσματικότητα στο μεγαλείο της!

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στον αγωνιστικό χώρο εμφανώς επηρεασμένες από το λιγοστό κόσμο αλλά και τις όχι και τόσο καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο ΟΑΚΑ.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές και σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδειχναν αρκετά νευρικοί πραγματοποιώντας αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι κάκιστο.

Η πρώτη τελική προσπάθεια ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο πέμπτο λεπτό ο Μπαργκάν επεχείρησε το σουτ με εξωτερικό φάλτσο απ’ το ύψος του πέναλτι αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Χογκ να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Έπρεπε να φτάσει το 37ο λεπτό για να σημειωθεί η επόμενη αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση, η οποία ανήκε και πάλι στη Βέροια.

Ο Μπαργκάν επεχείρησε το σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογκ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιόντης έκανε το γύρισμα από το δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του Βεργώνη πέρασε μόλις άουτ.

Η επόμενη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων έμελε να είναι και το γκολ. Στο 43ο λεπτό ο Καλτσάς πραγματοποίησε την κάθετη πάσα στον Μπεν, ο οποίος αφού ξεπέρασε τον Ζακουανί, πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του ανύμπορου να αντιδράσει Χογκ.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Την πήρε απ’ το χέρι…

Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή μπήκε αποφασισμένη για να πετύχει ένα γκολ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Η Βέροια ωστόσο ήταν αρκετά καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν και δεν έδινε χώρους στην Καλλονή να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός και οι φάσεις λιγοστές.

Το παιχνίδι ουσιαστικά απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το 51ο λεπτό και έπειτα όταν άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Σισόκο ανέτρεψε τον Μανούσο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η Καλλονή στο 73ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Ποντάνι σέντραρε από τα αριστερά, ο Λεοζίνιο έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά ο Καντιμοίρης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Η Βέροια στο δεύτερο μέρος έπαιζε κυρίως με αντεπιθέσεις και σε μία απ’ αυτές ο Μπεν ανατράπηκε από τον Χογκ με τον Κο Τριτσώνη να δείχνει την άσπρη βούλα. Στο 85ο λεπτό, ο επιθετικός της Βέροιας ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 86ο λεπτό δέχτηκαν και τρίτο γκολ. Ο Σιόντης πάσαρε στον Καλτσά, αυτός σούταρε στην κίνηση από τον άξονα, ο Χογκ αρχικά απέκρουσε αλλά στη συνέχεια ο Μπεν πήρε το ριμπάουντ και σημείωσε το τρίτο του τέρμα στην αναμέτρηση.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήραν μία νίκη – ανάσα, που θα τους βοηθήσει πολύ στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλλονή (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά (87′ Χωριανόπουλος), Μαρσέλο (74′ Φουρλάνος), Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν Γκαρσία, Περόνε

Βέροια (Ρ. Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοιτς, Βεργώνης, Μπεν (87′ Μπάρμπας), Μπαργκάν (82′ Παυλίδης), Καλτσάς, Γκονσάλβες (56′ Τραπ)

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.