Λιγοστεύει το… οξυγόνο στον Άρη (video)

Ο Άρης σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, μένοντας στο 0-0 με τον ΟΦΗ για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και είδε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία να ελαχιστοποιούνται.

Ο Άρης σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, μένοντας στο 0-0 με τον ΟΦΗ για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και είδε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία να ελαχιστοποιούνται.

Οι «κίτρινοι» αν και έδειξαν διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με αποτέλεσμα να απολέσουν ακόμη δύο βαθμούς και να παραμείνουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τα αρχικά πλάνα…

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία κάθισε για ακόμη ένα ματς ο Διούδης, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Βαγγέλη, στο αριστερό ο Τσουμάνης και κεντρικό δίδυμο οι Γιαννίτσης και Κύργιας. Στα χαφ ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τους Οικονομόπουλο και Τσιάρα, δεξιά τον Μανιά, αριστερά τον Κουσίδη και πίσω από τον προωθημένο Αγγελούδη τον Τάτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Φερνάντες, δεξιά στην άμυνα ο Στάθης, αριστερά ο Μιλιάζες και στο κέντρο οι Ζόρο και Τριποτσέρης. Στη μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος τεχνικός τοποθέτησε τους Ζε Εντουάρντο (δεξιά), Μακρή, Ντουντού και Μπανούση (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τους Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου.

Καλό ξεκίνημα, ελάχιστες ευκαιρίες

Ο Άρης μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι με στόχο να ψάξει ένα γρήγορο γκολ, πρέσαρε ψηλά και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες με τους Τάτο (4′) και Κουσίδη (8′) για να προηγηθεί στο σκορ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ρυθμό, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα παρά το πρέσινγκ των γηπεδούχων σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και στο 20′ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μακρή για να ανοίξει το σκορ.

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες έριξαν αισθητά την απόδοση τους, αναλώθηκαν σε πολλά λάθη και δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και να οδηγηθούν στα αποδυτήρια
ισόπαλες χωρίς σκορ.

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Σούλης Παπαδόπουλος έριξε στο ματς τον Σουνά προκειμένου να κάνει την ομάδα του πιο κινητική, ωστόσο η εικόνα του Άρη δεν άλλαξε.  Οι «κίτρινοι» ναι μεν είχαν διάθεση, ωστόσο αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ είχε ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και εν συνεχεία να «χτυπήσει» στην κόντρα, κάτι που έκανε πράξη σε δύο περιπτώσεις με τους Κουτσιανικούλη (57′) και Παπάζογλου (61′), οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό, όποτε χρειάστηκε, Διούδη.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Άρης έπαιρνε όλο και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Κρητικών για να απειλήσει την εστία του Φερνάντες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ο Άρης έκλεισε τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο, όμως και πάλι δεν έβρισκε τρόπο για να απειλήσει και μοιραία το μηδέν έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος (68′ Ηρακλής), Τάτος, Αγγελούδης, Τσουμάνης, Βαγγέλη, Μανιάς, Κουσίδης (80′ Ρένια), Τσιάρας (46′ Σουνάς).

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (90+1′ Νούνιεζ), Δαμιανάκης, Κουτσιανικούλης (78′ Ροβίθης), Ντουντού (56′ Κάλαϊτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.

Διαιτητής: Στυλιάρας
Βοηθοί: Κωσταράς, Γκάγκας

Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.