Θα κάνει Καθαρή Δευτέρα! (video)

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη από τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια και επικράτησε 4-1 των Βοιωτών με «σούπερ» Σολάρι, παίρνοντας έτσι νίκη - ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Χωρίς νίκη για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι έμεινε ο Λεβαδειακός.

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη από τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια και επικράτησε 4-1 των Βοιωτών με «σούπερ» Σολάρι, παίρνοντας έτσι νίκη – ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Χωρίς νίκη για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι έμεινε ο Λεβαδειακός.

Η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες με αυτό το ευρύ 4-1 επί του Λεβαδειακού και πλέον βλέπει το μέλλον με άλλο μάτι. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά έφτασε τους 32 βαθμούς και βρίσκεται στην ένατη θέση. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Σολάρι, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και έφτασε τα 13 συνολικά στο πρωτάθλημα. Έτσι, ο Αργεντινός χρειάζεται ένα τέρμα για να «πιάσει» τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν αγωνίζεται πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Απ’ την άλλη, ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε ούτε αυτή την αγωνιστική να πάρει μία νίκη εκτός έδρας παραμένοντας στους 30 πόντους και τη 13η θέση.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

O Nίκος Κεχαγιάς παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Παΐτο, Χοσέμι, Γούτα και Μπαξεβανίδη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Ντε Γκούζμαν και Φλίσκας, δεξιά στην επίθεση ο Κάλβο, αριστερά ο Σολτάνι, στην κορυφή της επίθεσης ο Σολάρι και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Μάνταλος.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Σάββας Παντελίδης με τους Μουλόπουλο, Γεωργίου, Κώτσιο και Χαραλάμπους στην άμυνα, μπροστά τους στο χώρο του κέντρου οι Πετράτσι και Βαρέλα, δεξιά στην επίθεση ο Αρμίτσε, αριστερά ο Μιλοσάβλιεφ, στην κορυφή ο Καπό και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Μάρτινς.

Απ’ την αρχή στο τιμόνι!

Η Ξάνθη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο των Πηγαδίων με διάθεση να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης η ακριτική ομάδα μπήκε σε θέση οδηγού καθώς κατάφερε να σκοράρει έπειτα από λάθος της άμυνας του Λεβαδειακού. Ο Φλίσκας πίεσε ψηλά, η άμυνα του Λεβαδειακού υπέπεσε σε λάθος και ο Μάνταλος από τα αριστερά πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σολάρι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία ουσιαστικά και να «γράψει» το 1-0 για την ομάδα του.

Αυτό ήταν το δωδέκατο γκολ του Αργεντινού επιθετικού της Ξάνθης, ο οποίος βρίσκεται μόνος δεύτερος στην κατάταξη των σκόρερ και είναι πολύ πιθανό να πιάσει τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και δύο λεπτά αργότερα απείλησε ξανά αλλά το σουτ του Μάνταλου από τον άξονα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Στρατηλάτη.

Η πρώτη ολοκληρωμένη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων ήρθε στο έκτο λεπτό. Ο Μάρτινς επεχείρησε το πλασέ από τον άξονα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Ξάνθη να έχει τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας και να μην απειλείται από το νευρικό Λεβαδειακό.

Η σημαντικότερη στιγμή της ομάδας του Σάββα Παντελίδη ήρθε στο 25ο λεπτό. Ο Βαρέλα σούταρε από τον άξονα έξω από την περιοχή αλλά ο Κυριακίδης φώναξε «παρών» αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλη σημαντική ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Ακρίτες να διατηρούν το προβάδισμα.

Δεν άφησε περιθώρια

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και δύο λεπτά μόλις μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Ακρίτες κέρδισαν πέναλτι. Ο Κώτσιος ανέτρεψε τον Κάλβο, ο Σολάρι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 2-0.

Από κει και έπειτα η Ξάνθη πατούσε καλύτερα και είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.  Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι η Ξάνθη δεν θα πίεζε περισσότερο καθώς αυτό το 2-0 λειτουργούσε σαν μαξιλάρι ασφαλείας για τους γηπεδούχους. Στο 75ο λεπτό όμως ο Λεβαδειακός μείωσε. Ο Γεωργίου έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και μείωσε για την ομάδα του δείνοντας έτσι ελπίδες στους φιλοξενούμενους για κάτι θετικό απ’ το παιχνίδι.

Παρ’ όλα ταύτα, οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και οκτώ λεπτά μετά το γκολ του Λεβαδειακού έφτασαν στο 3-1. Ο Κώτσιος και πάλι ανέτρεψε τον Σολτάνι με τον Κο Σπάθα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο νεοεισελθών Μαρίν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στρατηλάτη.

Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έχασαν τις όποιες ελπίδες είχαν για κάτι καλό απ’ το παιχνίδι και τρία λεπτά αργότερα δέχτηκαν και τέταρτο γκολ, το οποίο ήταν το ωραιότερο του παιχνιδιού. Ο Ντε Γκούζμαν πάτησε την μπάλα στον Σολτάνι και εκείνος με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του τερματοφύλακα των Βοιωτών και αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Ν. Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μουκουάνα, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι (67′ Βασιλακάκης), Χοσέμι, Κάλβο (87′ Ράνος), Φλίσκας, Μάνταλος (81′ Μαρίν), Σολτάνι, Μπαξεβανίδης

Λεβαδειακός (Σ. Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ροζέριο Μάρτινς (70′ Μάντζιος), Καπό (42′ Γιάντσης), Μιλοσάβλιεφ, Χαραλάμπους, Κώτσιος, Βαρέλα, Αρμίτσε, Γεωργίου, Πετράτσι (62′ Λυκογιάννης)

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.