Ιγκλέσιας: «Θα επιστρέψω...»

Ο «Έλληνας» Ματίας Ιγκλέσιας, λίγα λεπτά πριν μπει στο αεροπλάνο για Σαγκάη, μίλησε στο novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο για τον Ατρόμητο, τους φιλάθλους του και τον Γιώργο Σπανό, τονίζοντας πως κάποια μέρα θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Δημοσίευση: 26/02/2014 - 11:24

Ο «Έλληνας» Ματίας Ιγκλέσιας, λίγα λεπτά πριν μπει στο αεροπλάνο για Σαγκάη, μίλησε στο novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο για τον Ατρόμητο, τους φιλάθλους του και τον Γιώργο Σπανό, τονίζοντας πως κάποια μέρα θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ματίας καλή επιτυχία στη νέα σελίδα στην καριέρα σου. Τί σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση της Κινεζικής ομάδας; Το μέγεθος του συμβολαίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή σου;

"Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα. Λατρεύω την Ελλάδα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος στον Ατρόμητο. Απλώς ήθελα μια νέα πρόκληση και σίγουρα και το οικονομικό έπαιξε ρόλο επίσης."

Τον τελευταίο καιρό ήσουν σε δίλημμα; Δεδομένου ότι πέρναγες πολύ καλά στην Ελλάδα.

"Όπως σου είπα, ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση φίλε. Η ζωή στην Ελλάδα είναι αξεπέραστη. Είμαι σχεδόν εφτά χρόνια εδώ και μπορώ να σου πω ότι αισθάνομαι Έλληνας."

Σε φοβίζει το άγνωστο της Κίνας;

"Όχι καθόλου. Ο μάνατζέρ μου με έχει ενημερώσει για την χώρα, γιατί έχει ταξιδέψει πολλές φορές εκεί. Πιστεύω θα είναι μια πολύ όμορφη πρόκληση και εμπειρία."

Τί θα σου λείψει περισσότερο από την Ελλάδα;

"Θα μου λείψουν πολλά. Σου είπα, αισθάνομαι Έλληνας. Αλλά κάτι που είναι χαραγμένο στο μυαλό μου είναι η Ακρόπολη. Και περισσότερο η θέα της Ακρόπολης το βράδυ."

Τί θα σου λείψει περισσότερο από τον Ατρόμητο;

"Η καθημερινότητα. Οι προπονήσεις. Και φυσικά οι συμπαίκτες μου. Κάναμε εξαιρετική παρέα. Άλλωστε αυτό ήταν κάτι που μας βοήθησε και μέσα στο γήπεδο. Ότι τα περνάγαμε πολύ ωραία."

Τί προσδοκάς από την νέα σου εμπειρία στην Κίνα;

"Να γνωρίσω ένα καινούριο πρωτάθλημα και μια καινούρια κουλτούρα."

Που βλέπεις το ποδοσφαιρικό σου μέλλον;

"Κάποια στιγμή θα επιστρέψω στην Ελλάδα, είμαι σίγουρος."

Είχες πολύ καλή σχέση με την κερκίδα του Ατρόμητου. Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα, καθώς δεν υπήρχε η ευκαιρία να τους αποχαιρετήσεις.

"Τους ευχαριστώ για την αγάπη που μου έδειξαν. Πιστεύω ότι κι εγώ τα έδωσα όλα για την ομάδα. Εύχομαι να είναι κοντά στα παιδιά γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι πολύ ωραίο φέτος."

Ο πρόεδρος της πρώην πλέον ομάδας σου, αντιμετωπίζει μια περιπέτεια. Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για το πως έζησες εσύ αυτόν τον άνθρωπο;

"Ο ίδιος γνωρίζει πως αισθάνομαι γι' αυτόν. Δεν έχω καταλάβει ακόμα καλά τί έγινε. Αλλά σίγουρα του εύχομαι υγεία και να ξεπεράσει όποιο πρόβλημα έχει γρήγορα."