Και λίγα ήταν… (video)

Η Καλλονή νίκησε τον Παναιτωλικό πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο και «αγκάλιασε» την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.

Η Καλλονή νίκησε τον Παναιτωλικό πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο και «αγκάλιασε» την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Στην αυλαία της 26ης αγωνιστικής η ομάδα της Λέσβου έκανε ότι ήθελε, χάνοντας ευκαιρίες για άλλα τόσα τέρματα απέναντι στους Αγρινιώτες, οι οποίοι τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο έκαναν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση.

Οι νησιώτες ανέβηκαν στην 9η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος και έφτασαν στους 32 βαθμούς έναντι 34 των φιλοξενούμενων που παρέμειναν 6οι μαζί με τον Πανθρακικό.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε την Καλλονή με σύστημα 4-2-3-1, με τον Χογκ στην εστία, τους Γιορέντε, Αναστασιάδη, Ζακουάνι, Ποντάνι από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα και τους Κεϊτά, Μαρσέλο σε ρόλο κεντρικών χαφ. Μανούσος, Λεοζίνιο, Γκαρσία συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Περόνε. Με 4-3-3 παρατάχθηκε από την άλλη ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου. Ο Ράφαελ ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, οι Γκάλο (δεξιά), Ανέν μπακ και οι Κούσας, Καλί στόπερ. Τζούνιορ, Γοδόι και Σφακιανάκης ήταν η τριάδα του κέντρου και Θεοδωρίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Καμαρά αυτή της επίθεσης.

Καθάρισε απ’ το ημίχρονο
Η Καλλονή ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα με την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 11′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο και λάθος των αμυντικών του Παναιτωλικού ο Κεϊτά άνοιξε το σκορ από κοντινή απόσταση με το πρώτο του φετινό γκολ. Στο 35′ η ομάδα της Λέσβου έχασε δύο διαδοχικές μεγάλες ευκαιρίες με τους Λεοζίνιο, Περόνε για το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε, ωστόσο, στο 42′.

Ο Γκαρσία σέντραρε από αριστερά και ο Μανούσος πήρε με άνεση την κεφαλιά από την περιοχή για να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων και να γείρει την πλάστιγγα ακόμη περισσότερο. Στο 43′ ο Λεοζίνιο είδε τον Ράφαλε να αποκρούει με δυσκολία το σουτ του σε κόρνερ και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-0.

Αλλαγές ο Χάβος, γκολ η Καλλονή
Τι είχε κάνει ο Παναιτωλικός στο πρώτο 45λεπτο; Ουσιαστικά… τίποτα. Πολλά λάθη από την άμυνά του, μόλις ένα σουτ που μπορεί να θεωρηθεί ευκαιρία και ένα κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο, όπως στα περισσότερα εκτός έδρας ματς. Ο Χάβος έριξε στη μάχη με την έναρξη του δεύτερου μέρους τους Μπόγιοβιτς, Νταλμά, αλλά όσον αφορά στο αποτέλεσμα δεν άλλαξε τίποτα.

Η εικόνα των Αγρινιωτών άλλαξε, αλλά μόνο μετά το 3-0, το οποίο… πρόσφερε ο Ράφαελ στον Μαρσέλο στο 52′. Ο Βραζιλιάνος σούταρε από μακρινή απόσταση και ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού αντί να αποκρούσει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Αφού, λοιπόν, ακολούθησε περίπου 20 εκνευριστικά λεπτά, όπου οι παίκτες του Χάβου σούταραν συνεχώς, χωρίς λόγο και χωρίς τύχη έξω απ’ την περιοχή, απ’ το 75′ και μετά αποφάσισαν να πατήσουν τα καρέ του Χογκ. Το γκολ τους ήρθε από τον Νταλμά, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση με ωραίο τρόπο, έστω κι αν πιθανότατα ήθελε να κάνει σέντρα.

Ο Γάλλος ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε και στην επόμενη φάση της ομάδας του, στις καθυστερήσεις με τον Χογκ να του λέει «όχι». Η Καλλονή περιορίστηκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Παναιτωλικός πρέπει σε κάθε περίπτωση να την ευχαριστεί. Ακόμα και παίζοντας αποκλειστικά μέσω αντεπιθέσεων οι νησιώτες έχασαν μοναδικές ευκαιρίες με τους Λεοζίνιο, Περόνε και Μανούσο για να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Καλλονή: Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Άλβες, Λεοζίνιο (78′ Καλτσάς), Μανούσος, Ποντάνι, Γκαρσία (73′ Ζος), Περόνε (84′ Νιαμπούγιου)

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κάλι, Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (67′ Μαρτίνες), Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ, Σφακιανάκης (46′ Νταλμά), Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλος (46′ Μπόγιοβιτς), Ανίν

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διοργάνωση: Σούπερ Λιγκ
Αγωνιστική: 26η
Σκόρερ: 11′ Κεϊτά, 42′ Μανούσος, 52′ Μαρσέλο – 76′ Νταλμά
Κίτρινες: 44′ Ζακουάνι, 62′ Γκαρσία, 81′ Μαρσέλο – 81′ Γοδόι
Διαιτητής: Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Καραϊσαρίδης, Κουρομπύλια


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.