Μίτσελ: «Έχουμε μία τεράστια ευκαιρία μπροστά μας» (video)

Στην κρισιμότητα και την αξία των αγώνων που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη μίλησε ο Μίτσελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στo novasports και τον Νίκο Γαβαλά.

Στην κρισιμότητα και την αξία των αγώνων που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη μίλησε ο Μίτσελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στo novasports και τον Νίκο Γαβαλά. Ανάμεσα σε άλλα, ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στο θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Βαλντέζ, στην παρουσία του Σα Πίντο αλλά και του Ντουντού στον ΟΦΗ (επόμενο αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα), ενώ σχολίασε και την επίτευξη 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
 
          Κύριε Μίτσελ, συμφωνείτε πως έχετε μπροστά σας μία σειρά αγώνων οι οποίοι είναι κρίσιμοι και εξόχως σημαντικοί; Με άλλα λόγια, έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε στην Ελλάδα την εξαιρετική δουλειά που κάνετε έως τώρα και παράλληλα να γράψετε το πιο σημαντικό κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.
          «Γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία που έχουν τα παιχνίδια που έρχονται. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουμε μία τεράστια ευκαιρία μπροστά μας. Και είμαστε προετοιμασμένοι να τα πάμε καλά και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Είμαστε έτοιμοι»
 
          Σε προσωπικό επίπεδο, για τον προπονητή Μίτσελ πόσο μεγάλη πρόκληση είναι να συνδέσει το όνομά του με την πιο πετυχημένη χρονιά στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά;
          «Μόνο και μόνο που έγινα προπονητής του Ολυμπιακού, είναι μία στιγμή υπερηφάνειας. Όμως, είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και περήφανος για τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται από τη διοίκηση, από τους συναδέλφους μου και από τον κόσμο που είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Ήδη νιώθω πάρα πολύ ευτυχισμένος για το γεγονός πως είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Από ‘κει και πέρα δεν ήρθα εδώ για να συμβιβαστώ. Ήρθα για να βοηθήσω ώστε να πάνε τα πράγματα καλύτερα για όλους μας. Για εμένα προσωπικά θέλω να πάνε καλά τα πράγματα, γιατί αυτό σημαίνει πως θα πάνε καλά τα πράγματα και για την ομάδα. Και θέλω όταν μία ημέρα γυρίσω και κοιτάξω στο παρελθόν να πω πως ο Μίτσελ ήταν όντως ένας πετυχημένος προπονητής στον Ολυμπιακό».
 
          Αντιλαμβάνεστε πως ο κόσμος του Ολυμπιακού ζει και αναπνέει για τον πρώτο αγώνα με την Μάντσεστερ. Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να βγάλετε από τον ορίζοντα το ματς με τους πρωταθλητές Αγγλίας και πείσετε τους παίκτες σας να συγκεντρωθούν στην σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο;
          «Σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Καλό και το παιχνίδι με την Μάντσεστερ, αλλά καλύτερος τρόπος για να το πλησιάσουμε είναι να συνεχίσουμε με πετυχημένο τρόπο στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να μη σεβαστούμε τον ΟΦΗ. Εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό το λάθος. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον ΟΦΗ με το μέγιστο σεβασμό και τη μέγιστη σοβαρότητα, όπως κάνουμε πάντα».
 
          Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε rotation ή να προφυλάξετε κάποιους παίκτες σας με το σκεπτικό πως ο αγώνας με τους πρωταθλητές Αγγλίας έχει ήδη χαρακτηριστεί ιστορικός;
          «Στο τελευταίο μας παιχνίδι σε σχέση με το ματς με τον Ατρόμητο είχαμε τουλάχιστον πέντε με έξι αλλαγές. Και θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Αυτό το κάνουμε κυρίως γιατί θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες μας που είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν την ομάδα».
 
          Συμφωνείτε πως ο ΟΦΗ βρήκε τον αγωνιστικό προσανατολισμό του με τον Σα Πίντο στον πάγκο του;
          «Φυσικά. Η άφιξη του Σα Πίντο στον πάγκο του ΟΦΗ ήταν πάρα πολύ καλή είδηση για τον σύλλογο της Κρήτης. Από ‘κει και πέρα είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα. Είναι πολύ πιο επιθετική και οργανωμένη, περισσότερο ποδοσφαιρική και έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το γεγονός πως βρίσκεται στον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου όπου είμαστε και εμείς, μιλάει πάρα πολύ καλά για την πορεία του ΟΦΗ. Και σίγουρα ο Σα Πίντο έχει βοηθήσει σε αυτό».        
 
          Αλλά και ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Ντουντού έχει δώσει σημαντικές βοήθειες στην ομάδα της Κρήτης. Έχετε παρακολουθήσει τον Βραζιλιάνο στα ματς που έχει δώσει με τον ΟΦΗ;
          «Ναι, τον έχω δει. Έχω παρακολουθήσει τα δύο καταπληκτικά γκολ που έχει πετύχει, γιατί έχω δει τα παιχνίδια του ΟΦΗ. Πιστεύω πως είναι ένας πάρα πολύ ποιοτικός παίκτης. Αυτά τα γκολ – πυροβολισμοί από τέτοιες αποστάσεις, δείχνουν πόσο ποιοτικός παίκτης είναι.
          Ελπίζω να θυμάται το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του και να μην είναι τόσο κακός μαζί μας».
 
          Ο Χολέμπας, πλέον, προπονείται κανονικά με την ομάδα. Θα τον έχετε μαζί σας στο Ηράκλειο, ή σκοπεύετε να τον προφυλάξετε ενόψει της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
          «Ναι, θα είναι μαζί μας στην Κρήτη. Θα παίξει απέναντι στον ΟΦΗ, γιατί θέλουμε να δούμε σε βαθμό είναι έτοιμος. Αλλά δε θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ σκεπτόμενοι τον αγώνα με την Μάντσεστερ. Γιατί θέλουμε να είμαστε τόσο καλοί όσο πρέπει με τον ΟΦΗ, καθώς επιθυμούμε να τελειώσουμε αήττητοι το πρωτάθλημα».
 
          Μπορείτε να μας μιλήσετε και για το βαθμό ετοιμότητας του Βαλντέζ;
          «Είχε ξανά ένα πάρα πολύ μικρό πρόβλημα. Δεν είναι κάτι σημαντικό. Όμως, πιστεύουμε πως δε χρειάζεται να τον πιέσουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ».
 
Παρεμπιπτόντως, μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά, ο Παραγουανός επιθετικός στη συνέντευξη που μας παραχώρησε εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει και του χρόνου στον Ολυμπιακό. Εσείς θα τον θέλατε κοντά σας και στην επόμενη χρονιά;
«Και σε εμένα θα μου άρεσε να συνεχίσω και του χρόνου (γέλια).
Πιστεύω πως και ο Βαλντέζ θα ήταν μία πολύ καλή περίπτωση για να συνεχίσει μία ακόμη χρονιά στον Ολυμπιακό. Διότι δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είναι ένα καλό παράδειγμα για τους υπόλοιπους».
 
 Κλείνοντας, θα ήθελα να μας πείτε τι σημαίνει για εσάς ο αριθμός των 100 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα σας σε όλες τις διοργανώσεις -πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ- από την αρχή της περιόδου;
          «Είναι ένα νούμερο το οποίο αποδεικνύει πόσο καλή και πετυχημένη δουλειά κάνουμε στην επίθεση. Όμως και πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε μιλήσει για την πετυχημένη μας άμυνα, την οποία είχε σχολιάσει η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της. Αυτό δείχνει πως γενικότερα γίνεται μία πολύ καλή δουλειά στην ομάδα μας και στην άμυνα και στην επίθεση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.