Πίκουλας: «Ήταν μια εχθρική ενέργεια, κατασκευάζουμε νέο γήπεδο»

Ο διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού μίλησε στο novasports.gr για τη διένεξη με την INTRAKAT και τα άμεσα πλάνα των ακαδημιών.

Τις τελευταίες ημέρες οι φίλοι του Ολυμπιακού έγιναν θεατές ενός «πολέμου» επιστολών μεταξύ του διοικητικού ηγέτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη και του πρώην προέδρου του συλλόγου Σωκράτη Κόκκαλη. Αφορμή η χρήση μιας έκτασης εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη, που ανήκει στην INTRAKAT, συμφερόντων Κόκκαλη. Στη συγκεκριμένη έκταση ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει επενδύσει ένα ποσό 800.000 ευρώ, για να δημιουργήσει το βασικό γήπεδο των ακαδημιών. Η INTRAKAT ζήτησε να της διατεθεί ο χώρος με τη λήξη του μισθωτηρίου, ενώ έγινε αναφορά για χρέη, κατηγορία την οποία διέψευσε η πλευρά της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ. 

Ζητήσαμε από τον διευθυντή των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Αντώνη Πίκουλα να μας αναλύσει πως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή στις ακαδημίες της ομάδας και ποιο είναι το πλάνο της επόμενης ημέρας. 

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Για τη χρήση του γηπέδου: 

“Αυτό είναι το βασικό γήπεδο των ακαδημιών, είναι ο πνεύμονας, ο πυρήνας της ακαδημίας. Εκεί προπονούνται οι ομάδες Κ17 και Κ15, οι ομάδες μας που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Superleague. Επίσης η Κ16, Κ14 και Κ13 που συμμετέχουν στο Attica, τα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας.” 

Για τις δυνατότητες του αθλητικού κέντρου του Ρέντη:

“Είναι ένα μεγάλο ζήτημα γιατί αυτές οι ομάδες οι οποίες προπονούνται σ΄αυτές τις εγκαταστάσεις μένουν άστεγες. Το προπονητικό μας κέντρο βέβαια έχει δυναντότητες. Έχουμε πάρα πολλά γήπεδα, κάποια από αυτά τα χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα. Μέσα από αυτό το πλήθος των γηπέδων μπορούμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Σε έναν μεγάλο βαθμό μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα εκ των έσω ή θα μπορούσαμε να το λύσουμε. Αυτό θα μας δυσκολέψει και θέλει χρόνο.” 

Για το νέο γήπεδο που θα κατασκευαστεί:

“Προχωρούμε στη δημιουργία ενός νέου γηπέδου. Σε 2-3 μήνες θα είναι έτοιμο, ένα γήπεδο 7Χ7 γιατί δεν έχουμε το χώρο για μεγαλύτερο. Να πούμε εδώ πως στο συγκεκριμένο γήπεδο έκανε προπονήσεις και η Κ19 όταν έβρεχε και δεν χρησιμοποιούσε κάποιο από τα γήπεδα με φυσικό χορτάρι. Ήταν ένα γήπεδο χρήσιμο και για τη μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία της ακαδημίας.” 

Για τα γήπεδα εκτός Ρέντη:

“Θα κάνουμε βελτιωτικά έργα και έχουμε νοικιάσει ήδη γήπεδα, μέσω μιας συμφωνίας με μια ακαδημία που βρίσκεται πολύ κοντά μας, 2 λεπτά με το αυτοκίνητο, ούτε 10 λεπτά με τα πόδια. Πρόκειται για 3 γήπεδα, ένα 11×11, ένα 9×9 και ένα 5×5. Έχουμε διασφαλίσει για το επόμενο διάστημα και για όσο θέλουμε, γιατί Ολυμπιακός είμαστε, δηλαδή ένας πολύ καλός πελάτης για οποιονδήποτε θέλει να παρέχει τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, καλύτερες προυποθέσεις.” 

Για τις υπηρεσίες προς τα παιδιά:

“Χάνουμε ένα γήπεδο και το αντικαθιστούμε με τρία γήπεδα  και ταυτόχρονα φτιάχνουμε καόμα ένα γήπεδο. Μέσα στις επόμενες ημέρες έχουμε διασφαλίσει ένα γήπεδο για τους επίσημους αγώνες της Superleague. Δεν φοβόμαστε λοιπόν κάτι, αλλά απλά χάουμε λίγο τη βολή μας. Το θέμα δεν είναι αυτό, το ζήτημα είαι να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες για τα παιδιά, για να γίνουν καλύτεροι παίκτες, αλλά και άνθρωποι. Καταφέραμε να διασφαλίσουμε περισσότερα για τα παιδιά απ’ όσα χάνουμε.”

Για την αντίδραση των γονέων των παιδιών:

“Ο κόσμος πάγωσε στεναχωρήθηκε. Αν δείτε τις αντιδράσεις στα σόλιαλ μίντια θα αντιληφθείτε τη θέση του κόσμου γι’ αυτό το συμβάν.” 

Για την ενέργεια της INTRAKAT:

“Ήταν μια εχθρική ενέργεια, πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί είναι η δουλειά και ο ρόλος μας αυτός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για κάτι που έχουμε υποψίες ή ασιθανόμαστε. Ήμασταν έτοιμοι. Τις κουβέντες με τα γήπεδα τις έχουμε κάνει εδώ και καιρό. Δεν περιμένα να αιφνιδιαστύμε από οποιονδήποτε ήθελε να λειτουργήσει εχθρικά απέναντο στπν Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο κόσμος στηρίζει γιατί καταλαβαίνει τι δουλειά γίνεται. όλοι αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτό το χτήπημα στην ακαδημία, σε ένα ευαίσθητο κομμάτι του συλλόγου, που είναι τα νέα παιδιά, οι αυριανοί παίκτες, εκείνοι που μπροούν να ανδρωθούν μέσα από τις εγκαταστάσεις μας.  Αυτούς προσπάθησε να πλήξει αυτή η ενέργεια, όως ήταν μια τρύπα στο νερό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος, είναι θεσμός, η δύναμη του είναι ο κόσμος του και έχει την τύχη να διαθέτει έναν πρόεδρο που δεν καταλαβαίνει τίποτα και όσο βαθιά και αν χριεαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, το κάνει και αυτό επιβεαβιώνεται κάθε μέρα.” 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.