Ολυμπιακός: Έρχεται μεταγραφικός… πόλεμος στο λιμάνι

Η διοίκηση των Πρωταθλητών προετοιμάζεται για μία από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές "μάχες" που έχει δώσει μέχρι τώρα.

Ο Ολυμπιακός, όπως όλα δείχνουν, θα κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα, έφτασε ξανά στους “16” του Europa League ενώ βρίσκεται στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας (θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα). 
Η παρουσία του Ολυμπιακού στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια βελτιώθηκε αισθητά από τον Νοέμβρη και μετά. Όμως ατομικά οι παίκτες του έχουν προκαλέσει συζητήσεις στα τμήματα σκάουτινγκ πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. 
Κάτι που έγινε και το καλοκαίρι που πέρασε, με τους Τσιμίκα, Ομάρ και Γκιλιέρμε να φεύγουν από την ομάδα. 

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά ότι το καλοκαίρι οι “σειρήνες” θα “πετούν” πάνω από το Ρέντη και θα προσπαθήσουν να σαγηνεύσουν αρκετούς από τους παίκτες των Πρωταθλητών. Το θέμα είναι πόσους απ’ αυτούς θα μπορέσουν οι ερυθρόλευκοι να τους δέσουν στο… κατάρτι για να μην τις ακούσουν. 

Περιμένοντάς το…τσουνάμι προτάσεων, η διοίκηση της ομάδας σοφά πράττοντας προχώρησε σε ανανεώσεις όλων των… επικίνδυνων συμβολαίων και ουσιαστικά με την κίνηση αυτή δεν μένει οικονομικά εκτεθειμένη η ομάδα. 

Όπως είναι λογικό, λοιπόν το καλοκαίρι πολλές ευρωπαϊκές ομάδες θα επιχειρήσουν… πλιάτσικο στο ρόστερ του Ολυμπιακού και στο λιμάνι ετοιμάζονται για… πόλεμο. 

Ποδοσφαιριστές όπως οι Καμαρά, Μπα, Σεμέδο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δεχτούν ασφυκτικό πρέσινγκ ώστε να υπογράψουν σε άλλον σύλλογο. 
Όλοι έχουν την τιμή τους, γι’ αυτό άλλωστε έχουν υπογραφεί συμβόλαια. 

Το θέμα είναι πόση αντοχή θα έχει ο Ολυμπιακός στις πιέσεις και φυσικά το πόσα χρήματα θα καταφέρει να βάλει στο ταμείο του από τις πιθανές πωλήσεις, ώστε να προχωρήσει σε ποιοτικές προσθήκες στις θέσεις των παικτών που θα φύγουν, αν φύγουν. 

Πέρα από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές υπάρχουν κι άλλοι που μπορεί να δεχτούν πρέσινγκ.

Ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Σισέ, που είναι δανεικός, αλλά υπάρχει οψιόν αγοράς του. 

Ακόμα και ο Ελ Αραμπί που στα 34 χρόνια βλέπει την εστία σαν λίμνη που πετά βότσαλα βρίσκεται στα μπλοκάκια ουκ ολίγον ομάδων του εξωτερικού. 

Το στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση δεν φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια…

Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως για τη διοίκηση του Ολυμπιακού μπορεί να προκύψει από αλλού. Περίπτωση που θα ανατρέψει πολλά, σχεδόν όλα, όσα μπορεί θα έχουν στο μυαλό τους οι διοικούντες την ομάδα. 

Η πρόκληση αυτή ακούει στο όνομα Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός που έχει δημιουργήσει έναν Ευρωπαϊο Ολυμπιακό και η δουλεία του έχει φανεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά ματς βρίσκεται στο μπλοκάκι ευρωπαϊκών συλλόγων από διαφορετικά πρωταθλήματα. 

Αυτό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο στοίχημα για τη διοίκηση του Ολυμπιακού όχι μόνο στο να κρατήσει τον αναμορφωτή της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς, αλλά σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε να βρεθεί ο συνεχιστής του έργου του ώστε οι Πειραιώτες να συνεχίσουν να κατακτούν τίτλους αλλά και να παραμείνουν στην ελίτ των Ευρωπαϊκών ομάδων ή να κάνουν και το βήμα παραπάνω. 

Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι βέβαιο, τίποτα απ’ αυτά δεν είναι εύκολο, όμως στον Ολυμπιακό έχουν δείξει πως, πέρα από τον αγωνιστικό χώρο, έχουν αλλάξει επίπεδο και στο… τερέν των μεταγραφών και των γραφείων των κορυφαίων ατζέντηδων.

Είναι δεδομένο λοιπόν, πως οι διοικούντες την ομάδα, το τμήμα σκάουτινγκ και όλοι όσοι εργάζονται στον σχεδιασμό της νέας σεζόν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πολλά από τα παραπάνω έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύονται. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.