Παναθηναϊκός: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 75 εκ. ευρώ για τον Βοτανικό! 

Ένα σπουδαίο βήμα προς την κατασκευή νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό εγινε με την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κονδυλίου ύψους 75 εκ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης στον Βοτανικό!

Εξ ολοκλήρου έχει πλέον εγκριθεί η βασική χρηματοδότηση για έργα ανάπλασης στον Βοτανικό στα οποία φυσικά συμπεριλαμβάνεται το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε κονδύλι ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ για τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και την ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 55 εκατομμύρια του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων τα οποία αφορούν στην κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου! 

Έτσι η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της τη βασική χρηματοδότηση για τα έργα ανάπλασης και περιβαλλοντικής υποστήριξης στον Βοτανικό κι ένα τεράστιο project το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει και το μέλλον του ιστορικού συλλόγου της Αθήνας μπορεί πλέον να μπει στις “ράγες”. Με τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ το έργο μπορεί πλέον να φύγει από το πλαίσιο της μακέτας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο MoU που υπογράφηκε ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη αναφέρονται τα εξής όσον αφορά τη χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου:

“ΆΡΘΡΟ 9

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως αυτό έχει χωροθετηθεί και οριοθετηθεί στην Περιοχή Ανάπλασης II, με βάση το από 14.5.2013 Π.Δ. θα χρηματοδοτηθεί με πόρους που θα εξευρεθούν από το Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίοι θα παρασχεθούν στο Δήμο Αθηναίων, δεδομένου ότι η Περιοχή Ανάπλασης Ι μετατρέπεται σε χώρο πρασίνου με βάση το από 14.5.2013 Π.Δ., η οποία με βάση διεθνή πρότυπα αποτιμήσεων έχει εκτιμηθεί σε αξία 70 εκ ευρώ περίπου. 

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την ευθύνη και τις διαδικασίες υλοποίησης και κατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου. Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Αθηναίων εισφέρει ως μέρος της χρηματοδότησης του γηπέδου ποδοσφαίρου το ακίνητο κυριότητάς του, όπως ακριβώς αυτό προσδιορίζεται και οριοθετείται στο από 14.5.2013 Π.Δ. (ΦΕΚ Α.Α.Π. 161/2013). Ο ενδεικτικός αρχικός προϋπολογισμός υλοποίησης του γηπέδου ποδοσφαίρου ανέρχεται στο ποσό των 72 εκ. ευρώ περίπου, όπως ορίζεται και στο Παράρτημα 2 του παρόντος και θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τα παραπάνω”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.