Άρης: Ο ΠΑΟΚ του έδωσε έξτρα κίνητρο!

Ο Άρης θέλει νίκη σήμερα (28/2, 15:00', NS1HD) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί του Ατρόμητου για να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και να πάει σε θέση ισχύος στο μεταξύ τους ντέρμπι την ερχόμενη εβδομάδα

Για τον Άρη το σημερινό (28/2, 15:00′, NS1HD) παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1, ήταν έτσι κι αλλιώς must win, όπως το χαρακτήρισε μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA γι’ αυτό και ο Λίντσεϊ Ροζ. Η χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, όμως, έδωσε στους “κίτρινους” έξτρα κίνητρο να θέλουν να επικρατήσουν σήμερα στην έδρα τους.

Με νίκη, ο Άρης ανεβαίνει σίγουρα στη δεύτερη θέση και περιμένει το αποτέλεσμα του αθηναϊκού ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ λίγες ώρες αργότερα (στις 19:30 αρχίζει) για να γνωρίζει της βαθμολογική κατάταξη των δύο άμεσων αντιπάλων του στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Επιπλέον, κρατάει την απόσταση ασφαλείας από τον Αστέρα Τρίπολης, που μετά τη χθεσινή νίκη του επί του “Δικέφαλου” έχει πλησιάσει επικίνδυνα στη βαθμολογία. Και τρίτον, οι “κίτρινοι” θα πάνε ευρισκόμενοι σε θέση ισχύος στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (7/3) στην Τούμπα, απέναντι στους “ασπρόμαυρους”. Όπως γίνεται αντιληπτό, όλα είναι αλληλένδετα, όπως οι κρίκοι μιας αλυσίδας.

Ο Άρης ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ατρόμητο ερχόμενος από ισοπαλία στο “Γ. Καραϊσκάκης” απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1), που τον κράτησε πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία αήττητο σε όλες τις αναμετρήσεις στην Αττική στη διάρκεια μίας αγωνιστικής σεζόν (ο λόγος φυσικά για την κανονική διάρκεια και μόνο και όχι για τα πλέι οφ που ακολουθούν). Επίσης, τον κράτησε αήττητο για τρίτο παιχνίδι στη σειρά, αν και θα ήθελε να μετρά σε αυτή τη μικρή σειρά μία επιπλέον νίκη, εντός έδρας απέναντι στον Παναιτωλικό -και όχι ισοπαλία χωρίς γκολ (0-0). Αν δεν χάσει -τουλάχιστον αυτό- ο Άρης σήμερα, δηλαδή, θα έχει μείνει αήττητος στο πρωτάθλημα ολόκληρο τον Φεβρουάριο. 

Απέναντί τους οι “κίτρινοι” έχουν μια ομάδα που έρχεται από ισοπαλία με την ΑΕΛ στο Περιστέρι, που τη βοήθησε να αποφύγει την 10η ήττα του στο πρωτάθλημα. Είναι πλέον και μαθηματικά εκτός πρώτης εξάδας (έχει 26 βαθμούς και είναι 15 μακριά από την έκτη θέση), αλλά ακόμα και αν νικούσε την ΑΕΛ, θα ίσχυε το ίδιο. Δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία ματς μέσα στο Φεβρουάριο, αφού πριν από την ισοπαλία με την ΑΕΛ, έχασε από Παναθηναϊκό και Απόλλωνα. Έχει κερδίσει ένα από τα επτά τελευταία παιχνίδια του, αυτό στα Γιάννενα, ενώ έχει χάσει τα τέσσερα από αυτά. 

Έστω κι έτσι, όμως, οι “κίτρινοι” για να την καταβάλλουν πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια, όπως δήλωσε αποκλειστικά στη NOVA για το ματς και ο προπονητής της ομάδας, Απόστολος Μάντζιος. Άλλωστε, ο Άρης εντός έδρας δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις την τρέχουσα σεζόν, καθώς έχει μαζέψει 20 βαθμούς έναντι 24 εκτός. Κι αυτό δείχνει πολλά σε ό,τι αφορά στις δυσκολίες που έχει μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απέναντι -συνήθως- σε κλειστές άμυνες, όπως αναμένεται να είναι κι αυτή του Ατρόμητου σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης δεν σκόραρε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, αφού είχε πετύχει γκολ και στα επτά πρώτα.

Ο Άκης Μάντζιος δεν έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες εν όψει της σημερινής αναμέτρησης. Κι αυτό διότι στη χθεσινή προπόνηση ο Ματέο Γκαρσία υπέστη διάταση στον τετρακέφαλο και έμεινε εκτός αποστολής, όπως και ο Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Έτσι η αποστολή του Άρη αποτελείται από τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Bruno Gama, Bruno Felipe, Sakic, Bertoglio, Benalouane, Rose, Lucas Sasha, Kace, Xande Silva, Mancini, Jeggo, Ganea, Sundgren, Δεληζήση, Μήτρογλου, Μάνο, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνη.

Η απουσία των Γκαρσία και Ματίγια διαμορφώνουν και τις επιλογές του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα στο σημερινό παιχνίδι. Ο σχηματισμός δεν θα αλλάξει, θα είναι 4-2-3-1, δηλαδή, με τον Κουέστα στην εστία, τους Σούντγκρεν και Ιωάννου δεξιά και αριστερά στην άμυνα, τους Δεληζήση και Ροζ κεντρικούς αμυντικούς, τους Τζέγκο και Σάσα αμυντικούς μέσους, τους Γκάμα και Μπρούνο Φελίπε στις πτέρυγες και τον Μπερτόγλιο επιτελικό μέσο και τον Μάνο στην κορυφή. Υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί στη θέση του φορ ο Μήτρογλου, ώστε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από ό,τι έχει γίνει στα προηγούμενα παιχνίδια που έχει χρησιμοποιηθεί ως τώρα στον Άρη.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.