Άρης: Έκανε “σπίτι” του τις ξένες έδρες!

Χαρακτηριστικό του Άρη την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 1 είναι ότι έχει μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και καλύτερες επιδόσεις μακριά από το "Κλεάνθης Βικελίδης"

Είναι από τις περιπτώσεις που μπορεί να πει κάποιος για μια ομάδα καλύτερα να παίζει εκτός έδρας! Ο Άρης την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 1 τα καταφέρνει καλύτερα μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης” παρά σ’ αυτό. Η βαθμολογική του συγκομιδή στις ξένες έδρες είναι μεγαλύτερη ως τώρα και οι επιδόσεις του τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση είναι καλύτερες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παρουσία του στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Οι “κίτρινοι” μέχρι την 22η στροφή του πρωταθλήματος έχουν δώσει ακριβώς ίδιο αριθμό αγώνων εντός κι εκτός έδρας, και συγκεκριμένα από 11. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στο σπίτι τους μετρούν 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και πέρα από αυτό 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Τουτέστιν, εντός έδρας έχουν συγκεντρώσει 20 βαθμούς και εκτός έδρας 23 βαθμούς.

Και δεν είναι μόνο αυτό που τους κάνει να σκέφτονται ότι είναι πιο παραγωγικοί εκτός έδρας. Στα 11 ματς που έχουν δώσει μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης” έχουν σκοράρει 15 γκολ, έχοντας δεχτεί 6, ενώ σε αυτό έχουν πετύχει 12 γκολ, έχοντας δεχτεί 7. Δηλαδή, εκτός έδρας έχουν καλύτερες επιδόσεις και στον επιθετικό, αλλά και στον αμυντικό τομέα.

Μάλιστα, με αυτή τη συγκομιδή νικών έχουν ισοφαρίσει το ρεκόρ της ομάδας στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στα εκτός έδρας παιχνίδια, που είναι 7 σε μία αγωνιστική σεζόν. Σε αυτό τον αριθμό νικών έχουν φτάσει οι “κίτρινοι” άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, τις αγωνιστικές περιόδους 1973-’74 σε 17 αγώνες συνολικά, 1983-’84 σε 15 αγώνες, 1994-’95 σε 17 αγώνες και 2002-’03 σε 15 αγώνες. Την τρέχουσα σεζόν, δηλαδή, έχουν την ευκαιρία να σπάσουν αυτό το ρεκόρ, καθώς υπάρχουν άλλα δύο ματς εκτός έδρας μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Επιπλέον, θυμίζουμε ότι ο Άρης νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία του εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στην ίδια σεζόν. Έχοντας μάλιστα και τη νίκη στη Ριζούπολη, ο Άρης έκανε τρεις νίκες σε μια σεζόν στο Λεκανοπέδιο για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Τη σεζόν 2002-03 είχε νικήσει Ακράτητο, Ιωνικό και Καλλιθέα. Μάλιστα είναι η πέμπτη μόλις φορά που συμβαίνει, καθώς ο Άρης προηγουμένως το έκανε και τις σεζόν 1976-77, 1983-84, 1998-99 και 2002-03.

Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι στα 11 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα στη σεζόν οι “κίτρινοι” κράτησαν ανέπαφη την εστία τους 8 φορές, με αντιπάλους τον Βόλο (0-1), τον Παναθηναϊκό (0-1), τον Παναιτωλικό (0-1), την ΑΕΛ (0-3), τον ΟΦΗ (0-3), τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0), τον Απόλλωνα (0-1) και την ΑΕΚ (0-2). Εντός έδρας αυτό το κατάφεραν 6 φορές, με αντιπάλους τον Απόλλωνα (1-0), τον Αστέρα Τρίπολης (1-0), τον ΠΑΟΚ (1-0), τον Βόλο (2-0), την ΑΕΛ (1-0) και τον Παναιτωλικό (0-0).

Τα παιχνίδια που μένουν ως το τέλος της κανονικής περιόδου είναι τέσσερα και βάσει προγράμματος τα εντός έδρας είναι -θεωρητικά πάντα μιλώντας- ευκολότερα από τα εκτός, καθώς στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης έχει να υποδεχτεί τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ, ενώ εκτός κοντράρεται με τους “ερυθρόλευκους” και τους “ασπρόμαυρους”, όπως προαναφέρθηκε. Αυτό σημαίνει ότι τελικώς οι αριθμοί σε ό,τι αφορά τις νίκες, τις ισοπαλίες και τις ήττες, αλλά και τη διαφορά τερμάτων, μπορεί να αλλάξουν υπέρ των εντός έδρας αγώνων. Εκείνο που σίγουρα δεν θα αλλάξει είναι η γενική εικόνα, που δηλώνει ότι ο Άρης αυτή τη σεζόν στάθηκε εξαιρετικά μακριά από το σπίτι του!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.