Αστέρας Τρ.-Παναιτωλικός 2-0: Όταν δεν σκοράρει, πασάρει…

Εμφανώς ανώτεροι του αντιπάλου τους, οι Αρκάδες με πρωταγωνιστή τον Μπαράλες επιβλήθηκαν εύκολα του Παναιτωλικού μειώνοντας τη διαφορά από την 5η θέση και τον Παναθηναϊκό.

Με τον Χερόνιμο Μπαράλες να μοιράζει ασίστ και τον Αστέρα να είναι πολύ δημιουργικός, οι Αρκάδες πήραν εύκολη νίκη με 2-0 στην Τρίπολη επί του αναιμικού Παναιτωλικού

Γκολ από τα αποδυτήρια
Οι γηπεδούχοι εκκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση βρίσκοντας το 16ο γκολ τους στη σεζόν στο 6ο λεπτό, με τον Ρετζίς Κρεσπί να κινείται από τη δεξιά πλευρά και να σεντράρει, ο Μπαράλες αμαρκάριστος με κεφαλιά έδωσε την ασίστ για τον Μουνάφο, με τον Αργεντινό με κοντινή προβολή να ανοίγει το σκορ, σκοράροντας για δεύτερη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, ύστερα από το γκολ του στους «Ζωσιμάδες».

1-0 και λίγο ήταν…
Το σύνολο του Ράσταβατς πίεσε αρκετά την πρώτη μπάλα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και είδαν τους αντιπάλους να κυριαρχούν. Από το 10’ έως το 30’ οι Αρκάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους με άξονες τον κεφάτο Ριέρα και τον αρχισκόρερ Μπαράλες είτε να εκτελεί είτε να δημιουργεί, καθώς ακόμη και στο σημείο που ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή, ήταν ανούσιος και φλύαρος. Όταν δε οι γηπεδούχοι έκλεβαν την μπάλα, είχαν εξαιρετικές εμπνεύσεις στη μετάβαση, χάνοντας ευκαιρίες στο 24’ με τον Μπαράλες στο 24’ και στο 30’. 

Ο Τραϊανός Δέλλας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες του, οι οποίοι ήταν νωθροί και αναιμικοί. Είναι ενδεικτικό πως ο Παναιτωλικός δεν είχε ούτε μία επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο!

Στο ίδιο έργο θεατές
Η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου έφερε μαζί της και μια σχετική βελτίωση για τον Παναιτωλικό, ο οποίος φάνηκε λίγο πιο δραστήριος, δίχως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πάλι ο Αστέρας είχε τις καλύτερες στιγμές. 

Στο 59’ ο Κνετ αρνήθηκε το γκολ στον Κρεσπί, που δοκίμασε την τύχη του με σπουδαίο μακρινό σουτ, αλλά στο 69’ ο Αυστριακός τερματοφύλακας δεν είχε απάντηση στην προσπάθεια του Λουίς Φερνάντεθ (είχε πάρει θέση στον αγωνιστικό χώρο στο 60’) μετά από νέα ασίστ με το κεφάλι από τον Μπαράλες

Ο Αργεντινός θα είχε εγγράψει τρίτη ασίστ στο ενεργητικό του, όμως ο Λουίς Φερνάντεθ έχασε το τετ-α-τετ στο 88’και το σκορ παρέμεινε στο 2-0. Kάπως έτσι οι Αρκάδες κατάφεραν να διατηρηθούν αήττητοι έναντι του Παναιτωλικού σε 11ο διαδοχικό παιχνίδι. 

Ο Αστέρας Τρίπολης  με αυτό το τρίποντο –το 6ο στη σεζόν- πήγε στους 24 βαθμούς, πλησιάζοντας στον πόντο τον ευρισκόμενο στην 5η θέση Παναθηναϊκό. Ο Παναιτωλικός υπέστη τη 10η ήττα του και έμεινε δωδέκατος στους 11 βαθμούς. 

Την επόμενη αγωνιστική (18η) οι Αρκάδες φιλοξενούν την ΑΕΛ και ο Παναιτωλικός τη Λαμία, ενώ αμφότεροι έχουν υποχρέωση την προσεχή Τετάρτη για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας (Άρης-Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός-Ολυμπιακός). 

Super League, 17η αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 2-0

Γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης (4-4-1-1): Τσιφτσής, Κότσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (77’ Μπελόκ), Βαλιέντε, Κρεσπί (89’ Μπαμπά), Σίτο (61’ Καπίγια), Ριέρα (61’ Λουίς Φερνάντεθ), Μπαράλες

Προπονητής: Μίλαν Ράσταβατς

Παναιτωλικός (4-1-4-1): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος (82’ Τζανακάκης), Μαλής, Ντάλσιο, Αρσούρα (62’ Τσιγγάρας), Ντίας, Ταχάρ (82’ Γιάκολις), Μανθάτης (68’ Αριγίμπι), Μάσουρεκ, Βέργος (63’ Ματσόλα)

Προπονητής: Τραϊανός Δέλλας 

Κίτρινες κάρτες: Σουάρεθ (79’) – Αρσούρα (14’), Μάσουρεκ (24’), Αριγίμπι (81’) 

Διαιτητές: Ζαχαριάδης (Στεφανής, Καρσιώτης, 4ος Γκάμαρης, VAR: Τζήλος, Νικολαΐδης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.