ΟΦΗ-Απόλλων 0-2: Είχε ουσία και Βερούλστ (vids)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Απόλλων, ο οποίος επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ με κορυφαίο τον τερματοφύλακά του, Βερούλστ, ο οποίος ήταν ανίκητος!

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Απόλλων, ο οποίος επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ. Κορυφαίος ο τερματοφύλακάς του, Βερούλστ, ο οποίος ήταν ανίκητος!

Σχεδόν 20 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι για τον ΟΦΗ, ο οποίος μπήκε νωρίς στο κυνήγι του σκορ όταν στο 3′ άνοιξε το σκορ ο Φατιόν, ενώ στο δεύτερο μέρος τη στιγμή που έχανε τις ευκαιρίες για την ισοφάριση, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, είδε τον Ντάουντα να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ και να κάνει το 0-2.

Δεύτερη εντός έδρας ήττα για την Κρητική ομάδα μετά από αυτή που γνώρισε την 8η αγωνιστική με το ίδιο σκορ από τον Ολυμπιακό.

Πρώτη νίκη μετά τις 4 Οκτωβρίου και το 1-0 επί της ΑΕΛ στη Ριζούπολη για τον Απόλλωνα Σμύρνης.
 

Τα πλάνα των προπονητών 

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1 βάζοντας μετά από καιρό κάτω από τα δοκάρια τον Σωτηρίου, δεξιά στην άμυνα τον Ουές και αριστερά τον Κοροβέση, με τους Διαμαντή, Γιαννούλη στο κέντρο, Σακόρ και Μπαλογιάννης τα αμυντικά χαφ και οι Νέιρα, Γρίβας, Στάρτζεον πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαρδινέρο.

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παράσχος με πιο αμυντική τακτική και 3-4-2 με τερματοφύλακα τον Βερούλστ τους στην τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπρούτσιτς. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Μπεντινέλι, Χουχούμης και στην επίθεση οι Σλίφκα, με τον Τσιλούλη και τον Ιωαννίδη.

Ο Απόλλων το γκολ, ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες

Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στο ματς και με διάθεση να πιέσει ψηλά τον ΟΦΗ. Η πίεση απέδωσε, καθώς στα πρώτα τρία λεπτά κέρδισε δύο κόρνερ και από το δεύτερο προήλθε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Φατιόν. Ο Μπεντινέλι ήταν ο εκτελεστής, ο Μπρούτσιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Φατιόν με κοντινή προβολή νίκησε τον Σωτηρίου
 

Μετά τον αιφνιδιασμό ο ΟΦΗ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έγινε πιεστικός και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει άμεσα. Στο 8′ ο Κοροβέσης έκανε σέντρα-σουτ με τη μπάλα να περνά απ’ όλους και τον Βερούλστ να διώχνει σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε η κεφαλιά του Σαρδινέρο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Ο ΟΦΗ ήταν πιεστικός και έχασε άλλες δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση και τις δύο με τον Γρίβα.

Ο νεαρός μέσος στο 27′ εκτέλεσε αμέσως από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Βερούλστ να μπλοκάρει και στο 38′ στο τετ-α-τετ που είχαν οι δύο τους έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Χουχούμη στο 42′, να καταλήγει άουτ.

Ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες, ο Απόλλων το γκολ Part 2! 

Με αλλαγή συστήματος και 4-4-1-1 άρχισε το δεύτερο μέρος ο Απόλλων, με τον ΟΦΗ να συνεχίζει με την ίδια ενδεκάδα.

Δεν ήταν μόνο ίδια η ενδεκάδα των γηπεδούχων, αλλά και το μοτίβο του αγώνα με τον ΟΦΗ να χάνει νέα ευκαιρία, με τον Σαρδινέρο να παίρνει την κεφαλιά και τον Βερούλστ να πραγματοποιεί μία ακόμα σπουδαία επέμβαση.

Η πρώτη τελική του Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 62′ με το μακρινό σουτ του Φατιόν να σταματά στην αγκαλιά του Σωτηρίου. Τρία λεπτά μετά απείλησαν ξανά οι γηπεδούχοι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη, με τον Βερούλστ να διώχνει σε κόρνερ
 

Ο Βέλγος γκολκίπερ της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του και στο 68′ απάντησε με τα πόδια στο σουτ του Μπαλογιάννη και στη συνέχεια ο Νέιρα σούταρε πάνω από την εστία.

O ΟΦΗ είχε τον έλεγχο, είχε τις ευκαιρίες, μετρώντας 13 τελικές μετά από 69 λεπτά όμως ο Απόλλων είχε την ουσία στο πλευρό του. Στο 70′, από λάθος του Στάικου και κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή ο Ντάουντα ξεκίνησε την προσπάθειά του, πέρασε όποιον βρέθηκε στο διάβα του και με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 0-2 με το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Απόλλωνα

Στο 79′ ο ΟΦΗ προσπάθησε να απειλήσει ξανά, όμως το σουτ στην κίνηση από τον Νέιρα πέρασε πάνω από την εστία. 

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι που δεν παράτησαν το παιχνίδι ακόμα και όταν βρέθηκαν να χάνουν με 2-0.

Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ
(4-2-3-1): Σωτηρίου – Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης Κοροβέσης (82′ Λυμπεράκης) – Σακόρ (57′ Στάικος), Μπαλογιάννης (73′ Βούρος) – Νέιρα, Γρίβας (57′ Γιάννου), Στάρτζεον – Σαρδινέρο.
Απόλλων (5-4-1): Βερούλστ – Μπαξεβανίδης (75′ Βάρκας), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπρούτσιτς, Χουχούμης (46′ Τσαμπούρης) – Φατιόν, Μπεντινέλι (67′ Ίσρα Κολ), Σλίφκα, Τσιλούλης (75′ Μουνιέ) – Ιωαννίδης (55′ Ντάουντα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.