Βόλος–ΑΕΛ 1-1: Μοιρασμένο το θεσσαλικό ντέρμπι

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το Θεσσαλικό ντέρμπι με τον Βόλο και την ΑΕΛ να φεύγουν με το ισόπαλο 1-1. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Βόλος 

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το Θεσσαλικό ντέρμπι μεταξύ Βόλου και ΑΕΛ. Τελικό αποτέλεσμα 1-1, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν με 9 παίκτες την προσπάθεια τους, λόγω της αποβολής των Μήτογλου (51΄) και Ριέστρα (85΄).

Η ΑΕΛ προηγήθηκε 1-0 μετά από εκτέλεση πέναλτι του Πινακά, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 83΄ με τον Δουβίκα που πέτυχε το 4ο προσωπικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Άνχελ Λόπεθ επέλεξε το 4-2-3-1 για να παρατάξει την ομάδα του.
Τερματοφύλακας ο Γκαραβέλης, στα δύο άκρα της άμυνας οι Ντεντάκης (δεξιά) και Φεράρι (αριστερά), ενώ ως κεντρικοί αμυντικοί αγωνίστηκαν οι Μήτογλου και Σάντσες. Μπροστά τους σε ρόλο ανασταλτικών επιλέχθηκαν οι Ριένστρα και Μπαριέντος, με την τριάδα στα χαφ να αποτελείται από τους Περέα (δεξιά), Ουάρντα( αριστερά) και τον Μαρτίνες πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Δουβίκα.  
Το 3-5-2 αντίθετα προτίμησε ο Μιχάλης Γρηγορίου για την ΑΕΛ, δίνοντας στο Νάγκι την φανέλα με το νούμερο «1».
Την αμυντική τριάδα συνέθεσαν οι Μιχαήλ, Μούζεκ και Ηλιάδης, με τους Μπέρτο (δεξιά) Μιλοσάβλιεβιτς (δίπλα του), Σπαρβ (σε ρόλο ανασταλτικού) Φιλίπ (αριστερά) και Νικολιά (δίπλα του) να αποτελούν την πεντάδα της μεσαίας γραμμής. Το βάρος της επίθεσης των φιλοξενούμενων σήκωσαν οι Πινακάς και Πλατέλλας.

Το πρώτο ημίχρονο
Στην αρχή του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν. Οι Ουάρντα, Πλατέλας και Φεράρι προσπάθησαν να διασπάσουν την πολυπληθή αμυντική διάταξη των Λαρισαίων αλλά πέρα από κάποια αδύναμα σουτ, δεν είχαν την μεγάλη ευκαιρία. 
Μοναδική αξιόλογη στιγμή ίσως αυτή του 13΄με τον Μαρτίνες, αλλά ο Νάγκι σε ετοιμότητα απομάκρυνε, ενώ στο 43΄ από σέντρα και πάλι του Μαρτίνες, ο Νικολιάς πρόλαβε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα χέρια του Ούγγρου τερματοφύλακα (προ του Νικολιά που καραδοκούσε).
Αντίθετα η ΑΕΛ απείλησε κατ΄ αρχήν στο 7΄ με τον Πλατέλλα και στο 38΄πέτυχε γκολ (από σέντρα του Φιλίπ), αλλά ο Σέρβος μέσος ήταν σε θέση οφ σαϊντ. Το γκολ ακυρώθηκε από υπόδειξη του VAR.
Η ΑΕΛ απείλησε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά από το καλό διαγώνιο σουτ του Φιλίπ η μπάλα έφυγε άουτ.    

Το β΄ ημίχρονο 
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε το β΄ ημίχρονο για την ΑΕΛ, καθώς η ομάδα του Γρηγορίου κέρδισε πέναλτι, ενώ την ίδια στιγμή αποβλήθηκε ο Μήτογλου (2η κίτρινη) που ανέτρεψε τον Πινακά στην περιοχή. Ο τελευταίος ανέλαβε την εσχάτη των ποινών για να δώσει προβάδισμα στο 51΄ για την ΑΕΛ. 
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά, αλλά στο 61΄ ο Βόλος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν ο Νάγκι έδιωξε την  μπάλα από το πολύ καλό σουτ του Ντεντάκη.
Ο Γρηγορίου δοκίμασε να προωθήσει τον Ουάρντα προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη πίεση στη γραμμή κρούσης, χωρίς ωστόσο να μπορέσει ο Αιγύπτιος να κάνει κάτι ιδιαίτερο.  
Στο 83΄ από σέντρα του Φεράρι και κεφαλιά του Ουάρντα, η μπάλα θα φτάσει στον Δουβίκα που θα βγει τετ α τετ με τον Νάγκι και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1
Στο 85΄ έμειναν με 9 παίκτες οι γηπεδούχοι μετά από το σκληρό μαρκάρισμα του Ριέστρα στον Σεσέροβιτς. Την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο ποδοσφαιριστής του Βόλου.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μπέρτου από τον Φεράρι, ο Σιδηρόπουλος όμως μετά από έλεγχο στο VAR υπέδειξε την συνέχεια στον αγώνα

Ο Ουάρντα με τον Ντεντάκη και Δουβίκα ήταν οι κορυφαίοι του Βόλου, ο Νάγκι με τον Πινακά ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους

Βόλος: Γκαραβέλης, Φεράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Ντεντάκης (69΄ Γκουαροντένα), Μπαριέντος, Ριένστρα, Μαρτίνες (69΄ Μπαρτόλο – 88΄ Δημόπουλος), Ουάρντα, Περέα (46΄Τσοκάνης), Δουβίκας (88΄Κιάκος)

ΑΕΛ: Νάγκι, Φιλίπ (80 Μαϊδανός) Ηλιάδης (89΄Κωστή), Μιχαήλ, Μπέρτος, Σπαρβ, Μούζεκ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (62΄ Σεσέροβιτς) Πλατέλλας (62΄ Ντουρμισαϊ), Πινακάς (80΄ Τόρζε)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.