Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-0: “Άνοστη” δοκιμή (vid)

Στη λευκή ισοπαλία έμειναν στο Πανθεσσαλικό ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ, στην πρώτη τους φιλική αναμέτρηση, δείχνοντας ότι θέλουν δουλειά ακόμη

“Άνοστη” ήταν η πρώτη φιλική δοκιμή για τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ σήμερα (7/8) στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη σεζόν 2020-2021. Οι δύο ομάδες έμειναν στο λευκό 0-0, όμως, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έδειξαν ότι έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους έως ότου φτάσουν σε ικανοποιητικό σημείο για να σταθούν επάξια στις νέες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παιχνίδι καταγράφηκαν οκτώ τελικές συνολικά, με τις δύο ομάδες, πάντως, να έχουν από μία εξαιρετική στιγμή να ανοίξουν το σκορ και να διαμορφώσουν μια άλλη κατάσταση. Συγκεκριμένα, στο 15ο ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Ραμπέγιο και στο 89ο ο ΠΑΟΚ είχε χαμένο πέναλτι με τον Σφιντέρσκι, το χτύπημα του οποίου έβγαλε ο Θεοδωράκης. Μάλιστα, ο Έλληνας τερματοφύλακας έβγαλε και το δεύτερο σουτ του Πολωνού επιθετικού, μετά το ριμπάουντ που πήρε αυτός από την πρώτη απόκρουση.

Σύστημα πάνω στο σύστημα!

Οι δύο προπονητές, Νταμίρ Κάναντι και Άμπελ Φερέιρα, ξεκίνησαν παρατάσσοντας τις βασικές ενδεκάδες που επέλεξαν με τον ίδιο σχηματισμό: 3-4-3. Η επιλογή τους δείχνει και τι έχουν κατά νου για την ερχόμενη σεζόν, αν και ο Φερέιρα με το σχηματισμό αυτό πορεύτηκε στο φινάλε της περασμένης περιόδου.

Από την πλευρά του ο Κάναντι επέλεξε τον Μανδά στην εστία, τους Ρισβάνη, Γούτα και Στρούγγη κεντρικούς αμυντικούς, τους Κιβρακίδη αριστερά και Γκάλο δεξιά ως φουλ μπακ, τους Σάλομον και Μπουσούλατζιτς αμυντικούς μέσους, τους Γιακουμάκη και Ραμπελιό εξτρέμ και τον Μανούσο κεντρικό επιθετικό.

Ο Άμπελ Φερέιρα έβαλε τον Ζίβκοβιτς στην εστία, τους Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Μιχάι κεντρικούς αμυντικούς, τους Γιαννούλη αριστερά και Λημνιό δεξιά ως φουλ μπακ, τους Ελ Καντουρί, και Σβαμπ αμυντικούς μέσους, τον Άκπομ σέντερ φορ και τους Τζόλη και Λέο Ζαμπά εξτρέμ. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Σβαμπ ξεκίνησε πρώτη φορά βασικός και ο Ζαμπά επέστρεψε από τον τραυματισμό του στην αγωνιστική δράση.

Φτωχή παράσταση

Από άποψη τακτικής, οι δύο προπονητές κάποια πράγματα είδαν ότι λειτούργησαν σωστά, όμως, κάποια άλλα όχι. Παράδειγμα, αμυντικά οι δύο ομάδες δεν έκαναν σοβαρά σφάλματα. Αντιθέτως, κράτησαν τους αντιπάλους μακριά και δεν κινδύνευσαν παρά ελάχιστα. Επιθετικά, όμως, τόσο ο Κάναντι, όσο και ο Φερέιρα σίγουρα δεν έμειναν ευχαριστημένοι.

Εκτός από το δοκάρι του Ραμπέγιο και το χαμένο πέναλτι του Σφιντέρσκι στο τέλος, καθώς και τη δεύτερη άστοχη προσπάθειά του αμέσως μετά από την εκτέλεση, οι μόνες καλές στιγμές που καταγράφηκαν ήταν μια επιθετική ενέργεια του Άκπομ στο 30′ κι ένα σουτ του Ζαμπά στο 34ο και στο δεύτερο ημίχρονο μια επιθετική ενέργεια του Νταβιώτη στο 67ο, ένα σουτ του Ούμπινττες στο 77ο, ένα πλασέ του Σφιντέρσκι στο 77ο επίσης, ένα πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 79ο και μια κεφαλιά του Μάτος στο 83ο. 

Γενικώς, ήταν μια φτωχή παράσταση επιθετικά και από τις δύο ομάδες, οι οποίες πάντως φέρουν ως δικαιολογία το γεγονός ότι βρίσκονται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και οι παίκτες είναι πιασμένοι από τις απανωτές και δύσκολες προπονήσεις της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο προπονητές έκαναν μαζικές αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πιο κινητικός σε σχέση με αυτό που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος ήταν το ίδιο μαζεμένος στην άμυνά του. Άλλο αξιοσημείωτο του αγώνα είναι η επιστροφή του Βέρνμπλουμ στην αγωνιστική δράση μετά από πολύ καιρό. Ο Σουηδός έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας σε καλή κατάσταση. Επίσης, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και ο για μεγάλο χρονικό διάστημα τραυματίας Κρέσπο.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Βρέσκας, με βοηθούς τη Χρύσα Κουρομπίλια και τον Γιάννη Καραγκιζόπουλο και τέταρτο τον Δημήτρη Καραντώνη.

Ατρόμητος: Μανδάς (46′ Θεοδωράκης), Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης (66′ Αθανασίου), Ρισβάνης (90’+1′ Ζάννης), Μπουσούλαζιτς (46′ Νάτσος), Γιακουμάκης (46′ Τριμμάτης), Γκάλο (66′ Νταβιώτης), Σάλομον (46′ Ούμπιντες), Ραμπέγιο (46′ Κωτσόπουλος), Μανούσος (46′ Βέλλιος).

ΠΑΟΚ (πρώτο ημίχρονο): Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντούρι, Σβαμπ, Λημνιός, Τζόλης, Ζαμπά, Άκπομ.

ΠΑΟΚ (δεύτερο ημίχρονο): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Τσιγγάρας, Διαμαντής, Τσαούσης (71′ Μπαλογιάννης), Μάτος, Εσίτι, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Κούτσιας, Σφιντέρσκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.