Λαγός: “Σαν βασιλιάδες στον ουρανό”

Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού στην τελευταία μεγάλη επιτυχία της ομάδας, μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο προσπαθώντας με λόγια να περιγράψει την κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Το Κύπελλο του 2014.

Ο Τάσος Λαγός μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Παιανία και αποτελεί ένα από τα παιδιά της ομάδας που κουβάλησαν στις πλάτες τους το “τριφύλλι” μετά την διοικητική κρίση του 2012. Σε μια περίοδο που κανείς δεν πίστευε τον Παναθηναϊκό, αρκούσε που πίστευαν στην ομάδα ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του. Ο Λαγός μάλιστα ήταν ένας από τους τρεις αρχηγούς των πρασίνων στην τελευταία μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα. 

Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από έξι χρόνια, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε τον τελευταίο του τίτλο και ο Τάσος Λαγός άνοιξε την καρδιά του στον Αποστόλη Λάμπο προσπαθώντας να περιγράψει  μια υπέροχη μέρα για την ομάδα.

Τί θυμάσαι από εκείνη την ημέρα πριν έξι χρόνια; Πως είχε ξημερώσει;

“Ήταν όλα πολύ όμορφα από το πρωί. Η ομάδα έβγαζε μια αυτοπεποίθηση και μια σιγουριά. Ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και ανυπομονούσαμε όλοι να έρθει το παιχνίδι. Είχαμε και την απαραίτητη ηρεμία γιατί μέναμε στον Αστέρα στη Βουλιαγμένη, που ήταν το ιδανικό μέρος για να μένουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι.”

Μήπως σήμαινε περισσότερα για σένα τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Κοτσόλη που πορερχόσασταν από τα “σπλάχνα” της ομάδας;

“Γενικά η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάταση. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο την ώρα που κανείς δεν μας περίμενε. Ωστόσο για μένα, τον Κοτσόλη και τον Τριανταφυλλόπουλο που προερχόμασταν από την Ακαδημία της ομάδας σήμαινε κάτι παραπάνω. Ένας τίτλος με την ομάδα ήταν κάτι παραπάνω για μας τους τρεις.”

Πως ήσασταν πριν την έναξη του τελικού; 

“Όταν έφτασε η ώρα του αγώνα, είχαμε λίγο άγχος. Το διακύβευμα ήταν μεγάλο, το γεμάτο ΟΑΚΑ, οι οπαδοί μας, ήμασταν όλοι λίγο νευρικοί. Σκεφτόμασταν τα πάντα εκείνη την ώρα. Θέλαμε να κάνουμε τα πάντα όπως τα είχε σχεδιάσει ο προπονητής μας, ο Γιάννης Αναστασίου. Ωστόσο όταν ξεκινήσε το παιχνίδι, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου ήμασταν συγκεντρωμένοι 100%.”

Θέλατε να δώσετε και μια απάντηση; Ήταν η ευκαιρία σας;

“Ίσως να ήταν και μια απάντηση γιατί κανείς δε μας πίστευε. Όμως σου λέω ότι πήραμε πραγματικά αυτό που αξίζαμε.”

Τί θυμάσαι από το γεμάτο ΟΑΚΑ με οπαδούς και των δύο ομάδων;

“Η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Ο κόσμος μας ήταν απίστευτος. Σε έκανε να θέλεις να μπεις και να δώσεις ακόμα περισσότερα για να πανηγυρίσεις στο τέλος μαζί με τον κόσμο. Ωστόσο ήταν σημαντικό που ήταν και οπαδοί του ΠΑΟΚ, γιατί σε κάνει να θέλεις ακόμα πιο πολύ τη νίκη.” 

Τί σημαίνει για σένα να έχεις δώσει το “παρών” στην τελευταία μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού;

“Θα έρθουν σίγουρα κι άλλες τέτοιες στιγμές για την ομάδα. Ήταν μια υπέροχη στιγμή. Ανακούφιση, χαρά, περηφάνια ήταν τα συναισθήματα που μας  πλημμύριζαν. Νομίζω με λόγια είναι δύσκολο να το περιγράψω ακριβώς. Νιώθαμε σα βασιλιάδες στον ουρανό.”

Πως είναι να σηκώνεις Κύπελλο για την ομάδα στην οποία μεγάλωσες;“Το να σηκώνεις την κούπα είναι μια απίστευτη αίσθηση. Ειδικά όταν με φώναξε ο Ζέκα, μαζί με τον Κοτσόλη να το σηκώσουμε μαζί  ήταν κάτι μοναδικό. Να σηκώνεις τρόπαιο σαν αρχηγός του Παναθηναϊκού. Ένιωσα πολύ περήφανος. Κάναμε και τον κόσμο να νιώσει πολύ όμορφα και το αξίζαμε όλοι.”

 Πως ήταν τα επινίκια και η επόμενη μέρα;

“Στα επινίκια η ψυχολογία ήταν στα ύψη. Πήγαμε στα μπουζούκια όλοι μαζί και πέράσαμε τέλεια. Και ό,τι απέμεινε στο επόμενο της σεζόν πήγε στον αυτόματο πιλότο γιατί είχαμε και την ψυχολογία και την ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι την επόμενη σεζόν (2014-15) φτάσαμε μια ανάσα από το πρωτάθλημα.”

Φέρνεις συχνά αυτή τη μέρα στο μυαλό σου;

“Το σκέφτομαι αρκετές φορές μόνος μου, αλλά το συζητάω και με φίλους μου Παναθηναϊκούς συχνά και με την οικογένειά μου. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.