Κοπιτσής: “Το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας μου με την ΑΕΚ”

Ο Χάρης Κοπιτσής γυρίζει το χρόνο και θυμάται μοναδικές στιγμές από το φιλικό της ΑΕΚ με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Ο Χάρης Κοπιτσής γυρίζει το χρόνο και θυμάται μοναδικές στιγμές από το φιλικό της ΑΕΚ με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι στις 7 Απριλίου του 1999. 21 χρόνια μετά ο Κοπιτσής γυρίζει το μυαλό του σε εκείνο το ταξίδι… 

Ο πρώην παίκτης της Ένωσης μίλησε στον Γιώργο Βασιλείου για το πως αντέδρασαν οι παίκτες στο άκουσμα της συμμετοχής στο φιλικό με την Παρτιζάν, την κατάσταση και της εικόνες που αντίκρισαν στο Βελιγράδι, τα συναισθήματά του για τη συμμετοχή στο φιλικό, αλλά και για τη πιο έντονη ανάμνησή του. 

Αναλυτικά:

Όταν σας ενημέρωσαν για το φιλικό στο Βελιγράδι:
“Σε γενικές γραμμές παρόλο που ήταν πρωτόγνωρο για όλους μας και παρά το ότι μας φάνηκε περίεργο, συμφωνήσαμε όλοι μας αμέσως. Καταλάβαμε πόσο σημαντικό ήταν να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο φιλικό αλληλεγγύης. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό να αγωνιστούμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ”.

Για την κατάσταση που αντίκρισαν στο Βελιγράδι: “Μέχρι να φτάσουμε στο Βελιγράδι βλέπαμε κατεστραμμένα κτήρια, σπίτια, ολόκληρες περιοχές. Ο κόσμος μας υποδέχθηκε με πολλή ενθουσιασμό και σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Ήταν σημαντικό και γι’ αυτούς το φιλικό, αλλά και για εμάς. Η υποδοχή τους ήταν ευχάριστη και μας απάλλαξε απ’ οπό ενδοιασμό ή φοβία είχαμε για την κατάσταση που επικρατούσε. Η συμπεριφορά των ανθρώπων και το χαμόγελό τους διέγραψε και την παραμικρή φοβία που υπήρχε. Όλοι οι άνθρωποι μας υποδέχθηκαν με χαμόγελο παρά τις τεράστιες κακουχίες που έζησαν”. 

Για το πως ένιωσε στο φιλικό: 
“Ήταν μια γιορτή. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά το θυμάμαι έντονα όλο αυτό. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν μια χώρα που εναντίον της είχε στραφεί σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης. Ήταν σημαντικό γι’ αυτούς να βρεθεί μια χώρα και μια ομάδα όπως ήταν η ΑΕΚ να ταξιδέψει και να τους υποστηρίξει εμπράκτως. Το αγωνιστικό δεν είχε καμία σχέση. Ήταν ένα παιχνίδι για να εκφράσει η ΑΕΚ και εμείς την υποστήριξή μας προς την ειρήνη και την αλληλεγγύη”. 
 

Για την πιο έντονη ανάμνηση: “Όλο το ταξίδι, όλη η εμπειρία είναι τόσο έντονη που ακόμα και σήμερα δεν την έχω ξεχάσει. Ήταν η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου στην ΑΕΚ. Αυτό το παιχνίδι τα ξεπερνάει όλα κατά πολύ. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτός είναι και ο ρόλος της ίδρυσης της ΑΕΚ. Η Ένωση, η αλληλεγγύη, η ειρήνη. Και σ’ αυτό το παιχνίδι εκφράστηκε στον ύψιστο βαθμό. Γι’ αυτό και είναι το σημαντικότερο παιχνίδι που έχω αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ”. 

Για το τι έλεγαν μεταξύ τους οι παίκτες της αποστολής της ΑΕΚ: 
“Απορούσαμε με τη δύναμη που είχαν οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν όλα αυτά τα προβλήματα. Τους θαυμάζαμε. Επίσης λέγαμε πόσο τυχεροί είμαστε που είχαμε ειρήνη στη χώρα μας και ζούσαμε την καθημερινότητά μας χωρίς προβλήματα. Ακόμα και σήμερα νιώθουμε όλοι μας, πολύ τυχεροί που ζήσαμε αυτό το παιχνίδι. Αυτά τα ιδανικά πρέπει να τα υπερασπίζεσαι. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους συμπαίκτες μου τότε, αυτό είναι το σημαντικότερο παιχνίδι που έχουν παίξει”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.