Γιάνκτο: «Ομοφοβικός ο χώρος του ποδοσφαίρου»

Ο Γιάκουμπ Γιάνκτο λίγες μέρες μετά το coming out, πως είναι ομοφυλόφιλος, ανέφερε πως ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ομοφοβικός.

Ο Γιάκουμπ Γιάνκτο προχώρησε στην αποκάλυψη πως είναι ομοφυλόφιλος πριν από λίγες ημέρες και με νέες του δηλώσεις τόνισε πως από μόνο του αυτό, δείχνει πως ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ομοφοβικός.

Ο 26χρονος Τσέχος με δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση, αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος ενώ ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι να προστατεύσει την πρώην σύζυγό του και το παιδί τους, ελπίζοντας πως η κίνησή του θα οδηγήσει πιο κοντά στην αλλαγή και δεν θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ.

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι σίγουρα ομοφοβικός. Γιατί αν εγώ είμαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής αυτού του επιπέδου που βγαίνει μπροστά, αυτό μιλά από μόνο του. Θα προστατεύω την πρώην σύζυγό μου και τον γιο μου. Είναι 3,5 ετών και ελπίζω όταν θα είναι 7 ή 8 να υπάρχει περισσότερη ελευθερία. Η απόφαση ήταν αρκετά σημαντική για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος. Για κάποιους είναι επανάσταση, για μένα είναι απολύτως φυσιολογικό. Η αντίδραση του κόσμου; Με χειροκρότησαν στον πρώτο αγώνα μετά το come out συνεπώς ήταν πολύ ωραία η αίσθηση της αποδοχής. Το πρόβλημα είναι οι εκτός έδρας αγώνες. Οι οπαδοί θα σου πουν άσχημα λόγια, έτσι είναι οι οργανωμένοι. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να κάνουν come out και αυτούς θέλω να βοηθήσω κι εγώ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας γυρίσει μπούμερανγκ, δεν θέλω να το σκέφτομαι έτσι. Έχω το κεφάλι μου ψηλά και πάντα θα το έχω. Αυτές οι εκφράσεις μού φαίνονται υπερβολικές, όπως είπε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, είμαστε όλοι μια οικογένεια. Απλά ελπίζω ότι όλα αυτά θα γίνουν μια κανονικότητα, ένα θετικό μήνυμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.