Ινζάκι Vs Ινζάκι. Ένα ξεχωριστό ματς αύριο στην Μπολόνια!

Μια σημαντική ιδιαιτερότητα θα έχει ο αυριανός αγώνας της Μπολόνια με την Λάτσιο για την 18η αγωνιστική της Serie A καθώς πέραν της τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, θα φέρει αντιμέτωπους τους αδερφούς Ινζάκι, οι οποίοι είναι και οι προπονητές των δύο ομάδων!

Από το καλοκαίρι το συγκεκριμένο σενάριο αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων στην γειτονική Ιταλία. Δύο αδέρφια, στους πάγκους δύο διαφορετικών ομάδων σε ένα από τα πιο δυνατά – και αισίως «αναβαθμισμένο» κατά γενική ομολογία, φέτος – πρωταθλήματα του κόσμου.

Κι όλα ξεκίνησαν όταν ο μεγάλος αδερφός Φιλίπο (Πίπο) Ινζάκι ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο τα ηνία της Μπολόνια με την οποία είναι αλήθεια πως «ταλαιπωρείται» αρκετά κι όπως είναι φυσικό, σε μια απαιτητική – ποδοσφαιρικά – κοινωνία, αμφισβητήθηκε μετά τις πρώτες αγωνιστικές.
Στην Serie A εδώ και 2,5 χρόνια βρίσκεται ο μικρότερος (!) αδερφός, ο Σιμόνε και μάλιστα σε έναν ακόμα πιο «θερμό» πάγκο, αυτόν της Λάτσιο, μιας ομάδα υψηλών απαιτήσεων και εν γένει ιδιαιτεροτήτων..

Αύριο στο στάδιο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα» η αναμέτρηση της Μπολόνια με την Λάτσιο πέραν της τεράστιας βαθμολογικής της σημασίας, χαρακτηρίζεται κι από αυτή την σπάνια αδερφική «σύγκρουση»..


Οι γηπεδούχοι στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 πόντους, κάτω από την ζώνη της επιβίωσης υποδέχονται 4η ομάδα του πίνακα, η οποία βέβαια στο κυνήγι μιας θέσης για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ έχει να αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως η Μίλαν, η Φιορεντίνα όπως και η Ρόμα που την ακολουθούν! 

«Είναι παράξενο, αλλά πρέπει να συμβεί κι αυτό! Είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάξουμε το καλό των ομάδων μας κι ο καλύτερος ας κερδίσει..» είπε μιλώντας στο κανάλι της ομάδας του ο κατά 2,5 χρόνια μεγαλύτερος αδερφός (9/8/1973) αναφερόμενος σε αυτό το δύσκολο κι αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι!

Ο Πίπο το 2007 έγινε ο πρώτος επιθετικός που σημείωσε γκολ σε με την ίδια ομάδα (Μίλαν) σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα μπορούσε να πάρει μέρος μια ομάδα ενώ είναι κι αυτός με τα περισσότερα χατ-τρικ στη ιστορία της Serie A (10) έχοντας συνολικά σκοράρει 197 φορές. Ως ποδοσφαιριστής  κατέκτησε ένα Μουντιάλ (2006) με την «Σκουάντρα Αντζούρα» και με τη φανέλα της Μίλαν δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα κύπελλο, τρία Σούπερ Καπ Ιταλίας, δύο Τσάμπιονς λιγκ (!!) και δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ..

Ο Σιμόνε παρότι μικρότερος σε ηλικία (5/4/1976) θεωρείται πιο έμπειρος προπονητής κι αυτό διότι από το 2016 είναι στον πάγκο των «Λατσιάλι» ενώ τα προηγούμενα έξι χρόνια ήταν υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής του συλλόγου προπονώντας, κυρίως, την 2η ομάδα της!
Ως παίκτης της Λάτσιο από το 1999 ως το 2010 κατέκτησε ένα πρωτάθλημα ένα νταμπλ, την ίδια χρονιά (1999-00) κι κι άλλα τρία κύπελλα Ιταλίας!

«Αντιμετωπίζοντας τον αδερφό μου, δημιουργείται ένα πολύ περίεργο συναίσθημα. Όμως και οι δύο οφείλουμε να κάνουμε όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά μας. Θέλω να κερδίσω και πιστεύω πως ο Πίπο θα κρατήσει την Μπολόνια στην Serie A...» είπε αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι.

(Ο Πίπο κι ο Σιμόνε Ινζάκι ως μέλη της εθνικής Ιταλίας)

Στο πατρικό τους αυτά τα Χριστούγεννα, ο πατέρας Τζιανκάρλο Ινζάκι και η μητέρα τους Μαρίνα πέρασαν για πρώτη φορά στη ζωή τους, μόνοι τη μεγάλη γιορτή λόγω της θεσμοθέτησης της Ιταλικής «Boxing Day» και την αγωνιστική στην Serie A από φέτος!
Τα δυο τους παιδιά έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις κι αυτές τις ώρες είναι με τις ομάδες τους ενόψει του αυριανής τους αναμέτρησης!

Το έχει ξαναζήσει, ως ένα βαθμό, αυτό ο Τζιανκάρλο Ινζάκι όταν το Μάρτιο του 2013 τα δύο αδέρφια ήταν αντιμέτωποι στους πάγκους των «μικρών» της Μίλαν και της Λάτσιο. Τότε είχε κερδίσει η Λάτσιο του Σιμόνε, όμως τώρα είναι όλα πολύ διαφορετικά!

(Οι αδερφοί Ινζάκι πριν από αγώνα της Γιουβέντους με την Λάτσιο)

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω κανέναν… Και πώς να γίνει κάτι τέτοιο σε αυτό το παιχνίδι!!» λέει για το αυριανό ματς ο πατέρας των δύο προπονητών του τονίζοντας πάντως και το κοινό τους χαρακτηριστικό, το πείσμα και τη θέληση για την νίκη όπως κι αν μετέχουν σε έναn ποδοσφαιρικό αγώνα!
«Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και σίγουρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα την ώρα που θα ξεκινάει το παιχνίδι. Για τον Σιμόνε είναι σημαντικό καθώς η ομάδα του θέλει να πάρει την 4η θέση ενώ και ο Πίπο θέλει με κάθε τρόπο τη νίκη αφού η Μπολόνια είναι σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Μας έπεισαν να είμαστε εγώ και η μητέρα τους στο γήπεδο και μετά ο Σιμόνε μας είπε πως θα έχει άδεια να πάμε οικογενειακά για φαγητό..»  συμπληρώνει ο Τζιανκάρλο Ινζάκι έχοντας ασφαλώς διαφορετική προσέγγιση της ασυνήθιστης «ενδο-οικογενειακής» αναμέτρησης από ότι οι χιλιάδες οπαδοί των δύο ομάδων για τον συγκεκριμένο αγώνα..

Περισσότερα,  αύριο στις 16.00 με το Novasports 2HD όπου και θα μεταδοθεί ζωντανά το παιχνίδι της Μπολόνια του Πίπο Ινζάκι με τη Λάτσιο του Σιμόνε Ινζάκι..


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.