Διεκδικώντας ένα “πονεμένο” τρόπαιο, στη Τζέντα! (video)

Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους και η φιναλίστ του Ιταλικού κυπέλλου Μίλαν διεκδικούν σήμερα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας του Σούπερ Καπ σε ένα ματς με πολλαπλά κίνητρα κι άλλες τόσες... γκρίνιες για την διοργάνωσή του!

Ο πρώτος φετινός τίτλος, κι ο μόνος που κρίνεται μεσούσης της περιόδου για τους Ιταλούς, διεξάγεται απόψε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Για μια ακόμη φορά, η δεύτερη στα τελευταία τρία χρόνια, θα τεθούν αντιμέτωπες η Γιουβέντους και η Μίλαν.
Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχοντας αναπτύξει μια «πελατειακή» σχέση απέναντι στους «ροσονέρι», καθώς μετρά έξι διαδοχικές νίκες μέσα σε δύο χρόνια και λογαριάζει το δικό της κίνητρο.

Πριν ξεκινήσει αυτό το σερί είχε χάσει από την Μίλαν – στα πέναλτι, έστω –  στον προ τριετίας τελικό του Σούπερ καπ που έγινε στην ανατολική πλευρά της Αραβικής χερσονήσου στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, παρών και τότε στον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας», είναι κατηγορηματικός στην ανάγνωση του συγκεκριμένου αγώνα, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του τελικού :
«Σε έναν μοναδικό και… στεγνό αγώνα οι όποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες ακυρώνονται! Πρέπει να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο διότι έχουμε χάσει τους δύο προηγούμενους..» είπε, φορτώνοντας μ’ ένα ακόμα κίνητρο τους παίκτες του καθώς αυτοί ήταν – οι περισσότεροι τουλάχιστον – που μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ του 2016 από την αυριανή αντίπαλο, βίωσαν και την ήττα πέρυσι από την Λάτσιο με σκορ 3-2 στο Ολύμπικο της Ρώμης.

«Πρέπει να δείξουμε προσοχή και σεβασμό στον αγώνα και τον αντίπαλο! Η Μίλαν προέρχεται από μια σημαντική πρόκριση στο κύπελλο Ιταλίας (0-2 τη Σαμπντόρια στη Γένοβα) και η ψυχολογία της είναι στα ύψη. Είναι ένας τελικός, ένα ματς που κρίνει τίτλο και κάτι που το θέλουν οι αντίπαλοί μας όσο κι εμείς!» επεσήμανε ο Αλέγκρι ο οποίος ρωτήθηκε και για τις συνθήκες του αγώνα, σε θερμοκρασίες πολύ πάνω από την καθημερινότητα της ομάδας στο Πιεμόντε αυτή την εποχή τονίζοντας χαρακτηριστικά :

«Θα γίνει μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, όπως έμαθα κι αυτό θα είναι καλό καθώς μας θυμίζει την ατμόσφαιρα στο δικό μας γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να κάνουμε ένα εξαιρετικό ματς!»

Όντως η Τζέντα έβαλε τα γιορτινά της αυτές τις ημέρες.
 Ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε μέσα σε δύο χρόνια (2012-2014) έναντι 560 εκατομμυρίων δολαρίων είναι και το πρώτο σε Αραβική χώρα που φιλοξένησε πέρυσι τέτοια εποχή γυναίκες (!!) στις εξέδρες ξεπερνώντας ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού στη συγκεκριμένη χώρα!



(Δείτε το πως κατασκευάστηκε το στάδιο “Κινγκ Αμπντουλάχ” στην Τζέντα :

Τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα  με τους περισσότερους ντόπιους να δηλώνουν πάντως τη συμπάθειά τους στον «ισχυρό» της αναμέτρησης, τη Γιουβέντους.

«Θα είναι ένας μεγάλος αγώνας και για εμάς είναι μια ξεχωριστή αναμέτρηση όπου πάμε με στόχο να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι μια ιδανική ευκαιρία για να κατακτήσουμε τίτλο όπως το ορίζει η ιστορία της Μίλαν..» λέει ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα τονίζοντας κάποια άλλα θέματα που έπρεπε να ξεπεράσει η ομάδα του ενόψει του παιχνιδιού :

«Είναι αλήθεια πως η κλιματολογική αλλαγή, η αλλαγή της ώρας κι όλο αυτό το σκηνικό μας φόβιζε όμως νιώθω πως έχουμε εγκλιματιστεί και είμαστε έτοιμοι για όλα!» είπε ο 29χρονος μεσοεπιθετικός. 

Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας στους «ροσονέρι» ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης όπου ο Αργεντινός φορ Ιγκουαίν έκανε… τάκλιν στον προπονητή του, Τζενάρο Γκατούζο!

(δείτε το στο 00.37 του βίντεο)

Μετά την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου, στην Ντόχα, η Μίλαν έχασε τέσσερις φορές από την Γιουβέντους για την Serie A κι άλλες δύο στο κύπελλο Ιταλίας. Πιο πολύ βέβαια «πόνεσε» αυτό το 4-0 στον τελικό της Ρώμης πριν από εννέα μήνες!

Απόψε «παίζουν» κι άλλα πράγματα σε έναν τελικό που κάθε άλλο παρά ήρεμα προετοιμάστηκε σε ότι αφορά το εξω-αγωνιστικό του σκέλος.
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας κατηγορήθηκε άμεσα για την δολοφονία ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου, του Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος “τεμαχήστηκε” από Σαουδάραβες στην πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης!

 Οι διεθνείς Ενώσεις δημοσιογράφων προχώρησαν σε καταγγελίες με μια από τις πιο σοβαρές να προέρχεται από τους δημοσιογράφους της RAI (Ιταλική Ραδιοτηλεόραση) αρνούμενοι όλοι να μεταβούν στην Τζέντα για την κάλυψη του Ιταλικού Σούπερ καπ!


Οι δύο ομάδες θα εισπράξουν για τον συγκεκριμένο αγώνα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ
από τους διοργανωτές (!!) ενώ ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό, περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε απευθείας στην Ιταλική Λίγκα!!

Έχουν ήδη ξεκινήσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την διεξαγωγή του ματς στην Τζέντα και αναμέναται αύριο να κορυφωθούν στην Ιταλία κι όχι μόνον!

Στον αντίποδα, η Εβελίνα Κριστιγίν μέλος της UEFA με δηλώσεις της τόνισε πως αυτός ο αγώνας μπορεί να έχει θετικά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση την ίδια ώρα που μια μεγάλη μερίδα των διαδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι θα αφορούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων της γυναίκας στην Σαουδική Αραβία!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.