Τα γκολ της 8ης αγωνιστικής στη Serie A (video)

Το... κυνηγητό στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος συνεχίζεται, καθώς η πρωτοπόρος Γιουβέντους νίκησε, όπως και η δεύτερη Ίντερ, ενώ η Αταλάντα έχασε έδαφος - Σημαντικές νίκες για Νάπολι και Ουντινέζε

Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Μπολόνια στο Τορίνο και κράτησε τη διαφορά της στην κορυφή της Serie A από τη δεύτερη Ίντερ στον ένα βαθμό, μετά τους αγώνες των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας.

Η “Μεγάλη Κυρία”, με τον Ρονάλντο να έρχεται με φόρα από τη βράβευσή του για τα 700 γκολ καριέρας, βρήκε γρήγορα το 1-0 με το ωραίο σουτ του Πορτογάλου στην κλειστή γωνιά του Σκορούπσκι στο 19ο λεπτό.
Η ισοφάριση ήρθε μέσα σε 7 λεπτά με τον ξεχασμένο Ντανίλο να λειτουργεί ως σέντερ φορ και με καταπληκτικό σουτ να νικά τον Μπουφόν για το 1-1. Η Γιούβε είχε την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να πατά την περιοχή της Μπολόνια, με αποτέλεσμα η ισοπαλία να μείνει ως το τέλος του ημιχρόνου.
Η Γιουβέντους βρήκε το 2-1 στο 54′ με τον Πιάνιτς να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σοριάνο και να πλασάρει από το ύψος της περιοχής. Στη συνέχεια έχασε σωρεία ευκαιριών με Ιγκουαϊν και Ρονάλντο, αλλά ο Σκορούπσκι ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μέρος κρατώντας το σκορ στο ένα γκολ διαφορά. Το ματς είχε συγκλονιστικό φινάλε με τον Σανταντέρ να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις, τον ίδιο να κάνει ψαλίδι στο ριμπάουντ και τον Μπουφόν να πετάγεται στο “παραθυράκι” του κρατώντας τη νίκη.
Τα εύκολα… δύσκολα η Ίντερ

Στο ΜΑΠΕΪ Στάντιουμ η Ίντερ έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά τελικά νίκησε 4-3 την Σασουόλο. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Μαρτίνες και Λουκάκου.
Με την πρώτη τελική προσπάθειά τους οι δύο ομάδες σκόραραν. Η Ίντερ έκανε το 1-0 με τον Λαουτάρο Μαρτίνες (2′) και η Σασουόλο ισοφάρισε με τον Μπεράρντι (16′).
Από εκεί και πέρα το ματς ήταν εντελώς ισορροπημένο αλλά η ποιότητα του επιθετικού δίδυμου των νερατζούρι έκανε την διαφορά. Ο Λουκάκου σκόραρε στο 38ο λεπτό μέσα στην περιοχή με γυριστό σουτ ενώ σκόραρε ξανά στο 45ο λεπτό με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Λαουτάρο Μαρτίνες.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους με Καπούτο (60′) και Τραορέ (64′). Η Ίντερ κέρδισε νέο πέναλτι με τον Μπαρέλα στο 70ο λεπτό. Αυτή την φορά εκτέλεσε ο Λαουτάρο Μαρτίνες και έκανε το 1-4 στο 71ο λεπτό.
Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε χαλάρωσαν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Ο Τζούριτσιτς μείωσε με σουτ εντός περιοχής σε 2-4 (74ο λεπτό) και ο Μπογκά με καταπληκτική ατομική προσπάθεια σε 3-4 (81′) όμως ως εκεί. Η Ίντερ σοβαρεύτηκε αμυντικά και κράτησε το τρίποντο με το οποίο μείωσε την διαφορά από την Γιουβέντους στο έναν βαθμό.

Μαγική ισοπαλία στη Ρώμη!

Η Αταλάντα ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα του αγώνα και ιδιαίτερα απειλητική στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι το 37ο λεπτό είχε 13 τελικές και τρία γκολ. Τα πρώτα δύο από τον Μουριέλ στο 23ο και το 28ο λεπτό και το τρίτο από πλασέ του Γκόμες στο 37. Κάκιστη παρουσία της Λάτσιο και καμία απειλή για την εστία της Αταλάντα στο πρώτο ημίχρονο.
Η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική στην επανάληψη. Η Αταλάντα σταμάτησε να παίζει, η Λάτσιο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, κυρίως όμως πίστεψε στην ισοφάριση. Ο Ιμόμπιλε κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Παλομίνο και το εκτέλεσε μειώνοντας σε 1-3 στο 69’ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Κορέα με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το 2-3.
Η Αταλάντα επιχείρησε να σκοράρει για τέταρτη φορά χάνοντας δύο ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντε Ρόουν έκανε πέναλτι στον Ιμόμπιλε, ο επιθετικός της Λάτσιο σκόραρε για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση και διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Παραμένει αήττητη εντός η Λάτσιο.
Με Μίλικ πρωταγωνιστή


Με δύο γκολ του Πολωνού, Αρκάντιους Μίλικ, η Νάπολι πήρε σπουδαία νίκη εντός έδρας με το “καθαρό” 2-0 κόντρα στη Βερόνα. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν εξ αρχής ότι ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν τη νίκη, όμως, το πρώτο γκολ του πρωταγωνιστή του αγώνα, στο 37ο, τους έκοψε τα πόδια. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ναπολιτάνοι έλεγξαν το παιχνίδι καλύτερα. Έφτασαν σε δεύτερο γκολ, πάλι με τον Μίλικ, στο 67ο, κι από εκεί και πέρα έκαναν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.
“Τσούκου τσούκου” η Ουντινέζε!



Η Ουντινέζε προτού υποδεχθεί την Τορίνο είχε πετύχει μόλις τρία γκολ -η χειρότερη επίθεση στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα- ωστόσο είχε πάρει δύο εντός έδρας νίκες με Μίλαν και Μπολόνια με σκορ 1-0. Με τον ίδιο τρόπο προσέθεσε στα «θύματά» της και την Τορίνο.
H ομάδα από το Φρίουλι με τον Ίγκορ Τούντορ στην εξέδρα ελέω τιμωρίας, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη όρεξη φτάνοντας κοντά στο γκολ μόλις στο δεύτερο λεπτό, αλλά η μπάλα μετά το σουτ του Σέμα πήγε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σίριγκου κι ο Οκάκα αστόχησε από κοντά.
Στο 13′ ο Γιάγιαλο απείλησε με ωραίο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Σίριγκου με εξαίσια προσπάθεια του αρνήθηκε το γκολ, με το διεθνή παίκτη της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης να αστοχεί με πλασέ στο 37′.
Το προβάδισμα των γηπεδούχων ήρθε στο 42′, ύστερα από σέντρα του Σέμα, κεφαλιά του Μαντραγκόρα κι εύκολη δεύτερη κεφαλιά του Οκάκα, που βρέθηκε αμαρκάριστος προ κενής εστίας για να πετύχει το 4ο γκολ της Ουντινέζε στο τρέχον πρωτάθλημα και να στείλει την ομάδα στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0 της αναιμικής Τορίνο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ματζάρι έριξε στον αγωνιστικό χώρο Τζάτζα και Φαλκέ, ωστόσο και πάλι δεν είδε αντίδραση από την ομάδα του, εάν εξαιρεθούν δύο φάσεις με τον Μπελότι στο 47′ και στο 87′. Συνολικά η Ουντινέζε δεν δέχθηκε πίεση και κράτησε με άνεση το 0 στην εστία της, για να πετύχει την τρίτη νίκη της στη Serie A.
Πήρε βαθμό η Σαμπντόρια

Η ουραγός Σαμπντόρια πήρε βαθμό στο ντεμπούτο του Ρανιέρι στον πάγκο της, καθώς έμεινε στο 0-0 στο «Μαράσι» κόντρα στην Ρόμα για την 8η αγωνιστική του Καμπιονάτο.
Το ματς δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Είχε κλειστές άμυνες, με τη Ρόμα να έχει την κατοχή και την Σαμπντόρια να ψάχνει χώρο στην αντεπίθεση.
Καλύτερη στιγμή για την Ρόμα ένα σουτ του Παστόρε λίγο άουτ στο 83’, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κλάιφερτ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας με δέκα τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 89’ με τον Πάου Λόπεθ να αποκρούει το σουτ του Μπονατσόλι.
Ανεβασμένη η Κάλιαρι


Στην 5η θέση του πίνακα ανέβηκε η Κάλιαρι με την εντός έδρας νίκη που πέτυχε απέναντι στη ΣΠΑΛ με σκορ 2-0. Το πρώτο γκολ πέτυχε νωρίς ο Ναϊνγκολάν, μόλις στο 9ο λεπτό, με σουτ, δίνοντας αέρα στην ομάδα του για τη συνέχεια του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φαράγκο στο 67ο με πλασέ. 
Περίπατος για Πάρμα

Με το εντυπωσιακό 5-1 πέρασε η Πάρμα το εμπόδιο της Τζένοα, εντός έδρας. Στο στάδιο “Ένιο Ταρντίνι” πρωταγωνιστής ήταν ο Κορνέλιους, ο οποίος με τρία γκολ μέσα σε διάστημα 8 λεπτών (42ο, 45ο+1′ και 50ό) οδήγησε την ομάδα του στους τρεις βαθμούς. Το σκορ, πάντως, άνοιξε ο Κούτσκα στο 38ο, ενώ ο Κουλουσέφσκι στο 79ο πέτυχε το πέμπτο γκολ για την Πάρμα. Είχε μειώσει σε 4-1 ο Πιναμόντι, στο 52ο. Με αυτή τη νίκη, η Πάρμα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Όσο για την Τζένοα, εξακολουθεί να μένει βυθισμένη στον πάτο του πίνακα.

Βαθμό στις καθυστερήσεις η Λέτσε


Με καταπληκτικό γκολ του Καλντερόνι στις καθυστερήσεις, η Λέτσε έφυγε από το Μιλάνο με το 2-2 απέναντι στη Μίλαν, για πρώτη φορά από το 2000, στα γενέθλια του Πιόλι, στο ντεμπούτο του στον πάγκο των γηπεδούχων!
Εξαιρετικό ματς στο Μιλάνο, 1-0 ο Τσαλχάνογλου με ωραίο σουτ στο 20΄, σε καταπληκτικό πρώτο ημίωρο για τη Μίλαν, με ρυθμό, γρήγορη ανάπτυξη και πολλές τελικές στην εστία του Γκάμπριελ.
Η Λέτσε ισοφάρισε με τον Μπαμπακάρ σε δυο χρόνους, ο Ντοναρούμα έπιασε το πέναλτι του Σενεγαλέζου, ο οποίος στην επαναφορά τον νίκησε για το 1-1.
Μετά το δοκάρι από κόρνερ του Τσαλχάνογλου στο 67′, η Μίλαν προηγήθηκε με τον Πιόντεκ στο 81΄για να ισοφαρίσει ο Καλντερόνι σε 2-2 στις καθυστερήσεις του ματς, για την πρώτη ισοπαλία των δυο ομάδων στη σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.