Ρεκόρ παραγωγικότητας στη Serie A!

Το ιταλικό πρωτάθλημα οδεύει στην πέμπτη στροφή του με τις ομάδες να έχουν πετύχει 123 γκολ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, τα περισσότερα από το 1950!

Το ιταλικό πρωτάθλημα εδώ κι αρκετά χρόνια έχει αλλάξει προφίλ, όντας πιο εντυπωσιακό κάτι που επιβεβαιώνεται πλήρως από τους αριθμούς. Την Τρίτη και την Τετάρτη (24 και 25 Σεπτεμβρίου) η Serie A έχει στο πρόγραμμά της την 5η αγωνιστική αλλά το συμπέρασμα από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: οι ιταλικές ομάδες σκοράρουν περισσότερο!

Ήδη έχουν σημειωθεί 123 γκολ, ήτοι 3,075 κατά μέσο όρο. Προφανώς πρόκειται για τον υψηλότερο από τη σεζόν 2004/05, όταν δηλαδή η Serie A επέστρεψε στις 20 ομάδες. Για να βρούμε κάτι καλύτερο, πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πολύ πίσω και πιο συγκεκριμένα στη σεζόν 1950/51. Τότε με το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών είχαν σημειωθεί 150 γκολ. Εκείνο το πρωτάθλημα το είχε κατακτήσει η Μίλαν με αρχισκόρερ τον Νόρνταλ, ο οποίος είχε πετύχει τα 34 από τα 107 γκολ των «Ροσονέρι». 

Είναι δεδομένο πως το ιταλικό πρωτάθλημα γίνεται πιο ελκυστικό, καθώς όλο και περισσότερες ομάδες αφήνουν την «ιταλική» παράδοση του 0-0, επιζητώντας το γκολ με κάθε τρόπο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.