Ματσάρα στην Τοσκάνη, θρίαμβος της Νάπολι! (video)

Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα της Φιορεντίνα, επικρατώντας με 4-3, σε μια αξιομνημόνευτη πρεμιέρα για τη Serie A.

Εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε στη φετινή Serie A, θα πρέπει να περιμένουμε πλημμυρίδα από γκολ, καθώς στο δεύτερο παιχνίδι του ιταλικού πρωταθλήματος η Νάπολι πέρασε με νίκη 4-3 από την έδρα της Φιορεντίνα!

Ο Βιτσέντσο Μοντέλα παρέταξε ένα νεανικό σχήμα, αφήνοντας στον πάγκο Ριμπερί και Μπόατενγκ, με την ενδεκάδα να έχει μέσο όρο ηλικίας 23 χρόνια και 188 ημέρες, το χαμηλότερο για τους Βιόλα σε αγώνα πρωταθλήματος από τη σεζόν 1994/95.

Η ομάδα της Τοσκάνης μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο και στο 9′ αφού ο διαιτητής είδε τη φάση στην οθόνη του VAR, πήρε πέναλτι για χέρι του Ζιελίνσκι, με τον Πουλγάρ να σκοράρει από τα 11 μέτρα. 

Οι Ναπολιτάνοι -με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο Κώστας Μανωλάς- δεν είχαν ρυθμό, πάσχιζαν να βρουν δημιουργία από Καγεχόν και Ινσίνιε, τελικώς σε 4 λεπτά βρήκαν δύο γκολ, το πρώτο στο 38′ χάρη στην ατομική ποιότητα του Μέρτενς που ελευθερώθηκε από τον Μπάντελ και με απίθανο πλασέ εκτός περιοχής ισοφάρισε ενώ στο 42′ -σε μία ακόμη αμφισβητούμενη φάση- ο Ινσίνιε ευστόχησε στο πέναλτι που πήρε ο Μέρτενς από τον Καστροβίλι.

Το δεύτερο μέρος επεφύλαξε μπόλικες συγκινήσεις, με τον Μιλένκοβιτς να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 52′, σε κόρνερ του Πουλγάρ, όμως ο Καγεχόν στο 56′ έφερε και πάλι μπροστά τους Ναπολιτάνους. 

Η είσοδος του Μπόατενγκ έδωσε νέα επιθετική πνοή στους γηπεδούχους, οι οποίοι πέτυχαν το 3-3 με φοβερό σουτ του Γκανέζου στο 65′, ωστόσο η εξαιρετική συνεργασία των Μέρτενς-Καγεχόν-Ινσίνιε στο ανοικτό γήπεδο, έφερε στο 67′ το τελικό 3-4 από τον αρχηγό της Νάπολι, με τη Φιορεντίνα να διαμαρτύρεται δικαίως για μη καταλογισμό πέναλτι στις καθυστερήσεις σε φάση του Ριμπερί (έκανε ντεμπούτο) με τον Χιουσάι. 

Serie Α, 1η αγωνιστική

Φιορεντίνα-Νάπολι 3-4

«Αρτέμιο Φράνκι», Φλωρεντία

Διαιτητής: Ντάβιντε Μάσα

Κίτρινες κάρτες:  90+3′ Μπόατενγκ, 90+5 Πεσέλα – 19′ Άλαν, 19′ Καγεχόν, 24′ Μάριο Ρουί, 90+1′ Ζιελίνσκι

Κόκκινες κάρτες: –

Φιορεντίνα (4-3-3): Ντρανγκόφσκι – Λιρόλα, Μιλένκοβιτς, Πεσέλα (αρχ.), Βενούτι – Καστροβίλι, Μπάντελ (73′ Μπενάσι), Πουλγάρ – Σοτίλ (78′ Ριμπερί), Βλάχοβιτς (61′ Μπόατενγκ), Κιέζα

Προπονητής: Βιντσέντσο Μοντέλα

Νάπολι (4-2-3-1): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (71′ Γκουλάμ)– Άλαν (72′ Ελμάς), Ζιελίνσκι – Καγεχόν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ινσίνιε (αρχ.) – Μέρτενς (84′ Χιουσάι)

Προπονητής: Κάρλο Αντσελότι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.