Παίρνει διαστάσεις η ρατσιστική επίθεση στον Λουκάκου

Τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Ίντερ με την Κάλιαρι και η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ρομέλου Λουκάκου, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Ίντερ με την Κάλιαρι και η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ρομέλου Λουκάκου, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο ίδιος ο παίκτης τόνισε πως την επόμενη φορά θα αντιδράσει, την ίδια στιγμή που οι φίλαθλοι της Ίντερ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τους αντίστοιχους της Κάλιαρι! Στο πλευρό του Βέλγου επιθετικού των “νερατζούρι” τάχθηκαν οι Ντεμπά Μπα και Βενσάν Κομπανί.

Ο Λουκάκου είχε τονίσει για την επίθεση που είχε δεχτεί μέσω των σελίδων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Βαδίζουμε προς τα πίσω. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι για να το ευχαριστιούνται όλοι και δεν πρέπει να αποδεχόμαστε καμία μορφή διάκρισης που ντροπιάζει το άθλημά μας. Ελπίζω οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν σθεναρά σε όλες τις περιπτώσεις διάκρισης”.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Λουκάκου δήλωσε στο περιοδικό “Rolling Stone”: “Εάν δεχτώ ξανά ρατσιστικά συνθήματα, θα απαντήσω. Θεωρώ ότι όταν συμβαίνει αυτό, ο ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να εγκαταλείπει το γήπεδο, αλλά να παίρνει θέση. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση κόντρα στον ρατσισμό”.

Την ίδια στιγμή, οι οπαδοί της Ίντερ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τους αντίστοιχους της Κάλιαρι, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και η οποία αναφέρει: “Γεια σου Ρομέλου. Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχθήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord. Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη στην Κάλιαρι, αλλά δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου φάνηκε έτσι. Στην Ιταλία χρησιμοποιούμε ορισμένες μεθόδους για να εκνευρίσουμε τους αντίπαλους και όχι για ρατσιστικούς λόγους.

Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και πάντοτε υποδεχόμαστε παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Θα σε παρακαλούσαμε να θεωρήσεις αυτού του είδους τους ήχους ως φόβο των αντιπάλων για τα γκολ που θα τους βάλεις και όχι ως ρατσιστική επίθεση εις βάρος σου. Ο αληθινός ρατσισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε παρακαλούμε βοήθησέ μας να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού και ότι οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μάχη πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και στο γήπεδο συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στη ζωή τους. Σου εγγυόμαστε ότι αυτό που θα πουν σε έναν παίκτη από άλλη φυλή, δεν είναι αυτό που θα του έλεγαν και στην κανονική ζωή. Μπορούμε να κατανοήσουμε την ενόχλησή σου, αλλά πραγματικά οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές.

Και πάλι, Καλώς ήρθες Ρομέλου”.

Ο Ντεμπά Μπα δήλωσε δικαιωμένος για την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας: “Και να ο λόγος που επέλεξα να μην παίξω εκεί όταν μπορούσα… Και σε αυτό το σημείο εύχομαι να φύγουν όλοι οι μαύροι παίκτες από αυτό το πρωτάθλημα!”.

Τέλος, ο Κομπανί υπογράμμισε από την πλευρά του για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο συμπατριώτης του: “Ο Ρομέλου υπήρξε θύμα ενός φαινόμενου αποτρόπαιου όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά συνολικά στην κοινωνία. Νομίζω ότι πρόκειται για κάτι που αφορά εκείνους που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τέτοια ζητήματα, αναφέρομαι στους μεγάλους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς. Αληθινός ρατσισμός είναι, επίσης, να μην υπάρχουν σε αυτούς τους οργανισμούς άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να αντιληφθούν τι πέρασε ο Ρομέλου. Είναι άνθρωποι που του λένε πως πρέπει να αισθάνεται ή να φέρεται, πως πρέπει να αντιδρά ή να μην αντιδρά, αλλά στην πραγματικότητα άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπίσει τίποτα τέτοιο στη ζωή της”.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: “Δείτε τους ανθρώπους που στελεχώνουν τη FIFA και την UEFA, την ιταλική ή την αγγλική Λίγκα. Υπάρχει έλλειψη ποικιλομορφίας εκεί, στα διοικητικά συμβούλια και στα κέντρα αποφάσεων, πως θα υπάρξει αντίδραση; Είναι πολύ απλό. Δεν μπορούν να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις σχετικά με τιμωρίες των ρατσιστών”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.