Κριστιάνο Ρονάλντο, 10 λόγοι να τον λατρεύεις

Η συμπεριφορά του εντός γηπέδου έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν εγωκεντρικό, γκρινιάρη, αλαζόνα και πολλά άλλα, διόλου τιμητικά. Με το δεκάλογο που ακολουθεί πάντως θα βρείτε λόγους όχι μόνο να τον συμπαθήσετε, αλλά ακόμα και να τον λατρέψετε.

Η συμπεριφορά του εντός γηπέδου έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν εγωκεντρικό, γκρινιάρη, αλαζόνα και πολλά άλλα, διόλου τιμητικά. Με το δεκάλογο που ακολουθεί πάντως θα βρείτε λόγους όχι μόνο να τον συμπαθήσετε, αλλά ακόμα και να τον λατρέψετε.

1. Το χρυσό παπούτσι του 2011

Αν και η Ρεάλ δεν τα κατάφερε ούτε στην Ισπανία ούτε στην Ευρώπη, ο Κριστιάνο “έγραψε” 40 γκολ, κερδίζοντας το χρυσό παπούτσι. Αντί να το τοποθετήσει στην πλούσια τροπαιοθήκη του, προτίμησε να το δημοπρατήσει, εξασφαλίζοντας 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με τα οποία “έχτισε” σχολεία στην πολύπαθη Γάζα.

2. Η χρυσή μπάλα του 2013

Επανέλαβε την κίνηση με τη χρυσή μπάλα 2 χρόνια αργότερα. Κατά τη διάρκεια δημοπρασίας στο Λονδίνο, το τρόπαιο “έπιασε” πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ, τα οποία διατέθηκαν στο φιλανθρωπικό οργανισμό Make A Wish.

3. Τα έξτρα κέρδη

Το 2013 μπήκε στην ομάδα της χρονιάς της ΟΥΕΦΑ, εξασφαλίζοντας 100 χιλιάδες ευρώ, τα οποία δώρισε στον Ερυθρό Σταυρό. Τον επόμενο χρόνο ως μπόνους για την κατάκτηση του 10ου κυπέλλου πρωταθλητριών της Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ. Αντί όμως να μπουν στον τραπεζικό του λογαριασμό, πήγαν στους τρεις οργανισμούς που είναι πρέσβης, τη UNICEF, τη Word Vision και το Save the Children.

4. Το “καθαρό” του σώμα

Το χωρίς τατουάζ κορμί του Ρονάλντο έρχεται σε αντίθεση με αυτό πολλών συναδέλφων του. Υπάρχει λόγος και είναι σοβαρός. Ο Κριστιάνο είναι δωρητής αίματος και προτρέπει κι άλλους να κάνουν το ίδιο. Δώρισε ακόμη και μυελό των οστών, στο γιο του πρώην συμπαίκτη του Κάρλος Μαρτίνς, φροντίζοντας να ενημερώσει άπαντες πως πρόκειται για μία απλή και καθόλουν επίπονη διαδικασία.

5. Η πρόσκληση στον Αϊντάρ

Ο μικρός Λιβανέζος έχασε και τους δύο γονείς του στην Βηρυττό από επίθεση αυτοκτονίας. Ο Αϊντάρ όχι μόνο προσκλήθηκε στο Μπερναμπέου, αλλά ο ίδιος ο Ρονάλντο τον παρηγόρησε όταν ξέσπασε σε κλάματα, αντικρύζοντας το είδωλό του.

6. Η βοήθεια στον Γκουιλέν

Ο 9χρονος Νουχουζέτ Γκουιλέν βρισκόταν στα τελευταία στάδια καρκίνου το 2009. Ο Κριστιάνο τον κάλεσε στο Μπερναμπέου, όπου παρακολούθησε από τη σουίτα του το παιχνίδι και του χάρισε τη φανέλα του. Όταν έμαθε από τον πατέρα του ότι δεν απομένει στο μικρό πολύς χρόνος ζωής, πλήρωσε τα έξοδα για πειραματική θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στη ζωή καθώς ο μικρός “έφυγε” το 2013.

7. Ο ιδανικός κουμπάρος

Ο πασίγνωστος μάνατζερ Ζόρζε Μέντες τον διάλεξε για κουμπάρο στο γάμο του το 2015. Ο Πορτογάλος για γαμήλιο δώρο στους νεόνυμφους προτίμησε να τους αγοράσει ένα…νησί. Ξόδεψε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για να ικανοποιήσει το ζευγάρι.

8. Ο τέλειος συμπαίκτης

Μετά την κατάκτηση της Decima από την Ρεάλ Μαδρίτης, οι συμπαίκτες του δεν πήραν μόνο τεράστιο πριμ από τη διοίκηση, αλλά και ένα προσωπικό δώρο από τον Ρονάλντο. Ο καθένας τους δέχτηκε ένα πανάκριβο ρολόι, με το όνομα του χαραγμένο στο πίσω μέρος, το οποίο κόστισε πάνω από 6 χιλιάδες ευρώ.

9. Ο Κριστιάνο της οικογένειας

“Έχασε” τον πατέρα του το 2005 κι έβλεπε το μεγάλο του αδερφό να βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι, του αλκοολισμού και των ναρκωτικών. Ο ίδιος με προσωπικές ενέργειες τον τράβηξε και πλέον είναι επικεφαλής του Μουσείου Ρονάλντο στην Μαδέιρα. Η μητέρα του το 2007 “νίκησε” τον καρκίνο του στήθους και ο Κριστιάνο έδειξε την ευγνωμοσύνη του στο νοσκομείο που την περιέθαλψε, δωρίζοντας περίπου 180 χιλιάδες ευρώ.

10. Ρονάλντο και Ρίκσεν

Η ιστορία του Φερνάντο Ρίκσεν δεν μπορούσε να τον αφήσει ασυγκίνητο. Ο διεθνής Ολλανδός διεγνώσθη με σπάνια ασθένεια των νευρώνων και έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ανήμπορος να φροντίσει τον εαυτό του μέχρι το θάνατό του. Όταν έγινε γνωστή η ιστορία, ο ίδιος κάλεσε μέσω σόσιαλ μίντια εκείνον και την οικογένειά του στο Μπερναμπέου, χαρίζοντάς του τη φανέλα του, μετά από παιχνίδι με την Λέγκια για το Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.