Αντόνιο Κόντε: «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα…»

Επίθεση κατά του ιταλικού Τύπου, εξαπέλυσε ο Αντόνιο Κόντε, με αφορμή επικριτικά δημοσιεύματα, ότι είναι πολύ «σταθεροποιημένος» σε σχηματισμούς.
Δημοσίευση: 16/09/2019 - 19:52
Επίθεση κατά του ιταλικού Τύπου, εξαπέλυσε ο Αντόνιο Κόντε, με αφορμή επικριτικά δημοσιεύματα, ότι είναι πολύ «σταθεροποιημένος» σε σχηματισμούς. 
Ο Ιταλός τεχνικός έχει ξεκινήσει τη θητεία του στην Ίντερ με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και αντέδρασε έντονα όταν του έγινε ερώτηση, εάν με την Σλάβια, στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλάξει σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα. 

«Λέτε ότι είμαι περισσότερο τεχνικός του πρωταθλήματος, παρά τεχνικός για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ζείτε με κλισέ ...«, δήλωσε το πρώην αφεντικό της Τσέλσι στη συνέντευξη Τύπου.
«Όταν κάποιος λέει κάτι στην τηλεόραση, όλοι ακολουθούν τα λεγόμενα του. Έχω παίξει σε τρία Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πάντα το έκανα με νέες δημιουργίες.
Μόνο στην Ιταλία είμαστε στερεωμένοι σε σχηματισμούς.

Έχω υπάρξει προπονητής και στην Αγγλία και εκεί δεν δίνουν καμία σημασία. Θέλω να δω την ανδρεία και την ένταση, τα πράγματα που προσπαθούμε να προτείνουμε. Τα υπόλοιπα είναι όλα για τα σκουπίδια!

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο εξελίσσεται και πρέπει να συμβαδίσετε με τις εποχές, ακόμα και εκείνοι που υπήρξαν στο παρελθόν προπονητές και βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Ο ενθουσιασμός δεν συνδέεται με τα αποτελέσματα, αλλά μάλλον αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα!».