Όνειρα κι εφιάλτες στο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα»

Η Φροζινόνε νίκησε με 4-0 την Μπολόνια σε ένα ματς έντονων διακυμάνσεων στις ισορροπίες και τα συναισθήματά του. Στο 14' αποβλήθηκε ο Ματιέλο των γηπεδούχων. Στο επόμενο 6λεπτο οι Τζιλιόνε και Τσιάνο έκαναν το 0-2 και με άλλα δύο τέρματα των Πιναμόντι και Τσιάνο διαμορφώθηκε ο θρίαμβός τους

Αυτό το απίστευτο, ώρες – ώρες, άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο μπορεί μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να «φανερώσει» τόσα πολλά όσα ίσως προσπαθεί να φτάσει ή να αποφύγει μια ομάδα για βδομάδες κι ολόκληρους μήνες..

Στο στάδιο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα» η Μπολόνια και η Φροζινόνε βίωσαν σε αυτή την αγωνιστική το απόλυτο στην ροή ενός αγώνα και κυρίως στην εξέλιξη των πραγμάτων, στο χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Η Φροζινόνε προερχόμενη από μια ταπεινωτική εντός έδρας ήττα, τη μεγαλύτερη στη σεζόν με σκορ 0-5 την περασμένη αγωνιστική έφτασε έναν θρίαμβο με σκορ 0-4, στην μεγαλύτερη νίκη της ως τώρα στην σεζόν! Μαζί μ’ αυτό το επίτευγμα, δείχνει σφυγμό στην όποια προσπάθεια κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Μπολόνια προέρχονταν από μια καλή εμφάνιση στη Φεράρα (1-1 με την ΣΠΑΛ) κι όλες αυτές τις μέρες χαρακτήριζε το παιχνίδι με την Φροζινόνε ως έναν «τελικό», μονόδρομο προς την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Έτσι έδειξε και στο ξεκίνημα του ματς η ομάδα του Φιλίπο Ινζάκι πιέζοντας και δημιουργώντας στο πρώτο 12λεπτο..

Εκεί όμως ήρθε η πρώτη κομβική στιγμή της αναμέτρησης. Ο πλάγιος αμυντικός Ματιέλο έπεσε επικίνδυνα στα πόδια του Κασάτα, σε μια διεκδίκηση στη μεσαία γραμμή, κι ο διαιτητής Λούκα Μπάντι έδειξε την κόκκινη κάρτα.
Τα καλύτερα για τους φιλοξενούμενους που ήταν και τα χειρότερα, συνάμα, για την Μπολόνια ήρθαν στο 6λεπτο που ακολούθησε.

Στον «ακάλυπτο», το δεξί άκρο της άμυνας της Μπολόνια, η Φροζινόνε έβγαλε δύο καλές επιθέσεις και με σέντρες – «ξυράφια» του Μπεγκέτο αρχικά ο Τζιλιόνε με κεφαλιά στο 18’ και στην συνέχεια ο Τσιόνε με προβολή έφεραν την απόλυτη ανατροπή των δεδομένων
Το 0-2 «κόλλησε» την ομάδα του Ινζάκι στον τείχο την ίδια ώρα που οι γκρίνια της εξέδρας λειτουργούσε αν μη τι άλλο, ανασταλτικά στην προσπάθεια της όποιας ανασύνταξης.

Στην επανάληψη οι διορθωτικές κινήσεις του Ινζάκι δεν πρόλαβαν να φέρουν αποτέλεσμα καθώς στο 52ο λεπτό ο Κασάτα μπήκε από τα αριστερά αφήνοντας στο ύψος της περιοχής τη μπάλα στον 19χρονο Πιναμόντι κι αυτός με δυνατό σουτ σημάδεψε την εστία του Πολωνού Σκορούπσκι. Ο γκολκίπερ των «τζιαλομπλού» δεν μπόρεσε να αποκρούσει ένα όχι ιδιαίτερα δύσκολο σουτ μπαίνοντας κι αυτός στη «μαύρη λίστα» της εξέδρας!

Μετά το 0-3 η Μπολόνια μπήκε στη διαδικασία του κυνηγιού των.. ανεμόμυλων με μόνο πρόθυμο να τρέξει το δημιουργικό της κομμάτι, τον Αργεντινό Παλάσιο.
Στο 75’ έγινε το 0-4 με μια φάση πέρα για πέρα αντιπροσωπευτική του κλίματος στο γήπεδο της Μπολόνια.
Ο Πούλγκαρ εκτέλεσε ένα φάουλ από το ύψος της μεσαίας γραμμής. Ο Τσιάνο πήδηξε μπροστά του, ως ο μοναδικός στο τείχος, από θέση μάλλον ελεγχόμενη. Η μπάλα κόντραρε πάνω του κι ενώ οι αντίπαλοί του διαμαρτύρονταν στο διαιτητή αυτός με μια κούρσα 40 μέτρων έφτασε απέναντι στον Σκορούπσκι διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Δυό προσπάθειες για να φτάσουν οι γηπεδούχοι στο γκολ της τιμής, η μια στο 89’ σταμάτησε στο δοκάρι και η άλλη από τον Σουηδό Σβάνμπεργκ στο 91’ έφυγε άουτ!

Η Φροζινόνε έφτασε στον πόντο την Μπολόνια. Σίγουρα βέβαια θα χρειαστεί και εντός έδρας νίκες για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Όσο για την Μπολόνια αυτή καλείται να διαχειριστεί την κρίση με επίκεντρο τον… πάγκο της όπου είναι επισφαλής η θέση του Φιλίπο Ινζάκι ενώ ήδη ακούγεται ξανά στην πόλη της Εμίλια Ρομάνα το όνομα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.