Στο θρίλερ του Ούντινε μέτρησε η αξία του Ντε Πόλ! (video)

Μια βαθιά ανάσα πήρε η Ουντινέζε νικώντας 3-2 την Έμπολι σε ένα τεράστιας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, στο σύνορο της επικίνδυνης ζώνης. Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Αργεντινός Ντε Πολ σημειώνοντας τα δύο γκκολ της ομάδας του στην 100η συμμετοχή του στην Serie A

Μια βαθιά ανάσα πήρε η Ουντινέζε νικώντας την Έμπολι σε ένα τεράστιας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, στο σύνορο της επικίνδυνης ζώνης όπου εξ αρχής οι δύο ομάδες γνώριζαν πως ο χαμένος θα έμπλεκε..

Η όρεξη από γηπεδούχους και φιλοξενούμενους φάνηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα κι ο ρυθμός που δημιούργησαν αμφότεροι συνέβαλε στο να σημειωθούν πέντε γκολ και να χαθούν πολλά – πολλά άλλα στην έντονη πλοκή που καταγράφθηκε μπροστά στις δύο εστίες.

Η ομάδα της Τοσκάνης αιφνιδίασε σκοράροντας πρώτη, στο 11ο λεπτό μετά από ωραία «κομπίνα» σε φάουλ και τον Καπούτο σε ρόλο εκτελεστή, σημειώνοντας ο φορ της Έμπολι το 13ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Πολ «απάντησε» με ένα ακόμα πιο ωραίο γκολ, έπειτα από αντεπίθεση της ομάδας του, ολοκληρώνοντας επέλαση του Οκάκα. 

Στην 100η συμμετοχή του στο Ιταλικό πρωτάθλημα ο Αργεντινός σημάδεψε σωστά με σουτ εκτός περιοχής.

Στο 24ο λεπτό πάλι από μια φάση «δουλεμένη», όπως τη λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, οι Μπενασέρ και Φαρίας έβγαλαν τον Κρούνιτς απέναντι στον γκολκίπερ Μούσο κι ο Βόσνιος – την ώρα που ορισμένοι αμυντικοί των γηπεδούχων έψαχναν τους διαιτητές ζητώντας οφσάϊτ – πλάσαρε εύστοχα στο 1-2.
Ο ρυθμός συνέχισε ξέφρενος με την ομάδα του Φρίουλι να δημιουργεί ευκαιρία προκειμένου να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση.

Αυτή ήρθε στο 41ο λεπτό όταν ο Στρίγκερ πέρασε έξυπνα στον Λαζάνια κι ο αμυντικός Μαϊέλο τον τράβηξε από τη φανέλα πριν σουτάρει.

Ο διαιτητής Ορσάτι έδειξε το σημείο του πέναλτι κι από εκεί ο Ντε Πολ ισοφάρισε στο 2-2.
Αυτό το «τρελό» πρώτο ημίχρονο, δεν είχε τελειώσει ακόμα…

Στην εκπνοή ο Ντε Πολ εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και στην επαναφορά ένας δεινός σουτέρ, ο Μαντραγκόρα «πυροβόλησε» πραγματοποιώντας το 3-2.
Στην επανάληψη η Έμπολι είχε την υπεροχή, η Ουντινέζε τον περισσότερο χώρο στο να αντεπιτεθεί με αξιώσεις, όμως στο 61ο λεπτό η αποβολή του Ολλανδού Ζέεγκελαρ με δεύτερη κίνητρη κάρτα άλλαξε τα δεδομένα, «κόβοντας» σε έναν μεγάλο βαθμό την ταχύτητα στον ρυθμό του αγώνα.

Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων Μούσο πραγματοποίησε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ του Φαρίας και του Αντονέλι ενώ η Ουντινέζε σπατάλησε δύο καλές ευκαιρίες στην… κόντρα στο να «κλειδώσει» νωρίτερα τη νίκη.

Πιο χαρακτηριστική η στιγμή του 71ου λεπτού όταν ο Φοφανά περίπου σε άδεια εστία από θέση πλάγια σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Το 3-2 έκανε όλη την ομάδα της Ουντινέζε ένα κουβάρι, εν μέσω χαράς κι ανακούφισης ενώ η Έμπολι έχει να κρατήσει μονάχα το επιθετικό θράσος, κυρίως του πρώτου ημιχρόνου και τίποτε άλλο…  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.