Serie A: Αναθεώρησαν τις προσφορές τους οι δύο επενδυτικοί όμιλοι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Δύο ιδιωτικοί όμιλοι που διαχειρίζονται μετοχικά κεφάλαια έχουν αναθεωρήσει τις τελικές προσφορές τους προς τη λίγκα του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιταλίας.

Δύο ιδιωτικοί όμιλοι που διαχειρίζονται μετοχικά κεφάλαια έχουν αναθεωρήσει τις τελικές προσφορές τους προς τη λίγκα του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιταλίας καθώς ανταγωνίζονται για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι της προσοδοφόρας επιχείρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Serie A για τις επόμενες 10 σεζόν, σύμφωνα με πηγές εξοικειωμένες με το θέμα στο Reuters.

Οι δύο προσφορές θα επανεξεταστούν από τους προέδρους των συλλόγων της Serie A στις 13 Οκτωβρίου, μετά την αναβολή που δόθηκε στην αρχική ημερομηνία προθεσμίας που ήταν η 9η Οκτωβρίου, με βάση πάντα τις πηγές του πρακτορείου Reuters.

Η καθυστέρηση προέκυψε καθώς ο πρόεδρος της Lega Serie A Πάολο ντελ Πίνο, ο οποίος υποστήριξε σθεναρά ένα σχέδιο για τη δημιουργία εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του πρωταθλήματος και τη στήριξη των οικονομικών των συλλόγων, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και τέθηκε σε καραντίνα την Τρίτη (6/10).

Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Bain Capital έχει απορρίψει το προηγούμενο επενδυτικό σχέδιο μετοχών και το αντικατέστησε με μια πρόταση εταιρικής σχέσης, ανέφεραν οι πηγές και προσθέτουν ότι μία αντίπαλη ομάδα υποβολής προσφορών με επικεφαλής την CVC Capital Partners ακολουθεί το αρχικό σχέδιο για την αγορά του 10% των δικαιωμάτων πολυμέσων της Serie A, έχοντας παρουσιάσει δύο εναλλακτικές προσφορές για να κερδίσει μερικούς από τους πιο απρόθυμους συλλόγους.

Σύμφωνα με την πρόταση της Bain, το αμερικανικό ταμείο εξαγοράς θα καταβάλει προκαταβολή 450 εκατ. ευρώ σε συλλόγους της Serie A και στη συνέχεια θα λάβει το 10% των ετήσιων εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα επόμενα 10 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι τέτοια έσοδα υπερβαίνουν το ελάχιστο όριο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.