Τότι: Όταν δάκρυσε η Ρώμη (pics)

Σαν σήμερα, 28 Μαίου 2017, ο Φραντσέσκο Τότι φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της αγαπημένης του Ρόμα μετά από 25 χρόνια παρουσίας στην αιώνια πόλη.

Σαν σήμερα, 28 Μαίου 2017, ο Φραντσέσκο Τότι φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της αγαπημένης του Ρόμα μετά από 25 χρόνια παρουσίας στην αιώνια Πόλη. Όλο το Ολίμπικο μαζί και η πρωτεύουσα δάκρυσε…

Ο 40χρονος Ιταλός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας τη θέση του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 56ο λεπτό και πήρε το περιβραχιόνιο από τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι στην τελευταία του εμφάνιση ως αρχηγός της Ρόμα  στο Ολίμπικο απέναντι στη Τζένοα.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν ξεκινούσε τον Τότι και δεν το έκανε ούτε τώρα, καθώς όπως δήλωσε το ματς ήταν σημαντικό με την ομάδα να παίζει τα ”ρέστα” της για έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Τότι έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο πάνω από 30 λεπτά, με τον Σπαλέτι να εμπιστεύεται τα νιάτα μέσα στη σεζόν και να έρχεται συχνά πυκνά σε αντιπαράθεση με τους οπαδούς, αλλά και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Με κάθε άγγιγμα της μπάλας στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε, ακολουθούσε πανδαιμόνιο, με τους Ρωμαίους να κατορθώνουν στο φινάλε να κερδίζουν 3-2 και να παίρνουν το εισιτήριο για το Champions League της ερχόμενης περιόδου με γκολ του Αργεντινού Ντιέγκο Περότι που είχε περάσει αλλαγή όπως και ο Τότι στο ματς.

Οι συμπαίκτες του Τοτι στο αντίο του: Στσέζνι, Φάσιο, Μανωλάς, Έμερσον, Ρούντιγκερ, Ναινγκολάν, Ντε Ρόσι, Στρόουτμαν, Τζέκο, Ελ Σαράουϊ (Περότι), Σαλάχ

Ο Τότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο παρέα με την γυναίκα και τα παιδιά του για να αποχαιρετήσει και να πει δυο λόγια στο κατάμεστο Ολίμπικο…

”Φοβάμαι, δεν γνωρίζω πως θα είναι το μέλλον… Όταν είσαι παιδάκι και βλέπεις όνειρα και ύστερα η μητέρα σου σε ξυπνάει για να πας στο σχολείο, εσύ θέλεις απλά να συνεχίσεις  να ονειρεύεσαι, να γυρίσεις στο όνειρό σου αλλά δεν μπορείς” είπε στους οπαδούς που τον λάτρεψαν στην αιώνια πόλη.

Τρεις μέρες πριν από την σέντρα, ο Τότι είχε προαναγγείλει πως η αναμέτρηση με τη Τζένοα θα είναι η τελευταία στην καριέρα του. Όλοι οι συμπαίκτες του φόρεσαν μπλούζες με το όνομά του και νούμερα 10 στα μανίκια που έγραφαν, “Una squadra per la vita”,δηλαδή, ”Μια ομάδα για μια ζωή”!

Για την ιστορία, η Τζένοα προηγήθηκε με γκολ του 16χρονου Πιέτρο Πελέγκρι, που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στη Serie A και έχει γεννηθεί το 2001. Ο Βόσνιος επιθετικός Έντιν Τζέκο ισοφάρισε και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της Ρόμα για έξοδο στα αστέρια. Λίγο αργότερα ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Τότι να βρίσκεται ακριβώς από πίσω από τον καλό του φίλο έτοιμος να σουτάρει και αυτός. Η Τζένοα απάντησε με τον Ντάρκο Λάζοβιτς, όμως ο Ντιέγκο Περότι έσωσε την παρτίδα και η Ρόμα κατάφερε να τερματίσει ένα πόντο πάνω από τη Νάπολι που νίκησε την Σαμπντόρια (4-2). 

Η μέρα του Τότι, όπως έγινε γνωστή στην πρωτεύουσα και σε όλη την Ιταλία  συνεχίστηκε καθώς λίγες μέρες μετά το αντίο του αρχηγού, ο Βραζιλιάνος Ζουάν Ζεσούς,  αποκάλυψε πως ο Τότι ήθελε να εκτελέσει ένα πέναλτι και να το χάσει, καθώς ήθελε να στείλει την μπάλα στην κερκίδα των φιλάθλων για να τους ευχαριστήσει, έχοντας γράψει ένα μήνυμα πάνω στην μπάλα πριν πάει στα  αποδυτήρια να ντυθεί που έγραφε: ”Θα μου λείψετε”

25 χρόνια: 786 εμφανίσεις, 307 γκολ

Κέρδισε μόλις ένα πρωτάθλημα (2001) υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καπέλο, δύο κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Πρώτος σκόρερ και ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου. Γεννήθηκε στη Ρώμη και μεγάλωσε στην γειτονιά Πόρτα Μετρόνια. Αν και οι γονείς του ήθελαν Λάτσιο, ένας από τους προπονητές του σε νεαρή ηλικία τους έπεισε και πήγε στη Ρόμα για να περάσει όλη του την ζωή. Μόλις κρέμασε τα παπούτσια του ανέλαβε πόστο τεχνικού διευθυντή και τον Ιούνιο του 2019 παρατήθηκε καθώς ερχόταν συνεχώς σε αντιπαράθεση με το διοικητικό καθεστώς, που δεν αλλάξει, ο Τότι θα παρακολουθεί τους αγώνες της λατρεμένης του, μονάχα σαν απλός φίλαθλος.

Το χρυσό αγόρι, ο 8ος Βασιλιάς της Ρώμης, το μεγάλο Μωρό, ο Μονομάχος, αυτά και άλλα πολλά παρατσούκλια βγήκαν κατά καιρούς για τον έναν και μοναδικό Φραντσέσκο Τότι. Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα, ως ο πιστός και τίμιος στρατιώτης της Ρόμα, και συ θα μας λείψεις, αυτοκράτορα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.