Γάνδη και Άντερλεχτ στα πλέι οφ, υποβιβάστηκε η Λόκερεν

Γάνδη και Άντερλεχτ, εξασφάλισαν τα τελευταία εισιτήρια για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος Βελγίου, ενώ η Λόκερεν αποχαιρέτισε την κατηγορία.

Η πρωτοπόρος του Βελγικού πρωταθλήματος Γκένγκ μοιράστηκε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ζούλτε Βάρεγκεμ για την τελευταία αγωνιστική πριν τα πλέι οφ. 
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εύστοχο πέναλτι του Χαρμπαουί στο 13ο λεπτό με τον Τυνήσιο να σκοράρει για 17η φορά στο πρωτάθλημα. Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 19ο λεπτό με τον Μαλινόσκι να ισοφαρίζει μετά από ασίστ του Ίτο, σκοράροντας για ένατη φορά φέτος. Ο Ιάπωνας στο 39 κατάφερε και αυτός να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ κάνοντας το 2-1 στο 39 ενώ στο 61 ο Τροσάρντ έγραψε το 3-1. Όλα έδειχναν πως η Γκενγκ θα πετύχαινε μια εύκολη νίκη, όμως οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη. Στο 72 ο Γουόλς μείωσε σε 3-2 και στις καθυστερήσεις ο Χαρμπαουί διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Η Μπριζ, δεν κατάφερε να κλείσει τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα με νίκη καθώς ηττήθηκε από την Μουσκρόν με 2-1 εντός έδρας. Αυτό ωστόσο δεν άλλαξε την βαθμολογία καθώς ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Αμάλαχ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 33 με τον Σρίβερς να ισοφαρίζεις το 72. Τη νίκη της Μουσκρόν σφράγισε ο Αντόνοφ στο 81.

Πλούσιο σε γκολ και θέαμα ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Σταντάρ Λιέγης και Μπέβερεν! Οι δύο ομάδες ήταν απαλλαγμένες από το άγχος καθώς αμφότερες είχαν πετύχει τον στόχο τους. Οι φιλοξενούμενοι μετά από 15 λεπτά αγώνα άνοιξαν το σκορ με τον Μιλόσεβιτς μετά από ασίστ του Μπαντιμπαγκά. Ο ίδιος παίκτης λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και στο 49 έκανε το 3-0 με το τέταρτο φετινό του γκολ, σημειώνοντας το πρώτο του χατ τρικ στο πρωτάθλημα Βελγίου. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε να «ξυπνούν» οι παίκτες της Σταντάρ Λιέγης που μέσα σε τέσσερα λεπτά έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Μποκαντί στο 54, και ο Ντζένεπο στο 56 και 58 έκαναν το 3-3 με τον Ορλάντο Σα να διαμορφώνει το τελικό 4-3 στο 78. Ο Βέλλιος μπήκε ως αλλαγή στο 82ο λεπτό για την Μπέβερεν. 

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ολοκλήρωσε η Άντερλεχτ που επικράτησε της Οστάνδης εκτός έδρας με 2-0. Ο Μπολασί στο 70ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Φρεντ Ρούτεν, πετυχαίνοντας το τέταρτο φετινό του γκολ. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαντινί έκανε το 2-0 μετά από ασίστ του Βερσαέρεν.

Η νίκη της Γάνδης επί της Σεντ Τρούιτεν εκτός έδρας την έφερε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, αφήνοντας εκτός αυτών τους γηπεδούχους! Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάρεμτσουκ που πέτυχε δύο γκολ, στο 17 και στο 60 φτάνοντας τα 8 στο φετινό πρωτάθλημα. 

Η Κορτράικ, έκλεισε τις υποχρεώσεις της με νίκη για το πρωτάθλημα επικρατώντας της Άντβερπ με 2-0. Αμφότερες ομάδες δημιουργούσαν ευκαιρίες όμως τα γκολ ήρθαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο ντε Σαρτ στο 85 και ο Αβενάτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσαν το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Σαρλερουά και Έουπεν είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία και δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν μια θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κάστρο στο 7ο λεπτό με τον Όσιμεν να ισοφαρίζει στο 44. Το τελικό 2-1 για την Έουπεν σημείωσε ο Μσακνί. 

Η ουραγός Λόκερεν νίκησε με 3-1 την Σερκλ Μπριζ, η οποία αγνοεί τη νίκη από το Δεκέμβριο όταν είχε κερδίσει την Άντερλεχτ. Μπενχαΐμπ στο 25, Σεβάγιος στο 35 και Σκούλασον στο 39 έγραψαν γρήγορα το 3-0 το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Γκακμπρέ στο 69. Η νίκη αυτή ωστόσο δεν ήταν αρκετή για τη Λόκερεν ώστε να την διατηρήσει στην κατηγορία, καθώς ολοκλήρωσε την κούρσα του πρωταθλήματος στην τελευταία θέση με 20 βαθμούς. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ)

Γκενκ            63 -ΠΛΕΙ ΟΦ-
Μπριζ            56 -ΠΛΕΙ ΟΦ-
Σταντάρ Λιέγης   53 -ΠΛΕΙ ΟΦ-
Άντερλεχτ        51 -ΠΛΕΙ ΟΦ-
Γάνδη            50 -ΠΛΕΙ ΟΦ-
Αντβέρπ          49 -ΠΛΕΙ ΟΦ-
——————–
Σεντ Τρουϊντέν   47
Κορτράικ         43
Σαρλερουά        42
Μουσκρόν         40
Ζούλτε Βάρεγκεμ  33
Εουπέν           29
Σερκλ Μπριζ      28
Οστάνδη          27
Μπέβερεν         27
——————–
Λόκερεν          20 -Υποβιβασμός-

Η αρχική βαθμολογία των πλέι-οφ:
Γκενκ            32
Μπριζ            28
Σταντάρ Λιέγης   27
Άντερλεχτ        26
Γάνδη            25
Αντβέρπ          25


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.