«Βασίλισσα» στο Βέλγιο η Άντερλεχτ

Το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και τρίτο συνεχόμενο κατέκτησε η Άντερλεχτ στο Βέλγιο, μετά τη νίκη της με 3-1 απέναντι στη Λόκερεν για τη δέκατη και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Pro League.

Το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και τρίτο συνεχόμενο κατέκτησε η Άντερλεχτ στο Βέλγιο, μετά τη νίκη της με 3-1 απέναντι στη Λόκερεν για τη δέκατη και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Pro League.

Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι τελείωσε με 51 βαθμούς στη διαδικασία, αφήνοντας δεύτερη την πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου Σταντάρ Λιέγης η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με 49. Αξίζει να σημειωθεί πώς η ομάδα των Βρυξελλών τερμάτισε στις 30 αγωνιστικές της regular season στην τρίτη θέση, με 57 βαθμούς, πίσω από τη Λιέγη των 67 και την Κλαμπ Μπριζ των 63!

Για την Άντερλεχτ ήταν ο τρίτος σερί τίτλος Πρωταθλητή στο Βέλγιο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά τους ισάριθμους διαδοχικούς την περίοδο 1993-1995! Στο κρίσιμο ματς με τη Λόκερεν οι γηπεδούχοι αρκούνταν και στην ισοπαλία, όμως κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1. Παίκτης του ματς ήταν ο Πρατ με μία ασίστ στο ενεργητικό του, στο 1-0 του Μίτροβιτς στο 19΄, κι ένα γκολ (διαμόρφωσε, με ωραίο και δυνατό πλασέ, το 3-1 στο 67΄).

Στο 54΄ αποβλήθηκε λανθασμένα ο Φάντεν Μπόρε των «μωβ» για ανατροπή στον Ρεμάκλ (αυστηρή απόφαση, όπου δεν υπήρχε μάλλον παράβαση), με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πέναλτι το οποίο έκανε γκολ ο Χαρμπαουί στο 56΄. Στο 57΄ αποβλήθηκε για τη Λόκερεν ο Πέερσονς, με τον Μπεμπά στο 59΄ να δίνει το προβάδισμα και να διαλύει την «παγωνιά» που δημιουργήθηκε από την ισοφάριση στις κερκίδες του «Φάντεν Στοκ». Για την Κυπελλούχο Βελγίου Λόκερεν εκτός αποστολής ήταν ο Γιώργος Γκαλίτσιος.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της δέκατης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Pro League, την Κυριακή (18/5):

Σταντάρ Λιέγης – Γκενκ: 1-0 (3΄ Καρσελά)
Κλαμπ Μπριζ – Ζούλτε Βάρεγκεμ: 2-0 (8΄ Γκούντγιονσεν, 75΄ Καστίγιο)

Η τελική βαθμολογία:

1. Άντερλεχτ 51 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ – ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ)
2. Σταντάρ Λιέγης  49 (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ)
3. Κλαμπ Μπριζ 48 (ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ)
4. Ζούλτε Βάρεγκεμ 41 (ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ)
5. Λόκερεν 34 (ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ – ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ)

6. Γκενκ  32


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.