Ζορίστηκε αλλά νίκησε!

Το γκολ του Ασένσιο ήταν αρκετό για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επιβλήθηκε δύσκολα της Εσπανιόλ με 1-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τους φιλοξενούμενους να έχουν οριζόντιο δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Εν συγκρίσει με τον αγώνα κόντρα στη Ρόμα για την πρώτη αγωνιστική στου Champions League, ο Κουρτουά επέστρεψε στην εστία αντί του Νάβας, ο Οντριοθόλα έκανε ντεμπούτο, αφού ο Καρβαχάλ είναι τραυματίας, έμειναν στον πάγκο οι Μαρσέλο, Μπέιλ, στην ενδεκάδα ο Θεμπάγιος κι ο Νάτσο, στο αρχικό σχήμα κι ο Ασένσιο, εκτός αποστολής άφησε ο Λοπετέγι τους Βινίσιους και Κασίγια. 

Οι Καταλανοί ακολούθησαν συγκεκριμένο πλάνο προκειμένου να πάρουν κάτι από το ταξίδι τους στην ισπανική πρωτεύουσα, μένοντας αρκετά πίσω και περιμένοντας τη Ρεάλ, με στόχο να απειλήσουν στο «ανοικτό» γήπεδο με τους ταχύτατους Πιάτι και Πέρες. Το πρώτο 20λεπτο έφυγε με μια καλή στιγμή εκατέρωθεν, με τον Ίσκο στο 5’ για τους γηπεδούχους και τον Πέρες στο 14’ για τους «Πέρικος», οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 35’ σε ιδανική αντεπίθεση, ωστόσο ο Κουρτουά είχε την απάντηση στο σουτ του Πέρες. 

Τελικώς, οι πρωταθλητές Ευρώπης πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα χάρη στο πρώτο γκολ του Ασένσιο στο φετινό πρωτάθλημα στο 41’, με το βοηθό αρχικώς να σηκώνει τη σημαία λανθασμένα για όφσαϊντ και τον Λαόθ πολύ σωστά να το κατακυρώνει χάρη στην επέμβαση του VAR

Το σύνολο του Λοπετέγι μπήκε με ορμή στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει το 2-0, έχασε στο 48’ και στο 49’ ευκαιρίες με τους Μόντριτς και Ίσκο αντίστοιχα, ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα όσο το σκορ παρέμενε στο…εύθραυστο 1-0 οι Καταλανοί να πιστεύουν στην ισοφάριση. Και στο 65’ έφτασαν μια σπιθαμή από το 1-1, αφού ο Σέρχιο Ράμος έκανε τεράστιο λάθος, δίνοντας κατ’ ουσίαν πάσα στον Μπόρχα Ιγλέσιας, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά, τον «κρέμασε» περίφημα, ωστόσο η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι!

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, η Ρεάλ δεν βρήκε τρόπο να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε μεγαλύτερη ηρεμία, αλλά δεν ένιωσε και απειλή από τους Καταλανούς, το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τους «Μερένχες» να πηγαίνουν στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας 13 βαθμούς, αλλά και ματς περισσότερο από την Μπαρτσελόνα, ενώ η Εσπανιόλ έμεινε στους 7 πόντους. 

Santiago Bernabeu, Μαδρίτη, Ισπανία

Διαιτητής: Ματέου Λαόθ

Κίτρινες κάρτες: Νάτσο (6’)   – Μαρκ Ρόκα (26’), 45+2’ Χάβι Λόπεθ 
Κόκκινες κάρτες: – 

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά –  Οντριοθόλα, Βαράν, Ράμος, Νάτσο –  Μόντριτς, Καζεμίρο, Θεμπάγιος (63’ Βάθκεθ) –  Ίσκο (79’ Γιορέντε), Μπενζεμά (59’ Ντίας), Ασένσιο

Προπονητής: Τζουλέν Λοπετέγι

Εσπανιόλ (4-3-3): Ντιέγο Λόπεθ –  Χάβι Λόπεθ, Νάλντο, Ερμόσο, Ντιντάκ – Νταρντέρ (55’ Βίκτορ Σάντσεθ), Μάρκ Ρόκα, Γρανέρο –  Πέρες (70’ Γκαρθία), Μπόρχα Ιγλέσιας, Πιάτι (55’ Λέο Μπαπτιστάο)

Προπονητής: Ρούμπι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.