Φατί: Ένας έφηβος με…αφύσικη ωριμότητα!

Aν πριν από μερικές εβδομάδες δεν γνωρίζετε τι εστί Ανσού Φατί, θα σας συγχωρούσαμε.

Aν πριν από μερικές εβδομάδες δεν γνωρίζετε τι εστί Ανσού Φατί, θα σας συγχωρούσαμε. Όχι όμως τώρα που ο ο νέος σουπερ στα της Μπαρτσελόνα αρχίζει και γράφει ιστορία.
Το Σάββατο στην επιβλητική νίκη των Καταλανών επί της Βαλένθια, ο 16χρονος έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της La Liga που κατέγραψε ένα γκολ και μία ασίστ, στο ίδιο παιχνίδι.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι χρειάστηκε μόλις 110 δευτερόλεπτα να σκοράρει και πέντε λεπτά αργότερα έβγαλε την ασίστ για να πετύχει το 2-0 ο Φρένκι Ντε Γιονγκ. 

 Στη συνέχεια, ο Φατί δεν σταμάτησε να συναρπάζει το πλήθος των 80.000 και πλέον φίλων της Μπάρτσα στο «Καμπ Νου» με μια σειρά από εντυπωσιακές επιθετικές κινήσεις στην αριστερή πλευρά, πλησιάζοντας και σε άλλα γκολ σε αρκετές περιπτώσεις και καθιστώντας σαφές ότι αυτός ο απίστευτος έφηβος είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. 
Μέλος της Μασία εδώ και 5 χρόνια, σε αυτή την ηλικία έμοιαζε να είναι ακόμη πολύ μακριά από την 1η ομάδα. Όλα όμως άλλαξαν το καλοκαίρι και τα πράγματα εξελίχθηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα.

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ

Το πρώτο πραγματικό σημάδι για το πόσο η Μπαρτσελόνα κατάλαβε άριστα το ταλέντο του νεαρού Αφρικανού, φάνηκε τον Ιούλιο όταν ο 16χρονος Τσάβι Σίμονς, επίσης τεράστιο ταλέντο των Ακαδημιών των «μπλαουγκράνα», αποφάσισε να φύγει, δεχόμενος μία μεγάλη προσφορά της Παρί Σεν Ζερμέν. 

 Μία ημέρα μετά την αναχώρηση του Σίμονς, η Μπάρτσα απάντησε, δίνοντας στον Φατί νέο τριετές συμβόλαιο με ρήτρα αποδέσμευσης 100 εκατομμύρια ευρώ,  στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στα «αρπακτικά» που παραμόνευαν. Ένα «κόσμημα» της Μασία, ο Σίμονς είχε κλαπεί, αλλά σώθηκε ένα άλλο. Παρά την υπογραφή του νέου συμβολαίου, άπαντες περίμεναν να συνεχίσει να παίζει με την ομάδα Νέων του Βίκτορ Βαλντές, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί καν στην ομάδα που ταξίδεψε το καλοκαίρι στην Ιαπωνία και στις Η.Π.Α.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Μπιλμπάο, ήταν και πάλι εκτός αποστολής, αλλά σε αυτό το ματς τραυματίστηκαν οι Ντεμπελέ και Σουάρες, βάλτε και την δεδομένη απουσία του Μέσι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξαφνικά ξέμεινε από επιθετικούς. Έτσι κάλεσε τον Φατί για το ματς με την Μπέτις.
Ο 16χρονος ήρθε από τον πάγκο και, με την ομάδα του να είναι στο ευρύ 5-1, έπαιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Φατί συμμετείχε σε μερικές εντυπωσιακές φάσεις, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του ματς να πάρει μία ζεστή αγκαλιά από τον Μέσι. Ακόμα καλύτερα έγιναν τα πράγματα για τον Φατί, το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Με την Μπάρτσα να χάνει 1-0 στο ημίχρονο απέναντι στην Οσασούνα, ο Βαλβέρδε αντέδρασε καλώντας τον Φάτι από τον πάγκο κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας. Η απόφαση του προπονητή, βρήκε δικαίωση μέσα σε 5 λεπτά, με τον Φατί να σκοράρει στο 51ο λεπτό. Η συνέχεια είναι γνωστή. Θα μου πείτε τώρα, εάν δεν έλειπαν Μέσι, Ντεμπελέ, Σουάρες, αποκλείεται ο νεαρός να έβρισκε θέση στην ομάδα. Συμφωνώ. Ο παράγοντας τύχη πάντα παίζει ρόλο, αλλά ο μικρός Ανσού κατάφερε με το «καλημέρα» να ξεχωρίσει σε ένα από τα πιο αναταγωνιστικά πρωταθλήματα σε ηλικία 16 και κάτι χρόνων. Δεν συμβαίνει και κάθε ημέρα αυτό! 

 Παρά την αστείρευτη στήριξη απ΄όλο τον οργανισμό της Μπαρτσελόνα στον Φατί, εξακολουθεί να ισχύει ότι στην πρώτη γραμμή επιλογής του Βαλβέρδε θα είναι ο Mέσι, ο Σουάρες και ο Γκριεζμάν, Αυτός που πρέπει να «τρέμει» πλέον είναι ο Ντεμπελέ. Όπως έλεγαν κάποιοι μετά το ματς με την Βαλένθια, ο Φατί «δείχνει πολύ πιο ώριμος από τον Ντεμπελέ».

Ο Φατί μέχρι τώρα έχει πετύχει ένα γκολ με το δεξί, ένα γκολ με κεφαλιά και έχει «μοιράσει» μία ασίστ με το αριστερό! Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τον Φατί και μάλιστα σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας, η ισπανική Ομοσπονδία, βιάζεται να τελειώσει με την απαραίτητη γραφειοκρατία, ώστε ο γεννημένος στη Γουινέα-Μπισάου ποδοσφαιριστής να φορέσει τη φανέλα της Ισπανίας στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο U17, το οποίο θα διοργανωθεί στη Βραζιλία τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.