Σεβίλλη κορυφής!

Σημαντικοί αγώνες, πέντε τον αριθμό, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αυλαία στην τέταρτη αγωνιστική της La Liga με πέντε αγώνες την Κυριακή. Αναλυτικά:
Το γκολ του Ζορδάν στο 37’ ήταν αρκετό για να δώσει την τρίτη νίκη σε ισάριθμους – εκτός έδρας – αγώνες στη Σεβίλλη, αυτή τη φορά επί της Ντεπορτίβο Αλαβές και να τη φέρει στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Μια ομάδα που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην εξαιρετική της άμυνα έχοντας δεχτεί ως τώρα ένα – μόνον – γκολ στην ισοπαλία με τη Θέλτα.
Τα εκτός έδρας ματς δε δείχνουν ν’ αποτελούν πρόβλημα και για τη Γρανάδα που διατηρεί το αήττητό της στο πρωτάθλημα μετά και την ιστορική της νίκη στο Βίγκο επί της Θέλτα με 2-0, η πρώτη της έπειτα από εξήντα ένα ολόκληρα χρόνια! Για να συμβεί αυτό στο 11’ οι γηπεδούχοι έχασαν με κόκκινη κάρτα τον Σάενθ και στο 29’ τον Μπελτράν με τον ίδιο τρόπο! Έτσι, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σάντσεθ άνοιξε το σκορ και στο 54’ ο Ερέρα διαμόρφωσε το οριστικό αποτέλεσμα
Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε η Εσπανιόλ. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να πετύχει την ολική ανατροπή. Στο 58’ ο Ραμίς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 72’ και στο 79’ με τους Φερέιρα και Γκρανέρο αντίστοιχα.
«Έβρεξε» κόκκινες κάρτες στο ματς Ρεάλ Μπέτις – Χετάφε με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το ματς με εννιά λόγω αποβολής των Καρβάλιο και Μορόν, ενώ με δέκα ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι. Η Χετάφε προηγήθηκε στο 15’ μ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μότα και στο 73’ ο Χοακίν απάντησε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Στο 88’ η Χετάφε πίστεψε πως πήρε το «διπλό» με τον Άνχελ να σκοράρει αλλά το VAR να το ακυρώνει, μένοντας τελικά στο 1-1.
Ίδιο σκόρ και στο Βαγιαδολίδ και Οσασούνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μ’ εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Ερβίας στο 65’ κι η Οσασούνα διατήρησε το αήττητό της με τον Ιμπάνιεθ στο 81’ να διαμορφώνει το τελικό 1-1.
Οι αγώνες του Σαββάτου
Η Μπαρτσελόνα ακόμη… βάζει γκολ! Επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 5-2 επί της Βαλένθια το βράδυ του Σαββάτου (14/9) στην έδρα της και μάλιστα χωρίς τον Μέσι στη σύνθεσή της, λόγω τραυματισμού. Τα γκολ για την Μπάρτσα σημείωσαν οι Φατί (2′), Ντε Γιονκ (7′), Πικέ (51′) και Σοάρες (61′ και 82′). Για τους ηττημένους τα τέρματα σημείωσαν οι Γκαμεϊρό (27′) και Γκόμες (90’+2′).
Στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λεβάντε, οι Μαδριλένοι επικράτησαν με σκορ 3-2 και πλησίασαν την “γειτόνισσα” Ατλέτικο στην κορυφή του πίνακα. Οι νικητές άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό με τον Μπενζεμά. Μάλιστα, ο Γάλλος πέτυχε και δεύτερο τέρμα, στο 31ο λεπτό ενώ ο Καζεμίρο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, στο 40ό λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λεβαντίνοι ανέβασαν στροφές και στο 49ο λεπτό μείωσαν σε 3-1 με τον Μαγιοράλ, ενώ το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Μελέρο στο 75ο λεπτό.
Η μεγάλη χαμένη της ημέρας ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ εκτός έδρας και έχασε το αήττητο, που την έφερε μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές μόνη στην κορυφή του πίνακα. Στο 58ο ο Οντεγκαάρντ με πλασέ έκανε το 1-0 και στο 61ο ο Νάτσο Μονρεάλ έκανε το 2-0, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Στον εντός έδρας αγώνα της Λεγανές με τη Βιγιαρεάλ, τα “κίτρινα υποβρύχια” επιβλήθηκαν με σκορ 0-3, κάνοντας έτσι την πρώτη νίκη την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα. Ο Ζεράρ Μορένο άνοιξε και έκλεισε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με γκολ στο 26ο και στο 90’+3′, με τον Σίλβα να σημειώνει ενδιάμεσα (στο 39ο) αυτογκόλ. Να σημειωθεί ότι ο Σιόβας αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τους γηπεδούχους.
Στον αγώνα που έγινε την Παρασκευή (13/9), η Μαγιόρκα αναδείχτηκε ισόπαλη στην έδρα της χωρίς γκολ (0-0) με αντίπαλο την Ατλέτικ Μπιλμπάο. Έτσι, οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.