Μένουν μέχρι να αποβληθούν

Κανονικά στο ισπανικό πρωτάθλημα θα παίρνουν μέρος οι καταλανικές ομάδες τα επόμενα χρόνια, ακόμα και σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης της περιοχής το προσεχές διάστημα.
Δημοσίευση: 28/10/2017 - 12:38
Κανονικά στο ισπανικό πρωτάθλημα θα παίρνουν μέρος οι καταλανικές ομάδες τα επόμενα χρόνια, ακόμα και σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης της περιοχής το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Marca», οι καταλανικές ομάδες θα συνεχίσουν να παίρνουν μέρος στα ισπανικά πρωταθλήματος, μέχρι να αποφασίσει η παγκόσμια ομοσπονδία για το αν θα αναγνωρίσει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Καταλονίας.

Μόλις αυτό γίνει, τότε οι καταλανικές ομάδες θα αποβληθούν από τα ισπανικά πρωταθλήματα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει ακόμα και έξι χρόνια, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Για να μπορέσουν οι καταλανικές ομάδες να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα ισπανικά πρωταθλήματα, θα πρέπει να υπάρξει ο αθλητικός νόμος στην Ισπανία, ο οποίος αυτή τη στιγμή επιτρέπει μόνο στην Ανδόρα να παίρνει μέρος στα πρωταθλήματα. Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο του αιτήματος των καταλανικών ομάδων για αποχώρηση από τα ισπανικά πρωταθλήματα, κάτι που δε συγκεντρώνει τη δεδομένη χρονική στιγμή πολλές πιθανότητες.