Η ιστορία γράφεται από Μέσι και Ρονάλντο

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από τη Μαδρίτη, με 4-3, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη τίτλου για τρεις στην Ισπανία σ΄ ένα ντέρμπι που τα είχε όλα: Γκολ, ανατροπές στο σκορ, αποβολή, τρία πέναλτι, αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις και σημαντικές στατιστικές προεκτάσεις.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από τη Μαδρίτη, με 4-3, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη τίτλου για τρεις στην Ισπανία σ΄ ένα ντέρμπι που τα είχε όλα: Γκολ, ανατροπές στο σκορ, αποβολή, τρία πέναλτι, αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις και σημαντικές στατιστικές προεκτάσεις.

Το “Κλάσικο” της 29ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν σηκώνει μπόλικη κουβέντα από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Πλέον Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 70 βαθμούς, με την Μπαρτσελόνα να είναι στο κατόπι με 69. Σημειώθηκαν επτά γκολ, υπήρξε μία αποβολή, ο διαιτητής Μαγιένκο προέβη σε αποφάσεις που δίχασαν, η διακύμανση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον με τη στατιστική κάλυψη, όμως, του μεγάλου αγώνα να έχει τις δικές της ιδιαίτερες προεκτάσεις.

Το παιχνίδι

Μόλις για τρίτη φορά σε 89 “Κλάσικο” στο “Μπερναμπέου” σημειώθηκαν, τουλάχιστον, επτά γκολ. Για δεύτερη φορά οι δύο ομάδες σημείωσαν σε μεταξύ τους ντέρμπι, τουλάχιστον, από τρία τέρματα στην έδρα των “μερένχες” και για παρθενική τα τελευταία 45 χρόνια. Πέρα από τους βαθμολογικούς λόγους η νίκη της Μπαρτσελόνα είναι και σημειολογικά σημαντική: Η Ρεάλ “έτρεχε” σερί 31 αγώνων αήττητη για όλες τις διοργανώσεις. Είχε ηττηθεί τελευταία φορά, στις 26 Οκτώβρη 2013, πάλι από την Μπαρτσελόνα (2-1, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου για την Πριμέρα Ντιβιζιόν).

Αθόρυβος αλλά πολύ ουσιαστικός ήταν, για τους φιλοξενούμενους, ο Τσάβι. Συμπλήρωσε 106 εύστοχες πάσες στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Το γνωστό passing game της Μπαρτσελόνα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο παλιότερα, όταν, όμως, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς και Ντι Μαρία μαζί είχαν 101 εύστοχες μεταβιβάσεις, το επίτευγμα του Ισπανού υπέρ-χαφ αποκτά σημαντική αξία.

Ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει χατ τρικ απέναντι στη Ρεάλ επί εποχής Κάρλο Αντσελότι, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο μπροστά σ΄ αυτά που ακολουθούν. Ο Αργεντινός είναι, πλέον, ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που έφτασε τα δύο χατ τρικ σε ντέρμπι με την ομάδα της Μαδρίτης. Ως τώρα τρεις ποδοσφαιριστές των Καστιγιάνων είχαν επιτύχει κάτι παρόμοιο: Οι Μπερναμπέου, Λασκάνο και Πούσκας. Συν τοις άλλοις έγινε ο πρώτος “μπλαουγκράνα” που σημειώσει χατ τρικ στην έδρα της Ρεάλ. Ο Μέσι ανέβηκε στα 20 γκολ σε ντέρμπι με τη Ρεάλ, όσα έχει στην καριέρα του απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο κομμάτι αυτό πέρασε την παλιά δόξα των γηπεδούχων, Αλφρέδο Ντι Στέφανο, που είχε 18! Ξέχωρα από τα “Κλάσικο” ο “δαίμονας” από την Αργεντινή είναι, από το βράδυ της Κυριακής (23/3), στα 235 γκολ στη La Liga. Ξεπέρασε τον Μεξικανό Ούγκο Σάντσες (πρώην Ρεάλ) που είχε 234 και είναι δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο ισπανικό πρωτάθλημα. Επόμενος και τελευταίος “σταθμός” για την πρωτιά τα 251 γκολ του  Βάσκου Τέλμο Θάρα οποίος αγωνίστηκε το διάστημα 1940-1955 στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Θάρα απεβίωσε στις 23 Φλεβάρη 2006 σε ηλικία 85 ετών.

Ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνολικά επιχείρησε τρία σουτ στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, ενώ κέρδισε και το μοναδικό πέναλτι των γηπεδούχων όπου η ανατροπή, πάντως, έγινε εκτός περιοχής. Στο τέλος του αγώνα κατακεραύνωσε τη διαιτησία του Μαγιένκο, λέγοντας πώς είχε ξεκάθαρο στόχο να επαναφέρει την Μπαρτσελόνα στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Πορτογάλος, πάντως, στο γήπεδο ήταν μέτριος, με μόλις 18 πάσες ολοκληρωμένες. Σκόραρε στα οκτώ από τα τελευταία έντεκα ντέρμπι απέναντι στην καταλανική ομάδα, έχοντας, πλέον, επί μέρους δέκα γκολ. Με το τέρμα που σημείωσε ο Ίβηρας έφτασε το σερί σκοραρίσματος στα οκτώ διαδοχικά ματς, κάτι που είχε να πετύχει από το διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος του 2013. Σε ατομικό επίπεδο, ομοίως, “πάτησε” στο φράγμα των 243 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ ξεπερνώντας τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας.

Οι άλλοι

Στο πρώτο ημίχρονο ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν η αιχμή του δόρατος των γηπεδούχων, κάνοντας ό,τι ήθελε την άμυνα της “Μπάρτσα”. Έγινε ο πρώτος παίκτης των Μαδριλένων που σημειώσει δύο γκολ σ΄ ένα παιχνίδι απέναντι στους “μπλαουγκράνα”, στο “Μπερναμπέου”, μετά τον Ραούλ το 2001. Τροφοδότης του ήταν δις ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός έγινε ο πρώτος “γκαλάκτικο” που μοίρασε δύο ασίστ στο ίδιο 90λεπτο, κόντρα στην Μπαρτσελόνα μετά τον Γκούτι το 2008.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.