Μεσι-ας στη Μαδρίτη

Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου, το οποίο αποβολή, δοκάρι, νεύρα, τρία πέναλτι, δύο ανατροπές και επτά γκολ, η Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ του Μέσι επικράτησε 4-3 της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και έβαλε... φωτιά στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου, το οποίο αποβολή, δοκάρι, νεύρα, τρία πέναλτι, δύο ανατροπές και επτά γκολ, η Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ του Μέσι επικράτησε 4-3 της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και έβαλε… φωτιά στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Φοβερή η διακύμανση του σκορ, με τη Μπαρτσελόνα να βρίσκεται δύο φορές πίσω στο σκορ και τελικά να καταφέρνει να φύγει με το «διπλό» από τη Μαδρίτη. Δύο ανύπαρκτα πέναλτι είδε ο Μαγιένκο, με δέκα τελείωσε το ματς η Ρεάλ λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος με απευθείας κόκκινη κάρτα. 

Τα πλάνα των προπονητών…

Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε τη Ρεάλ με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ντιέγκο Λόπεθ, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Καρβαχάλ, στο αριστερό ο Μαρσέλο και κεντρικό δίδυμο οι Πέπε και Σέρχιο Ράμος. Στα χαφ ο Ιταλός προπονητής τοποθέτησε τους Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο και Ντι Μαρία και στην επίθεση τους Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Τάτα Μαρτίνο για τη Μπαρτσελόνα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βίκτορ Βαλντέζ, δεξιά στην άμυνα ο Ντάνι Άλβες, αριστερά ο Ζόρντι Άλμπα και στο κέντρο οι Μασεράνο και Πικέ. Στη μεσαία γραμμή ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε τους Τσάβι, Μπουσκέτς και Ινιέστα και στην επίθεση τους Φάμπρεγας, Μέσι και Νεϊμάρ.

Ματσάρα από το πρώτο δευτερόλεπτο

Η Μπαρτσελόνα μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο 4′ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Νεϊμάρ. Ότι δεν κατάφερε όμως ο Βραζιλιάνος το πέτυχε ο Ινιέστα τρία λεπτά αργότερα. Ο μέσος των «μπλαουγκράνα» έπειτα από απίστευτη κάθετη πάσα του Μέσι, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ και «πάγωσε» το Μπερναμπέου.

Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν γρήγορα το… σοκ και να φτάσουν στην ισοφάριση όμως ο Μπενζεμά στο 12′ αστόχησε από ευνοϊκή θέση, κάτι που έκανε και ο Μέσι από πλευράς Μπαρτσελόνα τρία λεπτά αργότερα.
Όσο περνούσαν τα λεπτά η Ρεάλ ανέβαζε όλο και πιο πολύ την απόδοση της προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι που πέτυχε στο 20′. Ο Ντι Μαρία σέντραρε από αριστερά και ο Μπενζεμά με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Βαλντέζ και έφερε το ματς στα ίσια.

Το… ξέσπασμα της «βασίλισσας» δεν σταμάτησε εκεί και τρία λεπτά αργότερα έφτασε στην ολική ανατροπή. Ο Ντι Μαρία και πάλι γύρισε τη μπάλα από αριστερά και ο Μπενζεμά με σουτ νίκησε τον Βαλντέζ και έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Μάλιστα στο 26′ ο Γάλλος επιθετικός είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, όμως το σουτ που δοκίμασε έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Πικέ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με τη Ρεάλ να έχει το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν είχαν την ίδια άποψη και στο 42′ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Μέσι με τον Νεϊμάρ, ο Αργεντινός νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ και έκανε το 2-2.

Αποβολή, ανύπαρκτα πέναλτι, δοκάρι και 4-3 η Μπαρτσελόνα

Στο δεύτερο μισό η «βασίλισσα» μπήκε φουριόζα στο ματς και στο 52′ άγγιξε το τρίτο γκολ, όταν ο Μπέιλ έπειτα από εκπληκτική κούρσα έβγαλε σε θέση βολής τον Μπενζεμά, όμως ο Γάλλος νικήθηκε από τον Βίκτορ Βαλντέζ. Τελικά, η λύση για τη Ρεάλ ήρθε από το σημείο του πέναλτι. Ο Ντάνι Άλβες ανέτρεψε τον Ρονάλντο έξω από την περιοχή, όμως ο Μαγιένκο ανακάλυψε πέναλτι και ο Πορτογάλος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Η Μπαρτσελόνα δεν το έβαλε κάτω και στο 63′ απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Ο Μαγιένκο ανακάλυψε και πάλι πέναλτι αυτή τη φορά εις βάρος της Ρεάλ και απέβαλε τον Σέρχιο Ράμος με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μέσι δεν λάθεψε από τα 11 βήματα και η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 3-3, βάζοντας εκ νέου… φωτιά στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και την αναμενόμενη οπισθοχώρηση της «βασίλισσας». Στο 74′ άγγιξαν την ολική ανατροπή, όμως το σουτ του Ντάνι Άλβες σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ντιέγκο Λόπεθ. Τελικά, η λύση ήρθε και πάλι από τον Μέσι και πάλι από το σημείο του πέναλτι (αυτή τη φορά ήταν σωστή η απόφαση του Μαγιένκο). Ο Αργεντινός «εκτέλεσε» τον Ντιέγκο Λόπεθ από την άσπρη βούλα και ουσιαστικά υπέγραψε τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Ντιέγκο Λόπεθ, Πέπε, Ράμος, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (65′ Βαράν), Μπέιλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (90′ Μοράτα), Ντι Μαρία (85′ Ίσκο).

Στον πάγκο: Κασίγιας, Κοεντράο, Νάτσο, Ιγιαραμέντι

Μπαρτσελόνα (Τάτα Μαρτίνο): Βαλντέζ, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (78′ Αλέξις), Νεϊμάρ (68′ Πέδρο), Μέσι, Ινιέστα

Στον πάγκο: Πίντο, Μπαρτρά, Αντριάνο, Σονγκ, Ρομπέρτο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.