Μπαρτσελόνα: Ο ταλαντούχος κύριος Πέδρι

Ο Πέδρι κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα και σε ηλικία 17 ετών κερδίζει τις εντυπώσεις και μια θέση στην Εθνική και τους «μπλαουγκράνα».

Ο Πέδρι κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα και σε ηλικία 17 ετών κερδίζει τις εντυπώσεις και μια θέση στην Εθνική και τους «μπλαουγκράνα».

Ο Πέδρι είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης η αποκάλυψη της φετινής LaLiga Santander.
Η απόδοση του από την στιγμή που ήρθε από την Λας Πάλμας στους Καταλανούς είναι εντυπωσιακή και μάλιστα έγινε ο 4ος νεαρότερος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Παρουσιάζει μια αγωνιστική ωριμότητα πολύ μεγαλύτερη από εκείνη ενός 17χρονου, έχοντας κερδίσει θέση βασικού στις επιλογές του Ρόναλντ Κούμαν.
Η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε το 2019 από την ομάδα των Καναριών Νήσων και τον άφησε εκεί ένα χρόνο δανεικό. Φέτος είναι εντυπωσιακός και πλέον έτοιμος για το ντεμπούτο του με την Εθνική Ισπανίας κάτω των 21 ετών.
Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και τον πίστεψε είναι ο Τόνι Ορέρο, πρώην τεχνικός διευθυντής της Λας Πάλμας ενώ ο πρώτος του προπονητής ήταν ο Ρούμπεν Ντελγκάδο.

«Όταν τον είδα να παίζει ενθουσιάστηκα. Έμεινα να τον κοιτάζω και το μυαλό μου έτρεχε στο μέλλον βλέποντας τι μπορεί να καταφέρει. Από τα 12 του χρόνια ήμουν σίγουρος ότι αυτό το παιδί θα ξεχωρίσει, απλά ομολογώ ότι δεν περίμενα αυτό να συμβεί τόσο γρήγορα. Ο σεβασμός ο τρόπος αντιμετώπισης των προπονητών και των αντιπάλων από την μεριά του ήταν διαφορετικός από των άλλων παιδιών» είπε ο Ντελγκάδο.
Ο Οτέρο από την σκοπιά του αποκάλυψε πως σε ηλικία 16 ετών έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Λας Πάλμας.

«Ήταν ο Άνχελ, παίκτης εκείνη την εποχή και τώρα βοηθός του Πέπε Μελ, που μας είπε να τον φέρουμε από τους μικρούς στην πρώτη ομάδα. Πάντα ξεχώριζε αλλά ομολογώ ότι κι εγώ έχω εντυπωσιαστεί από την έκρηξη και ανέλιξη του ως παίκτης».
Η σύγκριση με τον Ινιέστα.

Οι εμφανίσεις σε συνδυασμό με την ηλικία του έφεραν αμέσως το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, πριν καν παίξει στην πρώτη ομάδα της Λας Πάλμας.

«Εάν κρατήσει αυτό το επίπεδο και την σταθερότητα, τότε είναι ο νέος Ινιέστα. Η Λας Πάλμας είχε οικονομικά προβλήματα και η ίδια κάλεσε την Μπαρτσελόνα να τον δει. Παίξαμε ένα φιλικό με την Αλμερία και το παιδί ήταν εκπληκτικό. Στο επόμενοι ματς με την Μπέτις έστειλαν τους Χοσέ Μαρί Μπακέρο και Ραμόν Πλάνες για τον τσεκάρουν πάλι. Ήταν πάλι το κάτι άλλο και η Μπαρτσελόνα τον υπέγραψε αμέσως», πρόσθεσε ο Οτέρο.
«Είναι κάποιοι παίκτες που απλά είναι γεννημένοι για μεγάλα πράγματα. Αν συνεχίσει έτσι και μείνει υγιής θα γίνει αστέρι παγκοσμίου μεγέθους. Είναι απλά χαρισματικός. Κάποιοι βελτιώνονται με την προπόνηση και κάποιοι άλλοι είναι απλά χαρισματικοί. Ο Πέδρι είναι από τους δεύτερους. Το μυαλό του τρέχει πιο μπροστά και η ενέργεια του είναι μπροστά από την αντίδραση των αντιπάλων του», επεσήμανε ο Ντελγκάδο.

Παίρνει αυτό που θέλει
«Δεν καταλαβαίνει τι είναι πίεση. Απολαμβάνει την προπόνηση, αγαπά το ποδόσφαιρο και παραμένει ταπεινός, παρά το ότι είναι ένας 17χρονος που έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή. Εμένα μου τράβηξε την προσοχή από την ηλικία των 9 ετών. Από τότε έστω κι αν ακούγεται υπερβολικό, ήξερε τι πρέπει να κάνει. Παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Είναι δουλευταράς και το μυαλό του δουλεύει σαν επαγγελματία, σαν σωστού επαγγελματία. Ήθελε να παίξει στην πρώτη ομάδα της Λας Πάλμας και το κατάφερε. Ήθελα να μείνει και να παίξει στην Μπαρτσελόνα και το κατάφερε. Ήθελε να κληθεί στην Εθνική και το κατάφερε….», κατέληξε ο Ντελγκάδο.

Απλά το μέλλον θα δείξει αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να καταφέρει το «παιδί-θαύμα» των «μπλαουγκράνα».
Για την ώρα πάντως το όριο του είναι ο ουρανός….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.