Μέσι: «Δυστυχισμένος αλλά παραμένω στη Μπαρτσελόνα…»

Το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού, έλαβε και επίσημα τέλος με την επίσημη τοποθέτηση του Λιονέλ Μέσι.

Το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού, έλαβε και επίσημα τέλος με την επίσημη τοποθέτηση του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ανακοίνωσε ότι έστω και με βαριά καρδιά θα παραμείνει στη Μπαρτσελόνα και την επόμενη σεζόν. Πρόθεση του ήταν να φύγει, αλλά επειδή αγαπάει τη Μπαρτσελόνα δεν ήθελε να οδηγήσει τα πράγματα στην ακραία κατάσταση των δικαστηρίων, εξαιτίας της ρήτρας αποδέσμευσης των 700 εκατομμυρίων ευρώ. 
 

Αναλυτικά ο Μέσι ανέφερε στο μήνυμα του στο goal.com:
«Όταν ενημέρωσα τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου για την επιθυμία μου να φύγω, ήταν ένα σκληρό δράμα. Όλη η οικογένεια άρχισε να κλαίει, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να αφήσουν την Μπαρτσελόνα, ούτε ήθελα να αλλάξουν σχολεία.

Όμως κοίταξα παραπέρα και θέλω να θέλω να ανταγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο, να κατακτώ τίτλους, να διεκδικώ το Champions League. Μπορείς να το κερδίσεις ή να το χάσεις, επειδή είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα πρέπει να το διεκδικείς.

Τουλάχιστον διεκδίκησε το  και να μην διαλυόμαστε στην Ρώμη, στο Λίβερπουλ και στην Λισσαβώνα. Όλα αυτά με οδήγησαν να σκεφτώ την απόφαση ότι ήθελα να αποχωρήσω.

Πίστεψα και ήμουν σίγουρος ότι θα ήμουν ελεύθερος για να φύγω, ο πρόεδρος πάντα έλεγε πως στο τέλος της σεζόν θα μπορούσα να αποφασίσω αν θα έμενα ή όχι.

Τώρα στηρίζονται στο γεγονός πως δεν τους ενημέρωσα πριν από τις 10 Ιουνίου, όταν εκείνη την περίοδο ακόμη παλεύαμε στη La Liga, εν μέσω μίας απαίσιας εποχής κορωνοϊού, ο οποίος άλλαξε ολόκληρη τη σεζόν.
Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα μείνω στην ομάδα. Τώρα, πρόκειται να συνεχίσω στον σύλλογο γιατί ο πρόεδρος μου είπε ότι ο μοναδικός τρόπος για να φύγω ήταν η ρήτρα των 700.000.000 ευρώ, κάτι το οποίο είναι αδύνατο».

Update: 

Άλλες αξιοσημείωτες αναφορές από την συνέντευξη του Μέσι στο “Goal”: 

– Είπα στον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, ότι ήθελα να φύγω. Του το έλεγα όλη τη χρονιά. Πίστεα ότι είχε έρθει η ώρα να κάνω στην άκρη. Θα συνεχίσω στην Μπαρσελόνα και η νοοτροπία μου δεν θα αλλάξει, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ήθελα να φύγω. 

– Ένιωσα πληγωμένος από πράγματα που άκουσα από ανθρώπους, από δημοσιογράφους, από κόσμο που αμφισβητούσαν την αφοσίωσή μου. Με πλήγωσε όταν αμφισβητήθηκε η αγάπη μου για τον σύλλογο. Η αγάπη μου για την Μπάρσα δεν θα αλλάξει ποτέ. 

– Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Υπέφερα στην προπόνηση, στα παιχνίδια και στα αποδυτήρια. Όλα έγιναν πολύ δύσκολα για μένα και ήρθε μια στιγμή που σκέφτηκα να ψάξω για νέες φιλοδοξίες. 

– Πάντα έλεγα ότι ήθελα να μείνω εδώ. Ότι ήθελα ένα πρότζεκτ με το οποίο να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους με τον σύλλογο, να συνεχίσω να μεγαλώνων τον θρύλο της Μπαρσελόνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο εδώ και πολύ καιρό, απλά καλύπτουν τρύπες όσο περνάει ο καιρός. 

– Υπήρχε και άλλος τρόπος να φύγω και αυτός ήταν να καταλήξουμε σε δικαστήριο. Δεν θα πήγαινα ποτέ την Μπαρσελόνα σε δίκη γιατί είναι η ομάδα που αγαπώ, αυτή που που έδωσε τα πάντα από τότε που ήρθα. Είναι η ομάδα της ζωής μου, έχω φττιάξει τη ζωή μου εδώ. 

– Η Μπάρσα μου έδωσε τα πάντα και εγώ της έδωσα τα πάντα. Ξέρω ότι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να σύρω την Μπάρσα στο δικαστήριο. 

– Αγαπώ την Βαρκελώνη και δεν θα βρω πουθενά ένα καλύτερο μέρος από αυτήν. Όμως έχω το δικαίωμα να αποφασίσω. Θα έψαχνα για νέους στόχους και νέες προκλήσεις. Και αύριο θα μπορούσα να επιστρέψω, γιατί εδώ στην Βαρκελώνη έχω τα πάντα. 

– Ο γιος μου, η οικογένεια μου μεγάλωσαν εδώ, κατάγονται από εδώ. Δεν υπήρχε τίποτα κακό με το ότι ήθελα να φύγω. Το χρειαζόμουν, ο σύλλογος το χρειαζόταν, ήταν καλό για όλους. 

– Η γυναίκα μου με υποστήριξε, αν και η απόφαση μου της έφερε πόνο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.